Belépés
Barackfánk
Barackfánk
Hozzávalók a tésztához: 15 dkg búzaliszt, 15 dkg tehéntúró, 15 dkg ráma margarin, 30-40 csepp Polisweet, 1 mokkáskanál sütőpor
A töltelékhez: 50 dkg apró kajszibarack, 2 dkg búzacsira, ízlés szerint őrölt fahéj, 6-8 db Polisett.
Elkészítés: A sütőporral kevert lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd összegyúrjuk a túróval és a Polisweettel. Fóliába cs...
2010-10-15 05:05:43
Kajszibarackos mézes zabkockák
Kajszibarackos mézes zabkockák
Hozzávalók: 3 dl hántolt zab (nem előfőzött!), 1 dl apróra vágott aszalt kajszi, 1 dl méz, 1/2 dl sovány joghurt, 2 db nagy tojás fehérje, 2 evőkanál búzacsíra, 2 evőkanál finom búzaliszt, 3 evőkanál olvasztott margarin, 1/2 teáskanál fahéj, 1/2 teáskanál vanília, 1/4 teáskanál só.
Melegítsük elő a sütőt 180C°-ra. Kenjünk meg enyhén egy...
2010-10-08 06:17:19
Kajszibarack saláta
Kajszibarack saláta
50 dkg kajszibarackot és 50 dkg zöld, vagy fehér színű őszibarackot meghéjazunk, és vékony csíkokra vágunk. Megszórjuk porcukorral, 5 dkg hámozott és durvára vágott mandulával. Kevés citromlét csepegtetünk rá, és 0,5 dl barackpálinkával meg- öntözzük. A salátástálat lefedjük, és pár órára hűtőszekrénybe állítjuk....
2010-10-04 18:30:29
Baracksaláta
Baracksaláta

Hozzávalók: 70 dkg kajszibarack, 2 evőkanál méz, 2 dl barackpálinka, 6-8 szem forrázott, tisztított, metéltre vágott mandula a díszítéshez

A megmosott barackot 5.6 szemenként szűrőkanálba helyezzük és forrásban levő vízbe merítjük, mert így könnyen lejön a héja. Négyfelé vágjuk, miközben magját kiszedjük. Elrendezzük a porcelán vagy üvegtálon...
2010-10-03 17:34:56
Gombák
... fehér, csak a bőr alatt sárgás. Jó, de kissé borsra emlékeztető, nyersen fűszeresen csípős íze van, de ez a csípős íz az elkészítés után eltűnik. Kellemes és jellemző szaga van, amely kajszibarackra, paprikára is emlékeztet. Nyári és kora őszi gomba, de a termés zöme a meleg, esős nyár eleji hónapokra esik, ezért hazánkban egyes száraz években igen kevés terem. Erdőtalajon, különö...
2010-09-27 13:56:57
Kakaós-kókuszos gombóc
Kakaós-kókuszos gombóc (Elefántcsontpart)
Hozzávalók: 1 piskóta tortalap, 15 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 4 ek. kakaó, 1 tojás, 3 ek. rum, 2 ek. felmelegített kajszibarack lekvár, 4 ek. kókuszreszelék.
Keverjük a cukorral habosra a vajat, adjuk hozzá a kakaót, rumot. Tépjük apróra a tortalapot, gyúrjuk össze a vajas masszával. Hagyjuk állni 10 percig, majd készítsünk belő...
2010-09-23 06:03:15
Mézes krémes 9.
... eloldódásáig. A tejet s liszttel csomómentesre keverem és megfőzöm. Amikor kihűlt hozzákeverem a cukros vajat.
A lapokat a következő sorrendben töltöm meg: LAP / KRÉM / LAP / KAJSZIBARACK LEKVÁR / LAP / KRÉM / LAP / MÁZ
A kajszi helyett bármilyen kissé savanykás lekvár jó.
Máznak vagy tortabevonót olvasztok fel egy kis tejjel és olajjal, vagy 5 ek cukor, 5 ek kakaó,...
2010-09-22 05:21:05
Baracklikőr
... napig állni hagyjuk.
Leülepítjük, átszűrjük, és üvegekbe töltjük. A méz lehetőleg világos színű (akác) legyen.
Baracklikőr 2.
Hozzávalók: 2 kg nagyon érett, jó minőségű kajszibarack, 1 l tiszta szesz, 75 dkg cukor. Időigényes. Egyszerűen elkészíthető.
Elkészítése: A sárgabarackot megmossuk, letörölgetjük és kimagozzuk. Darabokra aprítjuk, és egy széles szájú, ...
2010-09-21 05:18:57
Kajszibarack-bor
Kajszibarack-bor
Elkészítése: Az érett barackot kimagozzuk, és összezúzzuk. A zúzalékot annyi vízzel forrázzuk, hogy ellepje. Két napig előerjesztjük, majd kipréseljük. Minden liter léhez 25 dkg. cukrot adunk, jól elkeverjük, fajélesztővel beoltjuk, néhány szem törött magot adunk hozzá, demizsonban erjesztjük. A kierjedt palackozás előtt feltétlenül deríteni kell. (sűrű vá...
2010-09-21 04:48:32
Sárgadinnyehéj ecettel
Sárgadinnyehéj ecettel
Elkészítése: Éppen úgy készül, mint a kajszibarack. A dinnyét szép nagyocska, egész cikkekbe vágva főzzük be. Egy kiló cukorba öntsünk fél liter vizet, félannyi jó borecetet, kevés szegfűszeget és fahéjat. Ha mindez jól fő, tegyünk bele annyi sárgadinnyét héjától és magvától megtisztítva, a mennyit csak ellep a cukros lé. Kevés ideig főzzük, kavarva,...
2010-09-20 05:29:09
1 2 3 .....21 22 ..29 30 31 32 ...41 42 43 
Címkék: KAJSZIBARACK LEKVÁR, sütőporral kevert, sütőt 180C°-ra, salátástálat lefedjük, megmosott barackot, porcelán vagy, elkészítés után, termés zöme, cukorral habosra, vajas masszával, cukros vajat, következő sorrendben, kajszi helyett, sárgabarackot megmossuk, széles szájú, érett barackot, zúzalékot annyi, kierjedt palackozás, dinnyét szép, kiló cukorba, mennyit csak, elefántcsontpart, barackpálinkával, kajszibarackra, sárgadinnyehéj, hűtőszekrénybe, kajszibarackos, kajszibarackot, kókuszreszelék, fajélesztővel, barackpálinka, csomómentesre, felmelegített, előerjesztjük, sárgabarackot, letörölgetjük, kajszibarack, összegyúrjuk, szegfűszeget, szűrőkanálba, tortabevonót, elmorzsoljuk, baracksaláta, salátástálat, őszibarackot, csepegtetünk, polisweettel, hozzákeverem, megtisztítva, elkészíthető, sárgadinnyét, eloldódásáig, díszítéshez, elkészítése, összezúzzuk, erdőtalajon, emlékeztető, baracklikőr, elrendezzük, leülepítjük, feltétlenül, kipréseljük, demizsonban, töltelékhez, mokkáskanál, porcukorral, margarinnal, meghéjazunk,
© 2013 TVN.HU Kft.