|
|
|
... eltávolítani (ez az étel jellegétől függ), a kocsányát egyujjnyi gyümölccsel együtt kell levágni. Készíthető belőle saláta, előétel és rakott étel, népszerű rántva is.
Felhasználható levesekbe, főzelékekbe, párolva, mártásként, köretnek. Legelterjedtebb elkészítési módja a padlizsánkrém. A görög muszaka és a francia, provanszi ratatouille egyaránt padlizsános egytáléte... |
2024-02-05 22:23:45 |
|
|
|
|
|
|
... semmivel.
Felhasználhatjuk salátának, salátaadaléknak, diétás ételekhez, illetve vegetáriánus konyhában fűszernek. Levelei és szárai sós, fűszeres ízűek. A leveleket vajban megpárolva, levesek ízesítésére használhatjuk fel. Az idősebb leveleket spenótként készíthetjük el. Sült húsokhoz, illetve grillezett ételekhez kiváló. Fiatal levelei a paradicsomsaláta finom ízesítő... |
|
2024-01-21 23:45:55 |
|
|
|
|
|
|
... termése csípős és kissé édeskés ízű, fűszernek ez a legjobb. A római édeskömény termése a legédesebb; ez egyáltalán nem csípős.
Íze és illata az ánizsmaghoz hasonlít. Magjait levesekbe és halételekbe főzik, a gumóját lereszelik, és a káposztasalátához adják.
Édeskömény történelem
A mediterrán vidékeken őshonos, de Indiától Afrikán át Amerikáig az e... |
2024-01-16 21:59:56 |
|
|
|
|
|
|
... készült sűrű állagú massza, melyet elsősorban keleti ételek alapanyagaként használnak.
A csicseriborsócsírát vagy a párolt csicseriborsót bármilyen salátához adhatjuk. Ezenkívül levesek, mártogatósok és ételek készítésére is használhatók.
A csicseriborsóból csicseriborsólisztet készítenek, más néven bengáli grammlisztet. Továbbá vegánként és gluténmentesként... |
|
2024-01-08 23:28:56 |
|
|
|
|
|
|
... fázékonyság kialakulásának kockázatait? Mérsékeljük a hűtött és fagyasztott ételek fogyasztását. A téli hidegben kerüljük a böjtöt és a méregtelenítést. Együnk melegítő ételeket, például leveseket, curry-vel készült ételeket, párolt zöldségeket. Adjunk gyógynövényeket és fűszernövényeket az ételeinkhez, például olyanokat, amelyek melegítő hatásokkal rendelkeznek. Ilyen például a g... |
|
2024-01-08 23:12:01 |
|
|
|
|
|
|
... turmix, amely létfontosságú tápanyagokat tartalmaz. Joghurtba is keverhetjük a lenmagot és még chiamagot is adhatunk hozzá. Továbbá hozzáadhatjuk a reggeli gabonakásánkhoz, de salátára és levesekbe is szórhatunk belőle, vagy kenyérbe és péksüteménybe is belesüthetjük.
Milyen napszakban a legjobb fogyasztani a lenmagot? Erre a legalkalmasabb a reggel, ugyanis így hozzáju... |
2023-12-19 22:42:30 |
|
|
|
|
|
|
... a búzában, a rozsban vagy az árpában megtalálhatók. Ez teszi az amarántot a gluténmentes receptek tökéletes összetevőjévé. Az amarántliszt gluténmentes lisztként használható pörköltek, levesek és szószok sűrítésére.
Az amaránt gazdag forrása az antioxidánsoknak. Ilyen a C-vitamin is, amely segíti a vas felszívódását, jót tesz a szív- és érrendszer egészségének, biztosít... |
2023-12-14 22:08:37 |
|
|
|
|
|
|
... lehet.
Ősszel igyekezzen felváltani a nyers és hideg ételeket főtt vagy párolt, meleg és tápláló ételekre! A jégkrémek, fagyasztott ételek, hideg gyümölcslevek és saláták helyett forduljon a levesek, raguk és meleg italok felé!
A szezonális gyümölcsök, mint az alma vagy a körte, különösen sült formában fogyasztandók, pl. sült alma fahéjjal.
Adjon az étel... |
2023-12-07 21:49:58 |
|
|
|
|
|
|
... során.
A világ számos táján többféle konyha is használja a babérlevelet. Az Indiai konyha rizsételekben, a Fülöp-szigeteken főleg marhahús készítéséhez. Mexikóban elsősorban levesek és babételek ízesítőjeként használják, az arabok a curryvel készült ételekhez adják, míg a Karibi-szigeteken gyakran grilleznek húsételeket babérlevélágyon.
A babérlevél az egész ... |
2023-12-06 22:30:10 |
|
|
|
|
|
|
... (MSG)
A monoszódium glutamát, azaz az MSG egy ázsiai konyhában igen gyakran használt ízfokozó. Emellett a konzerv és/vagy fagyasztott élelmiszerekben, a boltban kapható salátaöntetekben, a levesekben, és a gyermekek számára készült rágcsálnivalókban is megtalálható.
A monoszódium glutamát a természetesen előforduló glutaménsav gyárban előállított, mestersége... |
2023-11-29 20:43:56 |
|
|
|
|