Belépés
Jáki Zoltánné kapta a Szent Erzsébet rózsája-díjat
... lánykollégiumot.
Az MKPK 1999 decemberében alapította a díjat az irgalmasság és a szolgáló szeretet erényeinek elismerésére, illetve a díjazott személyes példájának felmutatására. Az elismerés Pálffy Katalin szobrászművész alkotása, 95 milliméter átmérőjű bronz érem, előoldalán rózsát ábrázol, hátoldalán a következő felirat található: "Szent Erzsébet rózsája díj; Magyar Katol...
2011-11-19 19:50:18
Csokis-narancsos szelet recept
Hozzávalók:

10 dkg csokoládé
2 ek kakaópor
30 dkg átszitált liszt
10 dkg vaj
2 dl tej
4 db tojás
1 dl étolaj
1 dl narancslé
1 db narancshéj (apró kockára vágva)
15 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor

Elkészítés:

Valamennyi hozzávalót, szép sorjában, öntsünk bele egy nagy tálba (célszerű a f...
2011-11-19 18:55:34
Sült hal lencsés, pórés ágyon recept
Hozzávalók:

40 dkg lencse
2 fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
1 ek vaj
1 l húsleves
8 szelet ponty
1 dl fehérbor
1 csipet ételízesítő
1 csipet só
1 csipet bors
1 szál póréhagyma

Elkészítés:

A lencsét megmossuk, egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. A sárgarépát meghámozzuk, megmossuk és kis...
2011-11-19 17:52:22
Katalin_napra .pps
......
2011-11-19 17:31:25
Szemelvények és képek...
... publicista, lapunk néhai főszerkesztője csütörtökön lett volna 45 éves. Két éve már hogy nincs köztünk. Tegnapelőtt egy kis műsor keretében emlékeztek meg róla a Tibor Ernő Galériában. Németh Katalin Bokor András írásaiból olvasott föl mély átéléssel, néhány székely népdal eléneklésével teremtve hangulati ívet a szövegek közé, amelyek jobbára a szülőföld szeretetéről, a helytállás...
2011-11-19 17:21:26
Baconos kenyér recept
Hozzávalók:

20 dkg bacon (kockázott)
1 ek köménymag
1 ek cukor
1 csipet só
3 dl víz
80 dkg átszitált liszt
1 db élesztő

Elkészítés:

Az élesztőt, a meglangyosított vízben, a cukorral együtt elkeverem, majd hagyom felfutni. Ezután, minden hozzávalót összekeverek, kemény tésztát gyúrok belőle (a liszt minőségétől ...
2011-11-19 16:56:12
Bajor répatorta recept
Hozzávalók:

1 csipet só
6 db tojás
10 dkg liszt
1 tk sütőpor
23 dkg cukor
10 dkg vaj
30 dkg sárgarépa
0.5 tk fahéj
20 dkg mogyoró

Elkészítés:

A serpenyőben a mogyorót szárazon megpirítjuk, majd kivesszük. A répát lereszeljük, a vajat vagy sütőmargarint megolvasztjuk. A robotgép habverőjével a szétvá...
2011-11-19 16:09:09
Borleves recept
Hozzávalók:

fahéj
0.5 l víz
10 ek cukor
1 db citrom leve (és hámozott héja)
6-8 db tojás sárgája
2 tk liszt
2-3 szem szegfűszeg
1 l fehérbor (fehér asztali bor)
1 csipet só
1 csipet bors

Elkészítés:

A bort a vízzel, a citrom levével, hámozott héjával, a fahéjjal és a szegfűszeggel felforraljuk...
2011-11-19 15:53:32
WSF - Új korszak a globális tudományban - elfogadták a WSF zárónyilatkozatát
... tudomány szférájába. Ezt az arányt az évtized közepére 1,5 százalékra, 2020-ra pedig az EU célkitűzését követve 1,8 százalékra szeretné növelni az ország - mondta Navracsics Tibor.
Bogyay Katalin, az UNESCO közgyűlési elnöke beszédében Albert Einstein szavait idézve hangsúlyozta, hogy egyetlen problémát sem lehet megoldani a "köztudat" azon szintjén, amely létrehozta. "Ez a g...
2011-11-19 14:54:49
Gombás szűzragu pennével recept
Hozzávalók:

10 dkg vaj
10 dkg vöröshagyma
2 mk só
25 dkg gomba
60 dkg sertéshús (szűzpecsenye)
3 dl tejszín
1 csipet bors
1 csipet petrezselyemzöld (finomra vágva)

Elkészítés:

Egy Pyrex Slowcook edényre lesz szükségünk, melyben felolvasztjuk a vajat. Rárakjuk a finomra vágott vöröshagymát. Sózzuk és alapo...
2011-11-19 13:58:44
1 2 3 .............1308 1309 ...1663 1664 1665 ...1963 1964 .......2616 2617 2618 
Címkék: Jáki Zoltánné, Szent Erzsébet, Pálffy Katalin, Magyar Katol, Tibor Ernő Galériában, Németh Katalin Bokor András, Navracsics Tibor, Bogyay Katalin, Albert Einstein, Pyrex Slowcook, globális tudományban, szolgáló szeretet, díjazott személyes, elismerés Pálffy, következő felirat, nagy tálba, lencsét megmossuk, éjszakára hideg, sárgarépát meghámozzuk, szövegek közé, szülőföld szeretetéről, meglangyosított vízben, cukorral együtt, liszt minőségétől, mogyorót szárazon, répát lereszeljük, vajat vagy, robotgép habverőjével, citrom levével, szegfűszeggel felforraljuk, évtized közepére, finomra vágott, petrezselyemzöld, meglangyosított, lánykollégiumot, szobrászművész, főszerkesztője, sütőmargarint, megolvasztjuk, felmutatására, szegfűszeggel, eléneklésével, felolvasztjuk, összekeverek, elismerésére, decemberében, hangsúlyozta, felforraljuk, vöröshagymát, szemelvények, szűzpecsenye, célkitűzését, habverőjével, szeretetéről, ételízesítő, tudományban, serpenyőben, lereszeljük, tegnapelőtt, megpirítjuk, csütörtökön,
© 2013 TVN.HU Kft.