|
|
|
... tojássárgákat kikeverjük a porcukorral, apránként belekeverjük a vizet, az olajat és a sütőporos lisztet. Végül óvatosan hozzákeverjük a habot is.
3. A tészta felét kivajazott, kilisztezett (ez lehet rétesliszt vagy finomliszt) őzgerincformába öntjük.
4. A tészta a másik felébe belekeverjük a kakaóport és a vizet, majd beleöntjük egy másik kivajazott, kilisztezett ... |
2010-03-25 16:25:57 |
|
|
|
|
|
|
...
kakaópor
Recept
Elkészítése:
A tésztákat külön készítem el. A tojások fehérjéjét felverem, belekeverem a sárgájával kikevert cukrot, a pudingport, és a sütőport. A sárga és a rózsaszín tésztákat kivajazott, kilisztezett őzgerinc formában sütöm meg, a barna tésztát nagyméretű tepsiben. Ha kisült a barna lap, még melegen feltekerem.... |
|
2010-03-25 15:45:54 |
|
|
|
|
|
|
... egyharmad részével. A tojásfehérjéket a maradék cukorral keményre felverem, majd óvatosan összedolgozom a liszttel és a cukros tojássárgával. A tésztát kivajazott vagy kisütőmargarinozott, kilisztezett 20x30 cm-es tepsibe terítem, megsütöm, és a tepsiben hagyom kihűlni. A tejben a cukorral, a vaníliás cukorral meg egy pici sóval puhára főzöm a rizst. Elkeverek benne két evőkanál f... |
2010-03-25 14:21:50 |
|
|
|
|
|
|
... aromát és a rumot. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd a keményítővel és sütőporral vegyített lisztet. Belevegyítjük az aszalt gyümölcsöket és a grillázst. Margarinnal kikent, kilisztezett formába tesszük, és előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 1 órát sütjük, majd kihűtjük. A bevonót gőz felett megolvasztjuk, és a gyümölcskenyérre locsoljuk. Miután megszáradt, félbevágott c... |
|
2010-03-24 21:49:12 |
|
|
|
|
|
|
... A sütőporral és az ételkeményítővel elkevert lisztet összedolgozzuk a vajas vagy sütőmargarinos keverékkel meg a tojáshabbal, azután a masszát kivajazott vagy kisütőmargarinozott, kilisztezett tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 percig sütjük. Krém: egy tálban összekeverjük a mascarponét a kókuszreszelékkel, a kókuszlikőrrel meg a szörppel, majd bele... |
|
2010-03-24 21:05:15 |
|
|
|
|
|
|
... krémesre keverjük, majd beleforgatjuk a sütőporral, mandulával, citromhéjjal elvegyített lisztet. Apránként hozzáadjuk a citromlével keményre vert tojásfehérjét. Margarinnal kikent, kilisztezett 26 cm-es kapcsos formába tesszük és előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 40 percig sütjük. A mascarponét a vaníliavelővel, a porcukorral és a mandulalikőrrel simára keverjük. Beleforgatjuk... |
2010-03-23 20:35:00 |
|
|
|
|
|
|
... cukor másik felét krémesre keverjük. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgája masszát, a liszttel elkevert sütőport, a kakaót és vigyázva összekeverjük. Beleöntjük egy margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe és előmelegitett sütőben 190 °C-on 15-20 percig sütjük. A megsült piskótát kihűtjük és kettévágjuk. A zselatint 1/2 dl tejben az előirás szerint elkészitjük. A mázhoz a tejet, ma... |
2010-03-23 19:54:34 |
|
|
|
|
|
|
... cukor
Elkészítése: Jól összedolgozzuk a tésztának valókat, kizsírozott v... |
2010-03-23 19:32:43 |
|
|
|
|
|
|
... újra kikeverjük.
A tojássárgájához hozzá keverjük a lisztes keveréket, azután a tojásfehérjét is (ne keverjük nagyon, hogy ne essen le).
A piskótát ráöntjük a kivajazott, kilisztezett tepsire. A piskótára egyenletesen ráöntjük a pudingot és megsütjük.
Nem kell félni, a megsült tészta hullámos lesz.
A képen krém helyet csak 3 tejföl cukorral ki van keverve. Ez i... |
2010-03-21 20:54:09 |
|
|
|
|
|
|
... burgonyából és a lisztből fél kávéskanál sóval és a tojásokkal tésztát gyúrunk. A tésztából 5 cm-es átmérőjű hengert sodrunk, s 6 cm-es darabokat vágunk le belőle. A tésztadarabokat kilisztezett gyúródeszkán tányér nagyságúra nyújtjuk, és megkenjük olvasztott vajjal. Az almát meghámozzuk, negyedekbe vágjuk, magházát kivesszük, a húsát vékonyan fölszeleteljük. A sütőt 200 celsius f... |
2010-03-21 19:46:40 |
|
|
|
|