|
|
|
... kakukkfű
vaj
A vajat felforrósítjuk, megsütjük benne a húst, majd a visszamaradt vajban megdinszteljük az apróra vágott mogyoróhagymát, fokhagymát, és hozzáadjuk a rozmaringot, kakukkfüvet, babérleveleket. sóval és borssal ízesítjük, elkeverjük, majd hozzáöntjük a húslevest, a balzsamecetet, és belerakjuk az almát, amelyet előzőleg felkockázunk. Az egészet összeforralju... |
2010-03-15 14:52:09 |
|
|
|
|
|
|
... bors
6 tojás
Egy serpenyőben pirítsuk meg a hagymát kevés olajon, majd sózzuk meg. Tegyük még bele a burgonyát, és keverjük össze. A tojásokat verjük fel egy tálban, tegyük bele a kakukkfüvet, sózzuk-borsozzuk, majd öntsük a serpenyőbe. Mikor az alja már megsült, de a teteje még lágy, akkor tegyük előmelegített sütőbe, és grill funkción pirítsuk meg a tetejét. Végül hagy... |
|
2010-03-13 14:07:19 |
|
|
|
|
|
|
... tepsiben és grillen is elkészíteni.
Felszeleteljük a húst, egy kicsikét megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és egymásra rakjuk őket egy mélyebb tálban. A 2 dl olajban elkeverünk kakukkfüvet, borókabogyót és majorannát, apróra vágjuk a foghagymát, és az apróra vágott vöröshagymát is hozzáadjuk. Hozzáadjuk a mustárt, a fél liter sört s ebbe beletesszük a húst, és ebben pácoljuk ... |
2010-03-12 13:02:57 |
|
|
|
|
|
|
Kertben, ablakban, erkélyen megterem, de kiránduláskor a mezőn is szedhetünk kakukkfüvet. Kiváló fűszer és gyógynövény, teája a nyári rét illatát idézi![
Az istenek kedvence és a bátorság jelképe
Az ókorban a kakukkfüvet húsok tartósítására és az áldozati állatok illatosítására használták, hogy az istenek szívesebben fogadják azokat. A görögök számára a hős... |
|
2010-03-12 13:00:34 |
|
|
|
|
|
|
... leggyakoribb konyhai fűszernövények, de a kakukkfűolaj egyben gyógyszerként is számos család házipatikájában megtalálható.
- Az ókorban számos más illatos fűszernövényhez hasonlóan a kakukkfüvet is húsok tartósítására használták. Szertartási állataikat gyakran hintették be kakukkfűvel, hogy az istenek kedvezőbben fogadják az áldozatot.
A vágását közvetlen a virágzá... |
|
2010-03-05 16:18:32 |
|
|
|
|
|
|
... kis tortaformába.
A tésztát fedjük be szeletelt kecskesa... |
2010-03-05 12:11:17 |
|
|
|
|
|
|
... közben majd szépen meg is szilárdul.
A zöldséges feltéthez vágjuk apróra a zöldségeket, és egy kis olívaolajon pirítsuk át őket. Sózzuk, borsozzuk m... |
2010-03-05 11:17:49 |
|
|
|
|
|
|
... üvegesre pároljuk, majd hozzákeverjük a zúzott fokhagymát is. Beledolgozzuk a babot, felöntjük a zöldséglevessel és felfőzzük. Hozzáadjuk a zellert, a felvágott répát, a babérlevelet, a kakukkfüvet, a szegfűszeget és a szerecsendiót. Fél órán át takarékon pároljuk. Ha kihűlt kiemeljük a fűszereket és botmixerrel összekeverjük. Újra hevítjük, sóval és borssal ízesítjük. tejföllel, ... |
2010-03-01 09:58:29 |
|
|
|
|
|
|
... felaprózott bazsalikomlevél
50 dkg spagetti
A felaprózott hagymát és az összepréselt fokhagymát 2 ek. olajban megpároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomvelőt, a paradicsomot, a kakukkfüvet, a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk. Miután felforrt, még kb. 25 percig főzzük. Egy másik edényben a megmaradt olajban átsütjük a tonhalat, majd félretesszük. Ugyanebben a zsiradékban f... |
2010-03-01 09:24:13 |
|
|
|
|
|
|
ALBÁN SZELET
14 e.k. tejben felfuttatunk 1 dkg szalakálit.
6 tojás sárgáját kikeverünk 30 dkg cukorral, 1 rámával. Hozzákeverjük a már kihűlt szalakális tejet, 30 dkg lisztet, végül a tojások felvert habját.
3 részre osztjuk, az egyik részbe kakaót, a másik részbe puncspudingot teszünk. 3 részbe sütjük.
Krém:
3 dl tej, 3 dkg liszt sű... |
2010-02-26 17:01:50 |
|
|
|
|