|
|
|
... kacsa aprólékával együtt pirítsuk meg. Hintsük meg liszttel, öntsük rá a konyakot, a vörösbort, a húslevest. Tegyünk hozzá néhány szál zöldpetrezselymet, 1 babérlevelet, egy késhegynyi kakukkfüvet, gyengén sózzuk meg, és negyedrészére forraljuk be. A kacsa máját vajban pirítsuk meg, villával törjük össze, és tegyük a leszűrt kacsa aprólék levébe. Tegyünk bele egy kevés citromlevet... |
2010-12-10 18:30:48 |
|
|
|
|
|
|
... vízben főzzük puhára, és szûrjük le. Öntsük hozzá a tejet, keverjük bele a vajat, majd burgonyanyomóval törjük össze. Szórjuk bele az apróra vágott petrezselymet, újhagymát, kakukkfüvet, és habverővel keverjük habosra. Tálaláskor a burgonyapürét kanalazzuk tányérra, fektessük mellé a zöldséges hústekercset, és locsoljuk meg a sült szaftjával.
Forrás... |
|
2010-12-10 17:41:11 |
|
|
|
|
|
|
... csomag makaróni, vagy masni tészta,
25 dkg gomba
2 dl tejszín,
reszelt sajt
Az apróra vágott gombát olajon megdinszteljük, majd sok foghagymát, bazsalikomot, kakukkfüvet,sót,/ha lehet fehér/ borsot adunk hozzá. Kicsit lelisztezzük és tejszínnel kikevert tejjel sűrítjük. A kifőtt makarónit, vagy a /legjobb/ a masnitésztával belekeverjük és tálaláskor, ha l... |
2010-12-10 09:32:31 |
|
|
|
|
|
|
... tőkehalfiléket egymás mellé helyezzük az előkészített formában, majd leöntjük a borral és a citromlével. A vajat kis darabokban a halra rakjuk, majd rászórjuk a paradicsomkockákat, kakukkfüvet, sót és borsot. A sütőben 8-10 percig sütjük, míg a hal húsa villával beleszúrva szét nem válik.
3. A rizst és a borsót leszűrjük, s a kettőt összekeverjük. A halfiléket tálcára t... |
|
2010-12-10 05:49:12 |
|
|
|
|
|
|
... készültet!
Elkészítése:
1. A grillt vagy a sütőt felső lángon 250 °C-ra előmelegítjük. Közben lapos tálban összekeverjük az olajat, bort, reszelt citromhéjat és citrom- levet, a petrezselymet és kakukkfüvet. Belerakjuk a halszeleteket, majd megforgatjuk a folyadékban. Ezután lefedjük, és 20 percig szobahőmérsékleten marinírozuk.
2. A halszeleteket ... |
|
2010-12-10 05:43:35 |
|
|
|
|
|
|
... készültet!
1. A grillt vagy a sütőt felső lángon 250 °C-ra előmelegítjük. Közben lapos tálban összekeverjük az olajat, bort, reszelt citromhéjat és citrom- levet, a petrezselymet és kakukkfüvet. Belerakjuk a halszeleteket, majd megforgatjuk a folyadékban. Ezután lefedjük, és 20 percig szobahőmérsékleten marinírozuk.
2. A halszeleteket lecsepegtetjük, majd hőá... |
2010-12-10 05:23:42 |
|
|
|
|
|
|
... tegyük fel a tűzre, és forrósítsuk meg. A forró serpenyőbe öntsünk vízzel kevert olajat (az ideális keverék: 1 pohárka olívaolajhoz 3 pohárka víz), hagyjuk felforrni, majd tegyünk belé kakukkfüvet, két széttört borókabogyót és néhány szem borsot. Amikor már annyira elforrott, hogy csak egy ujjnyi magasan van a folyadék a serpenyőben, csúsztassuk belé a pisztrángot. Fedjük be, s an... |
2010-12-09 20:57:55 |
|
|
|
|
|
|
... kettévágott, tisztított vöröshagymát, és felengedjük a 3 dl vízzel hígított vörösborral. Hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet és a metélőhagymát, az apróra vágott zöldpaprikát, a kakukkfüvet és a reszelt citromhéjat. Alaposan kiforraljuk, majd beletesszük a halat, és lassú tűzön fedő alatt puhára főzzük. Amikor a hal megpuhult, tálra tesszük, és rászűrjük a mártást. A tál... |
2010-12-09 16:39:35 |
|
|
|
|
|
|
... kiadásokból azonban, noha száznál több halreceptet találunk bennük, a halászIé mégis hiányzik. Van ugyan egy � halász-hal ' című recept, de az sárgás rántást, zöld petrezselymet, kakukkfüvet, citromhéjat ír elő az egyéb kellékek között. � Erzsi néni' 1894-ben megjelent szakácskönyvében 178 féle halkészítési mód között sem találjuk a halászlét. ,Rézi néni' 1871-es Sze... |
2010-12-08 06:09:53 |
|
|
|
|
|
|
... darabokra feldaraboljuk. A cukkinit káposztareszelőn lereszeljük. Az olajban a felaprózott hagymát és a fokhagymát megdinszteljük,belerakjuk a lereszelt cukkinit, kevés sót, borsot, kakukkfüvet és 3-4 percig fedő alatt dinszteljük. Közben 2 l vizet a húsleveskockákkal felrakunk főni egy szélesebb fazékba.
Az alufóliára ráterítjük a megmosott kelleveleket, majd rákanalazzuk a... |
2010-12-07 23:19:39 |
|
|
|
|