|
|
|
... leveleinek eltávolítása után a káposztaféléket félbeszeljük, torzsáját kivágjuk és az ételnek megfelelően kockára, metéltre vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük. Hideg vízben megmossuk, lecsepegtetjük.
Levélzöldségek
sóska, spenót, mángold
A le... |
2010-09-08 00:02:30 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselyemzöld, sózzuk-borsozzuk, és fedő alatt készre pároljuk. (Víz nem kell, mert a gomba enged ki magából.)
A hús készítése:
1. A csirkecombokat mossuk, lecsepegtetjük, félbevágjuk, beletesszük a sót, őrölt borsot, vegetát, a friss fűszerek felét, rá a húsokat, majd a fűszerek maradékát, végül a szójaszószt.
2. A sütőzacskót lezárjuk, tepsibe... |
2010-09-03 18:21:33 |
|
|
|
|
|
|
... *
* 10 dkg cukor
* 0,5 kg szilva
* őrölt fahéj
* citromlé
Elkészítés
A krumplit sós vízben feltesszük főni. Amikor puha, kiszedjük, lecsepegtetjük, és krumplinyomón áttörjük.
Beletesszük a lisztet, egy pici sót, és összegyúrjuk.
Vékonyra kisodorjuk, felkockázzuk. Mindegyik közepébe teszünk egy szem kimagozott szilvát, m... |
2010-08-19 05:14:51 |
|
|
|
|
|
|
... belőle, majd azokat egyenként kinyújtjuk, és mindegyik közepébe teszünk egy teáskanálnyi káposztát. Újra gombóccá for... |
2010-08-16 19:58:42 |
|
|
|
|
|
|
... belőle, majd azokat egyenként kinyújtjuk, és mindegyik közepébe teszünk egy teáskanálnyi káposztát. Újra gombóccá... |
2010-08-16 17:30:47 |
|
|
|
|
|
|
... kakukkfű, bazsalikom keverékkel) elkevert olívaolajba tesszük. (Aki szereti, tárkonyt vagy oreganót is tehet bele.)
2. Sütés előtt a húsokat egy külön tányérra szedjük, a páctól lecsepegtetjük.
3. Majd kevés lisztbe forgatjuk, és lesúlyozva kevés zsiradékon megsütjük őket. (Súlyként használhatunk egy kisebb edényt, amelyikbe vizet öntünk, vagy a család régi faszene... |
2010-08-07 17:49:01 |
|
|
|
|
|
|
... belekeverjük a mákot, a vaníliarudat, és hagyjuk megdagadni. Hozzáadjuk a mazsolát és a cukrot, és kihűtjük. Ekkor belekeverjük a citrom héját, fahéjat és a rumot.
2. MEGGYES: A meggyet lecsepegtetjük, összekeverjük a mandulaforgáccsal, a zsemlemorzsával, a cukorral és a pálinkával.
3. ALMÁS-KÖRTÉS: Az almát és a körtét meghámozzuk, magházukat kiemeljük, húsukat apró k... |
2010-08-06 14:02:33 |
|
|
|
|
|
|
... kikaparjuk, a héját levagdossuk.
2. Egy kb 5 literes lábosban vizet forralunk, sót és ecetet teszünk hozzá, belehelyezzük a két fél tököt és félpuhára főzzük kb 10-15 perc alatt, lecsepegtetjük és félretesszük.
3. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, 5 dkg zsíron üvegesre dinszteljük.
4. Hozzáadjuk a darált húst, amivel még kb 10 percig dinszteljük.
... |
2010-07-01 22:54:01 |
|
|
|
|
|
|
...-
Barnáné Juhász Krisztina ...
Szőlőbefőtt
1 kg szőlő,
35 dkg cukor,
A szőlőt leszemezgetjük, megmossuk és szitán lecsepegtetjük. A cukorral elkeverjük és 5 dl vízzel felfőzzük, majd tiszta üvegekbe szedjük. A visszamaradt levet felére beforraljuk, és ráöntjük a gyümölcsre. Szárazgőzben hagyjuk kihűlni. ... |
2010-06-10 12:24:24 |
|
|
|
|
|
|
... hozzáadjuk a pezsgős krémhez.
4. Az egyik habtejszínt felverjük habnak és azt is pezsgős krémbe keverjük. Kb. 5 percre a hűtőbe tesszük szilárdulni.
5. A barackokat lecsepegtetjük, a levét félretesszük. 3 fél őszibarackot összetörünk villával és az előzőleg félretett 3 evőkanálnyi feloldott zselatinnal összekeverjük.
6. A kihűlt tortalapot a formában hagyju... |
2010-05-31 19:17:22 |
|
|
|
|