|
|
|
... Isteni!
2. Szintén gyakori probléma a megmaradt gyümölcs és zöldség. Ezek az alábbi módon végezhetik.
A maradék gyümölcsöket vegyes gyümölcssalátának összevágjuk és lecukrozzuk. A zöldségek is salátaképpen végezhetik. Ha feldúsítanád ezt a keveréket egy fejes saláta kb. 100 Ft-ba fog kerülni hozzá.
A gyümölcsöket egy fél liter tejjel kikevert... |
2016-02-16 16:00:07 |
|
|
|
|
|
|
... Isteni!
2. Szintén gyakori probléma a megmaradt gyümölcs és zöldség. Ezek az alábbi módon végezhetik.
A maradék gyümölcsöket vegyes gyümölcssalátának összevágjuk és lecukrozzuk. A zöldségek is salátaképpen végezhetik. Ha feldúsítanád ezt a keveréket egy fejes saláta kb. 100 Ft-ba fog kerülni hozzá.
A gyümölcsöket egy fél liter tejjel ... |
|
2016-02-15 15:02:21 |
|
|
|
|
|
|
... tej
2 csomag vaníliacukor
1 csomag zselatin
4 dl tejszínhab
Elkészítése:
1 narancs héját lereszeljük. A narancsokat meghámozzuk, felszeleteljük karikákra és lecukrozzuk, 2 órát állni hagyjuk lefedve, majd leszűrjük a levét. A 6 tojás sárgáját kikavarjuk a cukorral, felöntjük a forró tejjel, vaníliacukrot és kis reszelt narancshéjat teszünk bele, m... |
2015-12-04 17:59:18 |
|
|
|
|
|
|
... túlérett sárgadinnyét, a szokásos módon megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk vagy teáskanál segítségével, kagyló alakú részekre daraboljuk. A dinnyedarabokat bóléstálba tesszük, enyhén lecukrozzuk, és 30 percig lefedve, hűvös helyen állni hagyjuk. Ekkor negyed üveg száraz Sherry-bort öntünk rá, újabb 15-20 percig állni hagyjuk, majd egy-másfél üveg könnyű, lágy (nem savanyú) bort... |
|
2014-11-13 12:49:55 |
|
|
|
|
|
|
... kanál cukor
2 csomag vaníliacukor
1 csomag zselatin
4 dl tejszín
1 db.narancs héját lereszeljük.A narancsokat meghámozzuk és felszeleteljük karikákra és lecukrozzuk. 2 órát hagyjuk állni,lefedve,majd leszűrjük a levét
A 6 tojás sárgáját kikavarjuk a cukorral,felöntjük a forró tejjel,vaníliacukrot és egy kis reszelt narancshéjat teszünk bele,maj... |
|
2013-12-18 08:53:57 |
|
|
|
|
|
|
... olvasztott vajjal.Nem lesz sűrű.A lisztes keverékhez adagoljuk,jól kikeverjük,és 30-40 percig állni hagyjuk,hogy a búzadara beledagadjon.
A barackokat megfelezzük,egy kic... |
2013-07-26 20:14:16 |
|
|
|
|
|
|
... kimagozott szilva,
• 25-30 dkg kristálycukor,
• késhegynyi benzoesavas nátrium,
• 0,5 dl rum.
A szilvát egy ép zománcú tálban vagy üvegedényben lecukrozzuk, a rumban feloldjuk a tartósítót, a cukros szilvához adjuk és alaposan összekeverjük, vigyázva, hogy a gyümölcs össze ne törjön. Egy napig állni hagyjuk, időnként megkeverjük. Üvegekbe tölt... |
2013-03-15 22:26:05 |
|
|
|
|
|
|
... cukor
negyed liter forró tej
2 cs. vaníliacukor
1 cs. zselatin
4 dl tejszín
1 narancs héját lereszeljük. A narancsokat meghámozzuk, felszeleteljük karikákra és lecukrozzuk, 2 órát állni hagyjuk lefedve, majd leszűrjük a levét. A 6 tojás sárgáját kikavarjuk a cukorral, felöntjük a forró tejjel, vaníliacukrot és kis reszelt narancshéjat teszünk bele,... |
2013-02-12 20:54:57 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
20 dkg szeder
5 dl tejszín
1 db vanília
10 dkg cukor
3 ek porcukor
Elkészítés:
A tejszínhabot kemény habbá verjük, cukrozzuk és adunk hozzá vaníliát. A szedret lecukrozzuk. Pohárba nyomunk egy réteg tejszínhabot, rá a cukrozott szeder, majd újra tejszínhab. Hűtőben érleljük.
... |
2012-03-22 12:39:55 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
4 dl növényi tejszín
30 dkg erdei gyümölcs
1-2 kanál porcukor
2 ek kakaópor
Elkészítés:
A tejszínt habbá verjük és ketté osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaót. A gyümölcsöket lecukrozzuk. A habot pohárba töltjük, rá a gyümölcs, majd tejszínhab. Hidegen, isteni desszert.
... |
2011-10-17 16:18:09 |
|
|
|
|