Belépés
Padlizsán gyógyhatásairól
... eltávolítani (ez az étel jellegétől függ), a kocsányát egyujjnyi gyümölccsel együtt kell levágni. Készíthető belőle saláta, előétel és rakott étel, népszerű rántva is.

Felhasználható levesekbe, főzelékekbe, párolva, mártásként, köretnek. Legelterjedtebb elkészítési módja a padlizsánkrém. A görög muszaka és a francia, provanszi ratatouille egyaránt padlizsános egytáléte...
2024-02-05 22:23:45
A kövér porcsin omega-3 zsírsavakban leggazdagabb növény
... semmivel.

Felhasználhatjuk salátának, salátaadaléknak, diétás ételekhez, illetve vegetáriánus konyhában fűszernek. Levelei és szárai sós, fűszeres ízűek. A leveleket vajban megpárolva, levesek ízesítésére használhatjuk fel. Az idősebb leveleket spenótként készíthetjük el. Sült húsokhoz, illetve grillezett ételekhez kiváló. Fiatal levelei a paradicsomsaláta finom ízesítő...
2024-01-21 23:45:55
Édeskömény, a gyógynövény
... termése csípős és kissé édeskés ízű, fűszernek ez a legjobb. A római édeskömény termése a legédesebb; ez egyáltalán nem csípős.

Íze és illata az ánizsmaghoz hasonlít. Magjait levesekbe és halételekbe főzik, a gumóját lereszelik, és a káposztasalátához adják.

Édeskömény történelem

A mediterrán vidékeken őshonos, de Indiától Afrikán át Amerikáig az e...
2024-01-16 21:59:56
A csicseriborsó fogyasztásának előnyei
... készült sűrű állagú massza, melyet elsősorban keleti ételek alapanyagaként használnak.

A csicseriborsócsírát vagy a párolt csicseriborsót bármilyen salátához adhatjuk. Ezenkívül levesek, mártogatósok és ételek készítésére is használhatók.

A csicseriborsóból csicseriborsólisztet készítenek, más néven bengáli grammlisztet. Továbbá vegánként és gluténmentesként...
2024-01-08 23:28:56
Okok, amelyek a fázékonyság hátterében állhatnak
... fázékonyság kialakulásának kockázatait? Mérsékeljük a hűtött és fagyasztott ételek fogyasztását. A téli hidegben kerüljük a böjtöt és a méregtelenítést. Együnk melegítő ételeket, például leveseket, curry-vel készült ételeket, párolt zöldségeket. Adjunk gyógynövényeket és fűszernövényeket az ételeinkhez, például olyanokat, amelyek melegítő hatásokkal rendelkeznek. Ilyen például a g...
2024-01-08 23:12:01
A cukorbetegség szövődményeinek csökkentése lenmaggal
... turmix, amely létfontosságú tápanyagokat tartalmaz. Joghurtba is keverhetjük a lenmagot és még chiamagot is adhatunk hozzá. Továbbá hozzáadhatjuk a reggeli gabonakásánkhoz, de salátára és levesekbe is szórhatunk belőle, vagy kenyérbe és péksüteménybe is belesüthetjük.

Milyen napszakban a legjobb fogyasztani a lenmagot? Erre a legalkalmasabb a reggel, ugyanis így hozzáju...
2023-12-19 22:42:30
Amaránt :a gluténmentes táplálkozás gabonája
... a búzában, a rozsban vagy az árpában megtalálhatók. Ez teszi az amarántot a gluténmentes receptek tökéletes összetevőjévé. Az amarántliszt gluténmentes lisztként használható pörköltek, levesek és szószok sűrítésére.

Az amaránt gazdag forrása az antioxidánsoknak. Ilyen a C-vitamin is, amely segíti a vas felszívódását, jót tesz a szív- és érrendszer egészségének, biztosít...
2023-12-14 22:08:37
Hogyan maradjunk egészségesek télen-nyáron?
... lehet.

Ősszel igyekezzen felváltani a nyers és hideg ételeket főtt vagy párolt, meleg és tápláló ételekre! A jégkrémek, fagyasztott ételek, hideg gyümölcslevek és saláták helyett forduljon a levesek, raguk és meleg italok felé!

A szezonális gyümölcsök, mint az alma vagy a körte, különösen sült formában fogyasztandók, pl. sült alma fahéjjal.
Adjon az étel...
2023-12-07 21:49:58
A babérlevél antioxidánsként segíti a vesék egészségét
... során.

A világ számos táján többféle konyha is használja a babérlevelet. Az Indiai konyha rizsételekben, a Fülöp-szigeteken főleg marhahús készítéséhez. Mexikóban elsősorban levesek és babételek ízesítőjeként használják, az arabok a curryvel készült ételekhez adják, míg a Karibi-szigeteken gyakran grilleznek húsételeket babérlevélágyon.

A babérlevél az egész ...
2023-12-06 22:30:10
Káros szerek az ételeinkben
... (MSG)

A monoszódium glutamát, azaz az MSG egy ázsiai konyhában igen gyakran használt ízfokozó. Emellett a konzerv és/vagy fagyasztott élelmiszerekben, a boltban kapható salátaöntetekben, a levesekben, és a gyermekek számára készült rágcsálnivalókban is megtalálható.

A monoszódium glutamát a természetesen előforduló glutaménsav gyárban előállított, mestersége...
2023-11-29 20:43:56
1 2 3 4 ......................137 138 ............206 207 ...........274 275 276 
Címkék: Indiától Afrikán, kövér porcsin, csicseriborsó fogyasztásának, fázékonyság hátterében, cukorbetegség szövődményeinek, gluténmentes táplálkozás, babérlevél antioxidánsként, vesék egészségét, étel jellegétől, kocsányát egyujjnyi, görög muszaka, leveleket vajban, idősebb leveleket, paradicsomsaláta finom, római édeskömény, ánizsmaghoz hasonlít, gumóját lereszelik, káposztasalátához adják, mediterrán vidékeken, párolt csicseriborsót, téli hidegben, reggeli gabonakásánkhoz, legjobb fogyasztani, rozsban vagy, árpában megtalálhatók, gluténmentes receptek, amarántliszt gluténmentes, amaránt gazdag, szezonális gyümölcsök, alma vagy, világ számos, curryvel készült, monoszódium glutamát, ázsiai konyhában, boltban kapható, gyermekek számára, természetesen előforduló, salátaöntetekben, paradicsomsaláta, gluténmentesként, csicseriborsóból, antioxidánsoknak, felhasználhatjuk, fűszernövényeket, antioxidánsként, gyógyhatásairól, babérlevélágyon, gabonakásánkhoz, szövődményeinek, méregtelenítést, salátaadaléknak,
© 2013 TVN.HU Kft.