|
|
|
...
Hozzávalók: 1 kg liszt, 5 dkg friss élesztő, 1 ek só, 6 dl langyos tej, 1,5 - 2 liter olaj a kisütéshez.
Egy csészében összekeverek 1 del tejet és az élesztőt, majd felfutni hagyom.
A lisztet egy tálba szitálom és elkeverem a tejes élesztővel és a sóval. A tejjel sima tésztává keverem, majd egy nylonzacskóba téve felhasználásig a hűtőben tárolom (legalább 4 óra, ma... |
2010-06-25 21:41:12 |
|
|
|
|
|
|
... só
25 dkg gesztenyemassza
6-8 dkg porcukor
1-2 ek.rum
2 dl tejszín
1 cs. habfixáló
A vizet az olajjal lábosba öntjük és felforraljuk, ekkor beleszórjuk a lisztet, és 1 percen át kis lángon kevergetjük.
Levesszük a tűzről, várunk 2-3 percet, majd a tojásokat egyenként, alaposan belekeverjük.
A sütőt 200-220 fokra előmelegítjük.... |
|
2010-06-25 20:39:28 |
|
|
|
|
|
|
... keményítő
Elkészítés módja: A tejhez adjuk hozzá a tojást, a cukrot, a vajat és a mézet. Alaposan keverjük össze, majd főzzük fel. A forró keverékhez adjuk hozzá a lisztet és a szódabikarbónát, keverjük simára, majd osszuk kétfelé. Mindkét adag tésztát nyújtsuk négyszögletes lappá, külön-külön süssük meg, majd hagyjuk kihűlni. Közben készítsük el a krémet: a... |
2010-06-25 20:19:41 |
|
|
|
|
|
|
... ízesítéshez
só, bors
Leírás
A lereszelt hagymát megfuttatom a forró, olvadt vajon, aztán a serpenyőbe dobom, és két percig kevergetem a felkockázott kenyeret. A lisztet összekeverem a sonkával, a tojásokat felverem a tejjel, közben sózom, borsozom. Végül minden alapanyagot összedolgozok egy nagy tálban. A masszát megszórom az apróra vágott snidlinggel, m... |
|
2010-06-25 20:04:56 |
|
|
|
|
|
|
... dkg savanyú káposzta
* 20 dkg liszt
* 1 tojás
* olaj
* só
A krumplit pucold meg és reszeld le. Sózd meg ízlésed szerint, majd szitáld bele a lisztet, és keverd bele a tojással együtt. Annyi vizet tegyél bele, amennyivel egy közepes keménységű tésztát kapsz. Forró vízbe szaggasd bele. Akkor jó, amikor a galuskák feljönnek a víz tetejér... |
|
2010-06-25 18:39:05 |
|
|
|
|
|
|
...
A tojások sárgáját a cukorral és étolajjal habosra keverem, majd a fehérjét kemény habbá verem. A lisztet elkeverem a sütőporral és 2 evőkanál kakaóval, majd az egészet összekeverem. Én úgy csinálom, hogy a tojássárgás masszához először keverek a fehérjehabból majd lassan hozzáadom... |
2010-06-25 17:56:57 |
|
|
|
|
|
|
... mézes
Mézes laphoz : 1 tojás, 5 dkg vaj, 15 dkg kristálycukor, 2 evőkanál méz, 5 evőkanál tej.
Ezeket 2 percig főzzük, tűzről levéve beleteszünk 1 evőkanál kakaóport, 40 dkg lisztet, melyhez egy zacskó sütőport keverünk. Tésztává dolgozzuk, két lapot ( kb. 30* 25 cm-es ) formálunk belőle és sütőpapíros tepsin világosra sütjük. Légkeveréses sütőben 180 fokon k... |
2010-06-25 17:54:15 |
|
|
|
|
|
|
... pite tojásfehérje habbal
5 tojás sárgáját, 4 ekanál cukrot, 9 dkg vajat, 1 cs. vaníliáscukrot habosra keverni. 2dkg élesztőt 9 ekanál tejben felfuttatunk és hozzáadjuk a 20-25 dkg lisztet is. Kizsírozott tepsibe kenjük, rárakjuk a meggyet és a vágott diót, kelni hagyjuk, majd közepes hőmérsékleten sütjük.
5 tojás fehérjét és 20 dkg cukrot kemény habbá verünk, s ezt a fé... |
2010-06-25 17:49:47 |
|
|
|
|
|
|
... és vaníliás cukor keveréke
kevés olaj a sütéshez
csipetnyi só
A megtisztított bodzát mossuk meg, és hagyjuk megszáradni. Ezalatt egy nagy edényben keverjük össze a lisztet, a sütőport, a tojást, a tejet, a rumot, majd tegyük félre pihenni kb. egy órára.
Mialatt felforrósítjuk az olajat egy serpenyőben, a bodzavirágokat tépkedjük kisebb darabokra, majd ... |
2010-06-25 17:41:55 |
|
|
|
|
|
|
... liszt, 10 g só, 20 g élesztő, 1.5 dl tej, 30 g vaj
A cukrot 0.5 deciliter tejben megolvasztjuk, majd visszahűtve, elmorzsoljuk benne az élesztőt, aztán letakarjuk és kelesztjük. A lisztet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a megolvasztott vajat, majd a felfuttatott élesztővel és a langyos tejjel lágy tésztát készítünk. Jól kidolgozzuk, hozzáadjuk a ledarált csülökhúst, és meleg hely... |
2010-06-25 17:27:55 |
|
|
|
|