Belépés
Narancsos mandulakenyér
... (kb. 1,5 l-es, 25 cm-es) doboz formába simítjuk. Előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 45 percig sütjük. Rácsra helyezzük, hurkapálcikával megszurkáljuk, és még forrón, narancslével meglocsoljuk. Rövid pihentetés után kiborítjuk, és kihűtjük. Gyümölcscukorral meghintve, citromfűvel, narancsgerezdekkel és narancshéjjal díszítjük.

...
2010-06-26 14:40:29
Kókuszos háromszög
... kókuszreszeléket szárazon aranybarnára pirítjuk. Az ananászbefőttet lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. A piskótát keresztben félbevágjuk. A tálra fektetett alsó lapot 6 evőkanál ananászlével meglocsoljuk, a lekvárral megkenjük, és a félbevágott ananászkarikákkal kirakjuk. Alufóliából keretet hajtogatunk köréje. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A túrót a likőrrel, a citromlével és a...
2010-06-26 14:39:30
Babapiskótás tiramisu
... porcukorral. Egy téglalap alakú tepsibe körberakjuk a babapiskóta felét. Elosztjuk rajta a lekvár és a likőr felét, majd rásimítjuk a mascarponekrém felét. Rátesszük a piskóta másik részét, meglocsoljuk a maradék lekvárral és likőrrel, majd jön a krém másik fele. Éjszakára a hűtőbe tesszük. Meghámozzuk a narancsot olyan vastagon, hogy a fehér héját is eltávolítsuk róla. Vékony sze...
2010-06-26 13:21:11
Kelleves parasztosan
... (vigyázzunk, nehogy megégj...
2010-06-26 12:27:54
Tormás-almás cékla
... cukrot, a szegfűszegeket, a tormát, néhány szem fekete borsot, és a forrástól számítva 3 percig főzzük. Utána levesszük a tűzről. A céklát salátás tálba tesszük, és egy sűrű szitán át meglocsoljuk az elkészített öntettel. Hagyjuk teljesen kihűlni. Az almákat megmossuk, a magházukat kivesszük, húsukat hámozás nélkül vékony szeletkékre vágjuk. Óvatosan összekeverjük a céklával, hogy...
2010-06-26 12:26:27
Sárgadinnye saláta kecskesajtt
... olívaolajat.
2. Egy salátástálban egymásra rétegezve elhelyezzük a vékony szeletekre vágott sárgadinnyét, kígyóuborkát, paradicsomot, kecskesajtot és végül néhány mentaleve...
2010-06-26 00:16:49
Tökmagolajos kecskesajt saláta
... tökmagolaj
* só
* bors

elkészítés
...
2010-06-26 00:12:18
Rumos szilvalekvár
... gyümölcsöt alaposan megmossuk és lecsepegtetjük.
2. A megtisztított szilvákat kimagozzuk, negyedekre vágjuk és mehetnek is a lekvárfőző üstbe.
3. Nyakon öntjük a cukorral, meglocsoljuk a rummal, lefedjük és néhány órán át állni hagyjuk (egy egész éjszakára is így maradhat).
4. A közepesnél mérsékeltebb tűzön (de nem teljes takarékon) addig főzzük, amíg szép...
2010-06-25 23:36:14
Muraközi Gibanica
... amelyek közé tölteléket töltünk a következő sorrendben: dió, alma, túró, mák, majd túró, alma, dió. Minden réteget jól megkenünk olvasztott zsiradékkal, végül az összeállított gibanicát meglocsoljuk tejföllel, és forró sütőben megsütjük.
A töltelékek elkészítése:
Alma: a meghámozott almát lereszeljük, és cukorral félig megdinszteljük, fahéjjal ízesítjük.
Túró: a túr...
2010-06-25 17:40:25
Csülkös rétes
... tojásokkal összedolgozzuk. A fölaprított kaporral fűszerezzük, megsózzuk.
A réteslapokat egy nedves konyharuhán egymásra fektetjük úgy, hogy közüket egy kevés olvasztott vajjal meglocsoljuk, és morzsával is megszórjuk. Utóbbiból a felső lapra (a töltelék alá) valamivel több kerüljön. A húsos keveréket vastag csíkban ráhalmozzuk, a tésztát föltekerjük, és tepsibe fektetjük. A...
2010-06-25 17:26:08
1 2 3 .............321 322 ......479 480 481 482 483 ......641 642 643 
Címkék: Muraközi Gibanica, ananászbefőttet lecsöpögtetjük, piskótát keresztben, tálra fektetett, lekvárral megkenjük, félbevágott ananászkarikákkal, zselatint hideg, téglalap alakú, babapiskóta felét, likőr felét, mascarponekrém felét, piskóta másik, maradék lekvárral, krém másik, hűtőbe tesszük, narancsot olyan, fehér héját, forrástól számítva, céklát salátás, sűrű szitán, elkészített öntettel, almákat megmossuk, magházukat kivesszük, salátástálban egymásra, vékony szeletekre, megtisztított szilvákat, lekvárfőző üstbe, egész éjszakára, közepesnél mérsékeltebb, következő sorrendben, összeállított gibanicát, töltelékek elkészítése, meghámozott almát, fölaprított kaporral, nedves konyharuhán, kevés olvasztott, felső lapra, húsos keveréket, tésztát föltekerjük, kókuszreszeléket, gyümölcscukorral, hurkapálcikával, ananászbefőttet, lecsepegtetjük, lecsöpögtetjük, szegfűszegeket, mascarponekrém, megdinszteljük, összedolgozzuk, előmelegített, összekeverjük, mandulakenyér, megszurkáljuk, narancshéjjal, összeállított,
© 2013 TVN.HU Kft.