|
|
|
... keserű, csípős) ízharmónia jelenik meg, melyből egyik íz sem ,,lóg ki", nem válik dominánssá, s éppen ettől élvezetes (pl. gondoljuk az igazi házi húsleves ízeire).
* Legfinomabb ételeink egyetlen edényben készülnek, és
* ezek mindig leveses, szaftos fogások.
* Nagyon sok az olyan tartalmas leves, ami főétkezésnek is beválik, pl. gulyásleves, babgulyás, p... |
2010-05-24 17:46:19 |
|
|
|
|
|
|
... ugyanis lédús, ezért ha tapintásra száraznak, fonnyadtnak, gumiszerűnek tűnik, vélhetően már régebben szedték és tán napok óta a pulton árválkodott.
Mivel frissen elkészítve a legfinomabb, érdemes a beszerzés után minél hamarabb felhasználni. Egy-két napig nedves konyharuhába csavarva, vagy kevés vízbe állítva tárolható a hűtőszekrényben.
Előfordulhat, hogy a f... |
|
2010-05-24 16:18:56 |
|
|
|
|
|
|
... alatt).
* előkészület: 15 perc * sütés: 90 perc
... |
2010-05-22 20:14:08 |
|
|
|
|
|
|
... Mennyibe kerül az a ló**sz felfelé?
Infós: A ballonra gondol? 3000 Ft per fő.
Látogató: Hármunkat nem vinnének fel 5000-ért?
Látogató: Ebben a várban hol mérik a legfinomabb kávét?
Látogató: A hidroplán mikor megy fel?
Infós: A városnéző ballonra gondol?
Látogató: én hidroplánnak hívom...
Látogató: Volt itt egy számítógép... |
|
2010-05-21 16:18:09 |
|
|
|
|
|
|
... nagytermébe lépve zajos forgatagba csöppent: kereskedők jöttek és mentek, a sarkokban emberek beszélgettek, egy kis zenekar kellemes dallamokat játszott, s egy hatalmas asztalon a vidék legfinomabb ételei sorakoztak. A Bölcs mindenkivel beszélgetett egy kicsit, s a fiatalembernek két óra hosszat kellett várakoznia, míg rá került a sor.
A Bölcs figyelmesen meghallgatta, ... |
|
2010-05-21 14:38:08 |
|
|
|
|
|
|
... fésűvel, borotválkozással, krémekkel, fogkefével - frissességgel, a finom illatokkal, a jól ápoltsággal, testedzéssel (legyen az akár csak napi 15 perc). Akard, hogy a te illatod legyen a legfinomabb annak számára, akivel a mindennapjaidat éled. Akarjál tetszeni! Legyen új és ápolt a hajad, csinos ruhád. Ne félj, ha van is az a pici fölösleg rajtad, az újdonság nem azt fogja kieme... |
2010-05-20 10:20:06 |
|
|
|
|
|
|
...
Erre 1 sor karikára vágott nyers burgonyát. /Nem tévedés, nem kenyeret! Én öreg krumplit spájzolok be erre a célra. A lé sose penészesedik meg, áttetszően tiszta marad és behűtve a legfinomabb nyári üdítő ital./
Erre pakolom a megmosott, fel hasított uborkát, amelyet aznap reggel /!/ szedek le, mert csak akkor lesz ropogós.
Tetejére szintén karikára vágott n... |
2010-05-18 15:52:29 |
|
|
|
|
|
|
... hogy fehérborban pároljuk. Húsok, sajt, gomba, hagyma, paradicsom mellett is jól érvényesül, de más köretzöldségekkel is kombinálható.
Kevesen használják salátának, pedig az egyik legfinomabb tökféle, ami ilyen célra is hasznosítható. A legegyszerűbb saláta csíkokra vágott friss patisszonból és fele annyi kefírből készül. Csipetnyi cukor, só, néhány csepp citromlé és zöld vag... |
2010-05-17 14:38:07 |
|
|
|
|
|
|
... spárga), ez viszonylag ritka, az íze a fehér és a zöld spárga íze között van valahol. Felhasználása sokoldalú: készülhet belőle leves, főzelék, saláta, előétel, köret.
A spárgahajtás legfinomabb része a feje, mert ez a legpuhább és legízletesebb. Lejjebb a szár rostosabb, külső rostjai enyhén kesernyések lehetnek. Annál kesernyésebb a hajtás, minél közelebb helyezkedett el a ... |
2010-05-17 09:50:11 |
|
|
|
|
|
|
... 1 sor karikára vágott nyers burgonyát. /Nem tévedés, nem kenyeret! Én öreg krumplit spájzolok be
erre a célra. A lé sose penészesedik meg, áttetszően tiszta marad és behűtve a legfinomabb nyári üdítő ital./ Erre pakolom a megmosott, fel hasított uborkát.
Tetejére szintén karikára vágott nyers ,öreg krumplit rakosgatok
.Legfelülre jön még 1 csokor kemény szár... |
2010-05-16 16:10:51 |
|
|
|
|