Belépés
Bélszín almás mártással:
... kakukkfű
vaj
A vajat felforrósítjuk, megsütjük benne a húst, majd a visszamaradt vajban megdinszteljük az apróra vágott mogyoróhagymát, fokhagymát, és hozzáadjuk a rozmaringot, kakukkfüvet, babérleveleket. sóval és borssal ízesítjük, elkeverjük, majd hozzáöntjük a húslevest, a balzsamecetet, és belerakjuk az almát, amelyet előzőleg felkockázunk. Az egészet összeforralju...
2010-03-15 14:52:09
A Hagyományos tortilla recept:
... bors
6 tojás
Egy serpenyőben pirítsuk meg a hagymát kevés olajon, majd sózzuk meg. Tegyük még bele a burgonyát, és keverjük össze. A tojásokat verjük fel egy tálban, tegyük bele a kakukkfüvet, sózzuk-borsozzuk, majd öntsük a serpenyőbe. Mikor az alja már megsült, de a teteje még lágy, akkor tegyük előmelegített sütőbe, és grill funkción pirítsuk meg a tetejét. Végül hagy...
2010-03-13 14:07:19
Tarja kicsit másképp
... tepsiben és grillen is elkészíteni.
Felszeleteljük a húst, egy kicsikét megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és egymásra rakjuk őket egy mélyebb tálban. A 2 dl olajban elkeverünk kakukkfüvet, borókabogyót és majorannát, apróra vágjuk a foghagymát, és az apróra vágott vöröshagymát is hozzáadjuk. Hozzáadjuk a mustárt, a fél liter sört s ebbe beletesszük a húst, és ebben pácoljuk ...
2010-03-12 13:02:57
A csodálatos kakukkfű
Kertben, ablakban, erkélyen megterem, de kiránduláskor a mezőn is szedhetünk kakukkfüvet. Kiváló fűszer és gyógynövény, teája a nyári rét illatát idézi![

Az istenek kedvence és a bátorság jelképe

Az ókorban a kakukkfüvet húsok tartósítására és az áldozati állatok illatosítására használták, hogy az istenek szívesebben fogadják azokat. A görögök számára a hős...
2010-03-12 13:00:34
Kakukkfű
... leggyakoribb konyhai fűszernövények, de a kakukkfűolaj egyben gyógyszerként is számos család házipatikájában megtalálható.
- Az ókorban számos más illatos fűszernövényhez hasonlóan a kakukkfüvet is húsok tartósítására használták. Szertartási állataikat gyakran hintették be kakukkfűvel, hogy az istenek kedvezőbben fogadják az áldozatot.

A vágását közvetlen a virágzá...
2010-03-05 16:18:32
Sajtos-paradicsomos lepény
... kis tortaformába.
A tésztát fedjük be szeletelt kecskesa...
2010-03-05 12:11:17
Polenta pirított zöldségekkel
... közben majd szépen meg is szilárdul.

A zöldséges feltéthez vágjuk apróra a zöldségeket, és egy kis olívaolajon pirítsuk át őket. Sózzuk, borsozzuk m...
2010-03-05 11:17:49
Feketebab-leves
... üvegesre pároljuk, majd hozzákeverjük a zúzott fokhagymát is. Beledolgozzuk a babot, felöntjük a zöldséglevessel és felfőzzük. Hozzáadjuk a zellert, a felvágott répát, a babérlevelet, a kakukkfüvet, a szegfűszeget és a szerecsendiót. Fél órán át takarékon pároljuk. Ha kihűlt kiemeljük a fűszereket és botmixerrel összekeverjük. Újra hevítjük, sóval és borssal ízesítjük. tejföllel, ...
2010-03-01 09:58:29
Spagetti tengerész módra
... felaprózott bazsalikomlevél
50 dkg spagetti
A felaprózott hagymát és az összepréselt fokhagymát 2 ek. olajban megpároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomvelőt, a paradicsomot, a kakukkfüvet, a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk. Miután felforrt, még kb. 25 percig főzzük. Egy másik edényben a megmaradt olajban átsütjük a tonhalat, majd félretesszük. Ugyanebben a zsiradékban f...
2010-03-01 09:24:13
Sütik a-z-ig
ALBÁN SZELET


14 e.k. tejben felfuttatunk 1 dkg szalakálit.
6 tojás sárgáját kikeverünk 30 dkg cukorral, 1 rámával. Hozzákeverjük a már kihűlt szalakális tejet, 30 dkg lisztet, végül a tojások felvert habját.
3 részre osztjuk, az egyik részbe kakaót, a másik részbe puncspudingot teszünk. 3 részbe sütjük.
Krém:
3 dl tej, 3 dkg liszt sű...
2010-02-26 17:01:50
1 2 3 .........................81 82 .............122 123 ...132 133 134 .........161 162 163 
Címkék: ALBÁN SZELET, csodálatos kakukkfű, vajat felforrósítjuk, visszamaradt vajban, apróra vágott, egészet összeforralju, serpenyőben pirítsuk, hagymát kevés, tojásokat verjük, kicsikét megklopfoljuk, mélyebb tálban, istenek kedvence, bátorság jelképe, kakukkfüvet húsok, áldozati állatok, istenek szívesebben, görögök számára, kakukkfűolaj egyben, ókorban számos, istenek kedvezőbben, vágását közvetlen, tésztát fedjük, zöldséges feltéthez, zúzott fokhagymát, felvágott répát, felaprózott hagymát, összepréselt fokhagymát, másik edényben, megmaradt olajban, tojások felvert, egyik részbe, másik részbe, házipatikájában, fűszernövényhez, paradicsomvelőt, zöldséglevessel, bazsalikomlevél, babérleveleket, felszeleteljük, felforrósítjuk, fűszernövények, illatosítására, mogyoróhagymát, megdinszteljük, kiránduláskor, hozzákeverjük, szerecsendiót, tartósítására, gyógyszerként, balzsamecetet, összekeverjük, előmelegített, megklopfoljuk, összeforralju, puncspudingot, beledolgozzuk, vöröshagymát, felfuttatunk, zöldségekkel,
© 2013 TVN.HU Kft.