|
|
|
... veszélyei (a trágyázással kapcsolatosan) naponta kerülnek terítékre. Ennek ellenére pl. a sonka pácolásához használt sós lé megengedett nitráttartalma tízszerese az ivóvízben engedélyezett maximumnak. A nitritet a húskészítmények (töltelékáruk) színezésére használják, emellett a kolbász- és szalámifélék eltarthatóságának növelésére is. A nitrátokat (E251, E252) ezenkívül a kemény ... |
2023-03-04 11:12:22 |
|
|
|
|
|
|
... képviselője hétfőn Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta, minden olyan esetben feljelentést tesznek, ahol arról kapnak tájékoztatást, hogy valaki a törvényben előírt 300 hektáros maximumnál több földre tesz szert.
A Jobbik emellett a parlamenti képviselők és családtagjaik esetében vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez annak kiderítésére, hogy milyen forrásból fina... |
|
2016-01-11 19:30:03 |
|
|
|
|
|
|
Klári Bartal.............................. .................................... ...................2012-06-13 , 16:08
E- számok
Figyelj a veszélyes élelmiszer adalékokra!
A Düsseldorfi Orvosi Egyetem gyermekklinikának megállapításai
1.Semlegesek:
E 100,101,103,104,105,111,121,122,126... |
2012-06-13 16:18:15 |
|
|
|
|
|
|
... horzsolásokra is jó krémet lehet
készíteni bel rí°le. "
Említésre méltó az is, hogy a hunzák napi A-vitamin fogyasztása tizenöthússzorosa
a hivatalok által megszabott, engedélyezett maximumnak.
,,A hunza nők bőre feltűnően sima, még idősebb kor-ukban is. Általában
elmondható, hogy, az arcuk alapján tizenöt-húsz évvel fiatalabbnak
tűnnek, mint a v... |
|
2011-11-30 12:02:00 |
|
|
|
|
|
|
A titokzatos E-betűkről
kémiát már évszázadok óta használják az élelmiszeriparban. Az elsô próbálkozások természetesen még nem az adalékanyagok hozzáadásáról, a szín, az íz stb., megóvásáról szólak. Eleink az élelmiszerek eltarthatóságának idejét akarták növelni. Kezdetben aszalták, szárították a gyümölcsöket, a bogyókat. Azután megjelent a sóval való tartósítás, az er... |
|
2011-08-09 19:19:43 |
|
|
|
|
|
|
... veszélyei (a trágyázással kapcsolatosan) naponta kerülnek terítékre. Ennek ellenére pl. a sonka pácolásához használt sós lé megengedett nitráttartalma tízszerese az ivóvízben engedélyezett maximumnak. A nitritet a húskészítmények (töltelékáruk) színezésére használják, emellett a kolbász- és szalámifélék eltarthatóságának növelésére is. A nitrátokat (E251, E252) ezenkívül a kemény ... |
2011-03-07 08:47:55 |
|
|
|
|
|
|
... veszélyei (a trágyázással kapcsolatosan) naponta kerülnek terítékre. Ennek ellenére pl. a sonka pácolásához használt sós lé megengedett nitráttartalma tízszerese az ivóvízben engedélyezett maximumnak. A nitritet a húskészítmények (töltelékáruk) színezésére használják, emellett a kolbász- és szalámifélék eltarthatóságának növelésére is. A nitrátokat (E251, E252) ezenkívül a kemény ... |
2011-02-17 17:30:38 |
|
|
|
|
|
|
... veszélyei (a trágyázással kapcsolatosan) naponta kerülnek terítékre. Ennek ellenére pl. a sonka pácolásához használt sós lé megengedett nitráttartalma tízszerese az ivóvízben engedélyezett maximumnak. A nitritet a húskészítmények (töltelékáruk) színezésére használják, emellett a kolbász- és szalámifélék eltarthatóságának növelésére is. A nitrátokat (E251, E252) ezenkívül a kemény ... |
2010-12-02 17:09:06 |
|
|
|
|