Belépés
Részeges kacsasült
... kacsa aprólékával együtt pirítsuk meg. Hintsük meg liszttel, öntsük rá a konyakot, a vörösbort, a húslevest. Tegyünk hozzá néhány szál zöldpetrezselymet, 1 babérlevelet, egy késhegynyi kakukkfüvet, gyengén sózzuk meg, és negyedrészére forraljuk be. A kacsa máját vajban pirítsuk meg, villával törjük össze, és tegyük a leszűrt kacsa aprólék levébe. Tegyünk bele egy kevés citromlevet...
2010-12-10 18:30:48
Zöldségszalmával töltött gyöng
... vízben főzzük puhára, és szûrjük le. Öntsük hozzá a tejet, keverjük bele a vajat, majd burgonyanyomóval törjük össze. Szórjuk bele az apróra vágott petrezselymet, újhagymát, kakukkfüvet, és habverővel keverjük habosra. Tálaláskor a burgonyapürét kanalazzuk tányérra, fektessük mellé a zöldséges hústekercset, és locsoljuk meg a sült szaftjával.


Forrás...
2010-12-10 17:41:11
Olasz tészta
... csomag makaróni, vagy masni tészta,
25 dkg gomba
2 dl tejszín,
reszelt sajt

Az apróra vágott gombát olajon megdinszteljük, majd sok foghagymát, bazsalikomot, kakukkfüvet,sót,/ha lehet fehér/ borsot adunk hozzá. Kicsit lelisztezzük és tejszínnel kikevert tejjel sűrítjük. A kifőtt makarónit, vagy a /legjobb/ a masnitésztával belekeverjük és tálaláskor, ha l...
2010-12-10 09:32:31
Tőkehal rizzsel
... tőkehalfiléket egymás mellé helyezzük az előkészített formában, majd leöntjük a borral és a citromlével. A vajat kis darabokban a halra rakjuk, majd rászórjuk a paradicsomkockákat, kakukkfüvet, sót és borsot. A sütőben 8-10 percig sütjük, míg a hal húsa villával beleszúrva szét nem válik.

3. A rizst és a borsót leszűrjük, s a kettőt összekeverjük. A halfiléket tálcára t...
2010-12-10 05:49:12
Grillezett halszeletek
... készültet!

Elkészítése:

1. A grillt vagy a sütőt felső lángon 250 °C-ra előmelegítjük. Közben lapos tálban összekeverjük az olajat, bort, reszelt citromhéjat és citrom- levet, a petrezselymet és kakukkfüvet. Belerakjuk a halszeleteket, majd megforgatjuk a folyadékban. Ezután lefedjük, és 20 percig szobahőmérsékleten marinírozuk.

2. A halszeleteket ...
2010-12-10 05:43:35
Grillezett halszeletek
... készültet!

1. A grillt vagy a sütőt felső lángon 250 °C-ra előmelegítjük. Közben lapos tálban összekeverjük az olajat, bort, reszelt citromhéjat és citrom- levet, a petrezselymet és kakukkfüvet. Belerakjuk a halszeleteket, majd megforgatjuk a folyadékban. Ezután lefedjük, és 20 percig szobahőmérsékleten marinírozuk.

2. A halszeleteket lecsepegtetjük, majd hőá...
2010-12-10 05:23:42
A pisztráng elkészítésének tit
... tegyük fel a tűzre, és forrósítsuk meg. A forró serpenyőbe öntsünk vízzel kevert olajat (az ideális keverék: 1 pohárka olívaolajhoz 3 pohárka víz), hagyjuk felforrni, majd tegyünk belé kakukkfüvet, két széttört borókabogyót és néhány szem borsot. Amikor már annyira elforrott, hogy csak egy ujjnyi magasan van a folyadék a serpenyőben, csúsztassuk belé a pisztrángot. Fedjük be, s an...
2010-12-09 20:57:55
Csukaszeletek halászosan
... kettévágott, tisztított vöröshagymát, és felengedjük a 3 dl vízzel hígított vörösborral. Hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet és a metélőhagymát, az apróra vágott zöldpaprikát, a kakukkfüvet és a reszelt citromhéjat. Alaposan kiforraljuk, majd beletesszük a halat, és lassú tűzön fedő alatt puhára főzzük. Amikor a hal megpuhult, tálra tesszük, és rászűrjük a mártást. A tál...
2010-12-09 16:39:35
A halÁSZLÉ, ÉS A halPAPRIKÁS
... kiadásokból azonban, noha száznál több halreceptet találunk bennük, a halászIé mégis hiányzik. Van ugyan egy � halász-hal ' című recept, de az sárgás rántást, zöld petrezselymet, kakukkfüvet, citromhéjat ír elő az egyéb kellékek között. � Erzsi néni' 1894-ben megjelent szakácskönyvében 178 féle halkészítési mód között sem találjuk a halászlét. ,Rézi néni' 1871-es Sze...
2010-12-08 06:09:53
Kelrolád raguleves recept
... darabokra feldaraboljuk. A cukkinit káposztareszelőn lereszeljük. Az olajban a felaprózott hagymát és a fokhagymát megdinszteljük,belerakjuk a lereszelt cukkinit, kevés sót, borsot, kakukkfüvet és 3-4 percig fedő alatt dinszteljük. Közben 2 l vizet a húsleveskockákkal felrakunk főni egy szélesebb fazékba.
Az alufóliára ráterítjük a megmosott kelleveleket, majd rákanalazzuk a...
2010-12-07 23:19:39
1 2 3 .........................81 82 .....99 100 101 .......122 123 .............161 162 163 
Címkék: pisztráng elkészítésének, késhegynyi kakukkfüvet, kacsa máját, leszűrt kacsa, kevés citromlevet, apróra vágott, burgonyapürét kanalazzuk, zöldséges hústekercset, sült szaftjával, kifőtt makarónit, masnitésztával belekeverjük, előkészített formában, halra rakjuk, sütőben 8-10, borsót leszűrjük, kettőt összekeverjük, halfiléket tálcára, grillt vagy, sütőt felső, halszeleteket lecsepegtetjük, forró serpenyőbe, ideális keverék, ujjnyi magasan, finomra vágott, reszelt citromhéjat, halászIé mégis, sárgás rántást, egyéb kellékek, cukkinit káposztareszelőn, felaprózott hagymát, fokhagymát megdinszteljük, lereszelt cukkinit, húsleveskockákkal felrakunk, szélesebb fazékba, alufóliára ráterítjük, megmosott kelleveleket, szakácskönyvében, káposztareszelőn, burgonyanyomóval, zöldségszalmával, tőkehalfiléket, lecsepegtetjük, masnitésztával, megdinszteljük, elkészítésének, petrezselymet, előmelegítjük, halszeleteket, negyedrészére, összekeverjük, feldaraboljuk, metélőhagymát, burgonyapürét, csukaszeletek,
© 2013 TVN.HU Kft.