|
|
|
... megtöltjük a húsokat, és a nyílást összetűzzük. Lisztbe, tojásba és morzsába forgatva bő, forró olajban kisütjük.
Kassai szelet (sütemény)
(igen jó)
35 deka lisztet jól összegyúrunk 1 csomag Váncza-sütőporral, 20 deka zsírral, 10 deka cukorral, 1 citrom reszelt héjával, csipetnyi törött fahéjjal, 1 egész tojással és 1/2 csomag Váncza-vanilin-cukorral. A... |
2011-01-13 21:35:49 |
|
|
|
|
|
|
... ropogó, enyhén savanykás, zsír és víz nem áll alatta. Sajtos tallér: Sós burgonyát készítünk. Leszűrjük, forrón áttörjük, majd egy tojással elkeverjük. Kihűtjük, majd a reszelt sajtot, a lisztet, és a fűszereket hozzáadjuk. 12 db kis gombócra osztjuk, zsemlemorzsába forgatjuk, és kis tallérra nyújtjuk. Bő olajban szép pirosra sütjük. Papírszalvétán az olajat leszárítjuk róla. Fino... |
|
2011-01-13 21:32:12 |
|
|
|
|
|
|
... töltelékhez: 50 dkg túró, 2 tojás, 1 kanál búzadara, 1 csomó kapor, só, cukor. A tetejére: 1 tojássárgája, 1 kanál tejföl.
Az élesztőt egy kevés tejben egy pici cukorral feloldjuk. A lisztet, tojást, vajat, élesztős tejet, sót, s a többi tejet simára összedolgozzuk, és nem túl kemény tésztát gyúrunk belőle. Langyos helyen letakarva duplájára kelesztjük. Ujjnyi vas-tagra nyú... |
2011-01-13 21:18:38 |
|
|
|
|
|
|
... szójatepertőből készült töltelék íze viszont frissen a legintenzívebb, a tárolás már nem növeli tovább a zamatanyagokat.
Hortobágyi tepertős-rudak
(igen jó teához)
1/2 kg lisztet 1 csomag Váncza-sütőporral, 10 deka zsírral, 2 egész tojással és kevés sóval rétestészta-keménységűre gyúrunk annyi tejföllel, amennyit kíván. Nyújtjuk, azután 25 deka vagdalt... |
|
2011-01-13 21:04:37 |
|
|
|
|
|
|
... percig főzzük. Amikor a göngyölegek megpuhultak, akkor a levét besűrítjük tejfölös habarással, átforraljuk. A tekercsekre öntve tálaljuk.
Hódmezővásárhelyi túrós lepény
Egy kiló lisztet tegyünk deszkára, azután fél kilónyi zsírt dörzsöljünk el a liszttel; tegyünk a lisztbe három egész tojást és egy fél kávéskanál sót; ha kissé kemény lenne a tészta, annyi tejfelt is tehe... |
|
2011-01-13 20:44:55 |
|
|
|
|
|
|
... élesztőgombák!), 3 dl-es bögrébe öntjük, hozzáadjuk a cukrot, beletördeljük az élesztőt, és jól elkeverjük. Meleg helyen felfuttatjuk, azaz a bögre pereméig hagyjuk kelni (8-10 perc).
2. A lisztet keverőtálba szitáljuk - így levegősebb lesz, gyorsabban megkel a tészta. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős tejet, és a széléről, fakanállal csak annyi lisztet k... |
2011-01-13 18:24:52 |
|
|
|
|
|
|
... fűszerezzük. Takaréklángon, gyöngyöző főzéssel a húst puhára főzzük, majd a levest leszűrjük. A húst a csontokról leszedjük és ledaráljuk. A darált, főtt galambhúshoz hozzáadjuk a tojást, lisztet, sóval, őrölt borssal fűszerezzük, és gombócokat formálunk belőle. A gombócokat a leszűrt levesbe főzzük, majd a levest a tűzről lehúzzuk, és állandó keverés mellett beleöntjük a tejszínn... |
2011-01-13 17:36:57 |
|
|
|
|
|
|
... káposztalevélbe burkolt hússzeleteket, kevés tejföllel leöntjük és friss, vágott kaporral megszórjuk.
Elkészítési idő: 75 perc
Hartyányi krémes
Összegyúrunk 25 dkg lisztet, 25 dkg Ráma margarint, 25 dkg porcukrot, 1 cs. sütőport, 2 dkg kakaóport, 1 tojást, 1 dl tejet. Két egyforma lapot sütünk. 5 dl tejből, 2 ek. lisztből sűrű krémet főzünk. 2 cs. vaníl... |
2011-01-13 17:27:06 |
|
|
|
|
|
|
... (újburgonyából nem lehet készíteni), 40 dkg liszt, 1 csapott
k. só, 2 hagyma, 2 tojásnyi zsír.
A burgonyát kockákra vágjuk, megfőzzük, összetörjük, megsózzuk (kásaszerű legyen). A lisztet beleöntjük, jól elkeverjük, szinte dagasztjuk a burgonyatörővel vagy fakanállal. A lisztet teljesen beledagasztjuk, és még tovább folytatjuk, míg nagyon nehezen dagaszthatóvá válik. Ki... |
2011-01-13 16:52:30 |
|
|
|
|
|
|
... bors
A marhacsontot leforrázzuk és hideg vízbe téve, zödségelve tartalmas csontlevest főzünk. A levest ízesítjük sóval, fűszerezzük őrölt borssal. A Hérát felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, és világos rántást készítünk, amelyet hideg vízzel kikeverünk. A húslevest szűrön leszűrjük, majd újra felforraljuk és besűrítjük a kikevert rántással. A tejfölt kikeverjük egy kevés le... |
2011-01-13 16:10:08 |
|
|
|
|