Belépés
Zacskós lángos
...
Hozzávalók: 1 kg liszt, 5 dkg friss élesztő, 1 ek só, 6 dl langyos tej, 1,5 - 2 liter olaj a kisütéshez.
Egy csészében összekeverek 1 del tejet és az élesztőt, majd felfutni hagyom.
A lisztet egy tálba szitálom és elkeverem a tejes élesztővel és a sóval. A tejjel sima tésztává keverem, majd egy nylonzacskóba téve felhasználásig a hűtőben tárolom (legalább 4 óra, ma...
2010-06-25 21:41:12
Recept
... só

25 dkg gesztenyemassza
6-8 dkg porcukor
1-2 ek.rum
2 dl tejszín
1 cs. habfixáló

A vizet az olajjal lábosba öntjük és felforraljuk, ekkor beleszórjuk a lisztet, és 1 percen át kis lángon kevergetjük.
Levesszük a tűzről, várunk 2-3 percet, majd a tojásokat egyenként, alaposan belekeverjük.
A sütőt 200-220 fokra előmelegítjük....
2010-06-25 20:39:28
Mézes krémes
... keményítő



Elkészítés módja: A tejhez adjuk hozzá a tojást, a cukrot, a vajat és a mézet. Alaposan keverjük össze, majd főzzük fel. A forró keverékhez adjuk hozzá a lisztet és a szódabikarbónát, keverjük simára, majd osszuk kétfelé. Mindkét adag tésztát nyújtsuk négyszögletes lappá, külön-külön süssük meg, majd hagyjuk kihűlni. Közben készítsük el a krémet: a...
2010-06-25 20:19:41
Recept
... ízesítéshez
só, bors

Leírás

A lereszelt hagymát megfuttatom a forró, olvadt vajon, aztán a serpenyőbe dobom, és két percig kevergetem a felkockázott kenyeret. A lisztet összekeverem a sonkával, a tojásokat felverem a tejjel, közben sózom, borsozom. Végül minden alapanyagot összedolgozok egy nagy tálban. A masszát megszórom az apróra vágott snidlinggel, m...
2010-06-25 20:04:56
Az eredeti sztrapacska receptj
... dkg savanyú káposzta
* 20 dkg liszt
* 1 tojás
* olaj
* só

A krumplit pucold meg és reszeld le. Sózd meg ízlésed szerint, majd szitáld bele a lisztet, és keverd bele a tojással együtt. Annyi vizet tegyél bele, amennyivel egy közepes keménységű tésztát kapsz. Forró vízbe szaggasd bele. Akkor jó, amikor a galuskák feljönnek a víz tetejér...
2010-06-25 18:39:05
Lúdláb-torta Ildikó módra
...



A tojások sárgáját a cukorral és étolajjal habosra keverem, majd a fehérjét kemény habbá verem. A lisztet elkeverem a sütőporral és 2 evőkanál kakaóval, majd az egészet összekeverem. Én úgy csinálom, hogy a tojássárgás masszához először keverek a fehérjehabból majd lassan hozzáadom...
2010-06-25 17:56:57
Őszné Marika barátnőmtől
... mézes

Mézes laphoz : 1 tojás, 5 dkg vaj, 15 dkg kristálycukor, 2 evőkanál méz, 5 evőkanál tej.

Ezeket 2 percig főzzük, tűzről levéve beleteszünk 1 evőkanál kakaóport, 40 dkg lisztet, melyhez egy zacskó sütőport keverünk. Tésztává dolgozzuk, két lapot ( kb. 30* 25 cm-es ) formálunk belőle és sütőpapíros tepsin világosra sütjük. Légkeveréses sütőben 180 fokon k...
2010-06-25 17:54:15
Meggyespite
... pite tojásfehérje habbal
5 tojás sárgáját, 4 ekanál cukrot, 9 dkg vajat, 1 cs. vaníliáscukrot habosra keverni. 2dkg élesztőt 9 ekanál tejben felfuttatunk és hozzáadjuk a 20-25 dkg lisztet is. Kizsírozott tepsibe kenjük, rárakjuk a meggyet és a vágott diót, kelni hagyjuk, majd közepes hőmérsékleten sütjük.
5 tojás fehérjét és 20 dkg cukrot kemény habbá verünk, s ezt a fé...
2010-06-25 17:49:47
Bodzás finomságok......
... és vaníliás cukor keveréke
kevés olaj a sütéshez
csipetnyi só

A megtisztított bodzát mossuk meg, és hagyjuk megszáradni. Ezalatt egy nagy edényben keverjük össze a lisztet, a sütőport, a tojást, a tejet, a rumot, majd tegyük félre pihenni kb. egy órára.
Mialatt felforrósítjuk az olajat egy serpenyőben, a bodzavirágokat tépkedjük kisebb darabokra, majd ...
2010-06-25 17:41:55
Húsvéti csülkös kenyér
... liszt, 10 g só, 20 g élesztő, 1.5 dl tej, 30 g vaj
A cukrot 0.5 deciliter tejben megolvasztjuk, majd visszahűtve, elmorzsoljuk benne az élesztőt, aztán letakarjuk és kelesztjük. A lisztet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a megolvasztott vajat, majd a felfuttatott élesztővel és a langyos tejjel lágy tésztát készítünk. Jól kidolgozzuk, hozzáadjuk a ledarált csülökhúst, és meleg hely...
2010-06-25 17:27:55
1 2 3 ..................1896 1897 ..........2845 2846 2847 2848 .........3792 3793 3794 
Címkék: Lúdláb-torta Ildikó, Őszné Marika, eredeti sztrapacska, csészében összekeverek, tálba szitálom, tejes élesztővel, tejjel sima, nylonzacskóba téve, hűtőben tárolom, olajjal lábosba, tojásokat egyenként, sütőt 200-220, tejhez adjuk, forró keverékhez, lereszelt hagymát, serpenyőbe dobom, felkockázott kenyeret, lisztet összekeverem, tojásokat felverem, nagy tálban, masszát megszórom, apróra vágott, krumplit pucold, tojással együtt, közepes keménységű, galuskák feljönnek, tojások sárgáját, fehérjét kemény, lisztet elkeverem, egészet összekeverem, tojássárgás masszához, fehérjehabból majd, zacskó sütőport, vágott diót, megtisztított bodzát, nagy edényben, bodzavirágokat tépkedjük, lisztet meglangyosítjuk, megolvasztott vajat, felfuttatott élesztővel, langyos tejjel, ledarált csülökhúst, szódabikarbónát, meglangyosítjuk, gesztenyemassza, bodzavirágokat, felhasználásig, vaníliáscukrot, felforrósítjuk, összedolgozok, négyszögletes, nylonzacskóba, fehérjehabból, kristálycukor, előmelegítjük, megolvasztjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.