Belépés
K betűs receptek
... megtöltjük a húsokat, és a nyílást összetűzzük. Lisztbe, tojásba és morzsába forgatva bő, forró olajban kisütjük.

Kassai szelet (sütemény)

(igen jó)
35 deka lisztet jól összegyúrunk 1 csomag Váncza-sütőporral, 20 deka zsírral, 10 deka cukorral, 1 citrom reszelt héjával, csipetnyi törött fahéjjal, 1 egész tojással és 1/2 csomag Váncza-vanilin-cukorral. A...
2011-01-13 21:35:49
K betűs receptek
... ropogó, enyhén savanykás, zsír és víz nem áll alatta. Sajtos tallér: Sós burgonyát készítünk. Leszűrjük, forrón áttörjük, majd egy tojással elkeverjük. Kihűtjük, majd a reszelt sajtot, a lisztet, és a fűszereket hozzáadjuk. 12 db kis gombócra osztjuk, zsemlemorzsába forgatjuk, és kis tallérra nyújtjuk. Bő olajban szép pirosra sütjük. Papírszalvétán az olajat leszárítjuk róla. Fino...
2011-01-13 21:32:12
J betűs receptek
... töltelékhez: 50 dkg túró, 2 tojás, 1 kanál búzadara, 1 csomó kapor, só, cukor. A tetejére: 1 tojássárgája, 1 kanál tejföl.
Az élesztőt egy kevés tejben egy pici cukorral feloldjuk. A lisztet, tojást, vajat, élesztős tejet, sót, s a többi tejet simára összedolgozzuk, és nem túl kemény tésztát gyúrunk belőle. Langyos helyen letakarva duplájára kelesztjük. Ujjnyi vas-tagra nyú...
2011-01-13 21:18:38
H betűs receptek
... szójatepertőből készült töltelék íze viszont frissen a legintenzívebb, a tárolás már nem növeli tovább a zamatanyagokat.

Hortobágyi tepertős-rudak

(igen jó teához)
1/2 kg lisztet 1 csomag Váncza-sütőporral, 10 deka zsírral, 2 egész tojással és kevés sóval rétestészta-keménységűre gyúrunk annyi tejföllel, amennyit kíván. Nyújtjuk, azután 25 deka vagdalt...
2011-01-13 21:04:37
H betűs receptek
... percig főzzük. Amikor a göngyölegek megpuhultak, akkor a levét besűrítjük tejfölös habarással, átforraljuk. A tekercsekre öntve tálaljuk.
Hódmezővásárhelyi túrós lepény
Egy kiló lisztet tegyünk deszkára, azután fél kilónyi zsírt dörzsöljünk el a liszttel; tegyünk a lisztbe három egész tojást és egy fél kávéskanál sót; ha kissé kemény lenne a tészta, annyi tejfelt is tehe...
2011-01-13 20:44:55
Pizza III.
... élesztőgombák!), 3 dl-es bögrébe öntjük, hozzáadjuk a cukrot, beletördeljük az élesztőt, és jól elkeverjük. Meleg helyen felfuttatjuk, azaz a bögre pereméig hagyjuk kelni (8-10 perc).
2. A lisztet keverőtálba szitáljuk - így levegősebb lesz, gyorsabban megkel a tészta. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős tejet, és a széléről, fakanállal csak annyi lisztet k...
2011-01-13 18:24:52
H betűs receptek
... fűszerezzük. Takaréklángon, gyöngyöző főzéssel a húst puhára főzzük, majd a levest leszűrjük. A húst a csontokról leszedjük és ledaráljuk. A darált, főtt galambhúshoz hozzáadjuk a tojást, lisztet, sóval, őrölt borssal fűszerezzük, és gombócokat formálunk belőle. A gombócokat a leszűrt levesbe főzzük, majd a levest a tűzről lehúzzuk, és állandó keverés mellett beleöntjük a tejszínn...
2011-01-13 17:36:57
H betűs receptek
... káposztalevélbe burkolt hússzeleteket, kevés tejföllel leöntjük és friss, vágott kaporral megszórjuk.
Elkészítési idő: 75 perc

Hartyányi krémes

Összegyúrunk 25 dkg lisztet, 25 dkg Ráma margarint, 25 dkg porcukrot, 1 cs. sütőport, 2 dkg kakaóport, 1 tojást, 1 dl tejet. Két egyforma lapot sütünk. 5 dl tejből, 2 ek. lisztből sűrű krémet főzünk. 2 cs. vaníl...
2011-01-13 17:27:06
G betűs receptek
... (újburgonyából nem lehet készíteni), 40 dkg liszt, 1 csapott
k. só, 2 hagyma, 2 tojásnyi zsír.
A burgonyát kockákra vágjuk, megfőzzük, összetörjük, megsózzuk (kásaszerű legyen). A lisztet beleöntjük, jól elkeverjük, szinte dagasztjuk a burgonyatörővel vagy fakanállal. A lisztet teljesen beledagasztjuk, és még tovább folytatjuk, míg nagyon nehezen dagaszthatóvá válik. Ki...
2011-01-13 16:52:30
F betűs recept
... bors
A marhacsontot leforrázzuk és hideg vízbe téve, zödségelve tartalmas csontlevest főzünk. A levest ízesítjük sóval, fűszerezzük őrölt borssal. A Hérát felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, és világos rántást készítünk, amelyet hideg vízzel kikeverünk. A húslevest szűrön leszűrjük, majd újra felforraljuk és besűrítjük a kikevert rántással. A tejfölt kikeverjük egy kevés le...
2011-01-13 16:10:08
1 2 3 ..................1896 1897 1898 1899 ..........2845 2846 .........3792 3793 3794 
Címkék: Pizza III, nyílást összetűzzük, tojással elkeverjük, reszelt sajtot, fűszereket hozzáadjuk, olajat leszárítjuk, kevés tejben, pici cukorral, többi tejet, göngyölegek megpuhultak, levét besűrítjük, tekercsekre öntve, kiló lisztet, lisztbe három, bögre pereméig, lisztet keverőtálba, közepébe mélyedést, élesztős tejet, húst puhára, levest leszűrjük, csontokról leszedjük, leszűrt levesbe, tűzről lehúzzuk, burgonyát kockákra, lisztet beleöntjük, burgonyatörővel vagy, lisztet teljesen, marhacsontot leforrázzuk, levest ízesítjük, húslevest szűrön, kikevert rántással, tejfölt kikeverjük, szójatepertőből, burgonyatörővel, káposztalevélbe, összedolgozzuk, papírszalvétán, beledagasztjuk, zamatanyagokat, zsemlemorzsába, legintenzívebb, újburgonyából, felmelegítjük, élesztőgombák, takaréklángon, dagaszthatóvá, hússzeleteket, beletördeljük, felfuttatjuk, galambhúshoz, összegyúrunk, marhacsontot, tojássárgája, felforraljuk, keménységűre, csontlevest, átforraljuk, fűszerezzük, megpuhultak, göngyölegek, elkészítési, rétestészta,
© 2013 TVN.HU Kft.