|
|
|
... (kb. 1,5 l-es, 25 cm-es) doboz formába simítjuk. Előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 45 percig sütjük. Rácsra helyezzük, hurkapálcikával megszurkáljuk, és még forrón, narancslével meglocsoljuk. Rövid pihentetés után kiborítjuk, és kihűtjük. Gyümölcscukorral meghintve, citromfűvel, narancsgerezdekkel és narancshéjjal díszítjük.
... |
2010-06-26 14:40:29 |
|
|
|
|
|
|
... kókuszreszeléket szárazon aranybarnára pirítjuk. Az ananászbefőttet lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. A piskótát keresztben félbevágjuk. A tálra fektetett alsó lapot 6 evőkanál ananászlével meglocsoljuk, a lekvárral megkenjük, és a félbevágott ananászkarikákkal kirakjuk. Alufóliából keretet hajtogatunk köréje. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A túrót a likőrrel, a citromlével és a... |
|
2010-06-26 14:39:30 |
|
|
|
|
|
|
... porcukorral. Egy téglalap alakú tepsibe körberakjuk a babapiskóta felét. Elosztjuk rajta a lekvár és a likőr felét, majd rásimítjuk a mascarponekrém felét. Rátesszük a piskóta másik részét, meglocsoljuk a maradék lekvárral és likőrrel, majd jön a krém másik fele. Éjszakára a hűtőbe tesszük. Meghámozzuk a narancsot olyan vastagon, hogy a fehér héját is eltávolítsuk róla. Vékony sze... |
2010-06-26 13:21:11 |
|
|
|
|
|
|
... (vigyázzunk, nehogy megégj... |
|
2010-06-26 12:27:54 |
|
|
|
|
|
|
... cukrot, a szegfűszegeket, a tormát, néhány szem fekete borsot, és a forrástól számítva 3 percig főzzük. Utána levesszük a tűzről. A céklát salátás tálba tesszük, és egy sűrű szitán át meglocsoljuk az elkészített öntettel. Hagyjuk teljesen kihűlni. Az almákat megmossuk, a magházukat kivesszük, húsukat hámozás nélkül vékony szeletkékre vágjuk. Óvatosan összekeverjük a céklával, hogy... |
|
2010-06-26 12:26:27 |
|
|
|
|
|
|
... olívaolajat.
2. Egy salátástálban egymásra rétegezve elhelyezzük a vékony szeletekre vágott sárgadinnyét, kígyóuborkát, paradicsomot, kecskesajtot és végül néhány mentaleve... |
2010-06-26 00:16:49 |
|
|
|
|
|
|
... tökmagolaj
* só
* bors
elkészítés
... |
2010-06-26 00:12:18 |
|
|
|
|
|
|
... gyümölcsöt alaposan megmossuk és lecsepegtetjük.
2. A megtisztított szilvákat kimagozzuk, negyedekre vágjuk és mehetnek is a lekvárfőző üstbe.
3. Nyakon öntjük a cukorral, meglocsoljuk a rummal, lefedjük és néhány órán át állni hagyjuk (egy egész éjszakára is így maradhat).
4. A közepesnél mérsékeltebb tűzön (de nem teljes takarékon) addig főzzük, amíg szép... |
2010-06-25 23:36:14 |
|
|
|
|
|
|
... amelyek közé tölteléket töltünk a következő sorrendben: dió, alma, túró, mák, majd túró, alma, dió. Minden réteget jól megkenünk olvasztott zsiradékkal, végül az összeállított gibanicát meglocsoljuk tejföllel, és forró sütőben megsütjük.
A töltelékek elkészítése:
Alma: a meghámozott almát lereszeljük, és cukorral félig megdinszteljük, fahéjjal ízesítjük.
Túró: a túr... |
2010-06-25 17:40:25 |
|
|
|
|
|
|
... tojásokkal összedolgozzuk. A fölaprított kaporral fűszerezzük, megsózzuk.
A réteslapokat egy nedves konyharuhán egymásra fektetjük úgy, hogy közüket egy kevés olvasztott vajjal meglocsoljuk, és morzsával is megszórjuk. Utóbbiból a felső lapra (a töltelék alá) valamivel több kerüljön. A húsos keveréket vastag csíkban ráhalmozzuk, a tésztát föltekerjük, és tepsibe fektetjük. A... |
2010-06-25 17:26:08 |
|
|
|
|