Regisztráció  Belépés
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
... hozzá, amennyit a tészta kíván.
Jó alaposan kidagasztjuk. Amikor már majdnem kész, beledolgozzuk az étolajat is.
Lelisztezzük, és egy órán át kelni hagyjuk.
Közben a kaprot megmossuk, apróra vágjuk, majd enyhén átsózva zsírban kisütjük.
Addig pároljuk, amíg a leve elfő.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán négyfelé választjuk, ezeket egyenként nem túl...
2018-09-16 17:43:08
Kapros dübbencs
... hozzá, amennyit a tészta kíván.
Jó alaposan kidagasztjuk. Amikor már majdnem kész, beledolgozzuk az étolajat is.
Lelisztezzük, és egy órán át kelni hagyjuk.
Közben a kaprot megmossuk, apróra vágjuk, majd enyhén átsózva zsírban kisütjük.
Addig pároljuk, amíg a leve elfő.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán négyfelé választjuk, ezeket egyenként nem túl...
2018-09-16 17:27:15
Paprikás csirke galuskával
... dkg margarin


Előkészítés: A csirkét gondosan megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és finomra aprítjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, és elnegyedeljük, a paradicsomot meghámozzuk és felkockázzuk.

Elkészítés: A zsiradékot felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát, 1 percig pirítjuk (ne k...
2018-09-15 23:43:44
Eper krémleves
... eper, 2 evőkanál cukor, fél citrom, 1 teáskanál vaj, 1 evőkanál étkezési keményítő, 2 dl tejszín, 2 dl habtejszín, 4 dkg vágott mandula.

Elkészítése: Az epret kicsumázzuk, megmossuk, szeletekre vágjuk, majd egy edénybe tesszük. Meglocsoljuk a citromlével, hozzáadjuk a vajat és rászórjuk a cukrot, pár percig dinszteljük, majd felöntjük 8 dl vízzel és 5 percig főzzük. Lev...
2018-09-11 21:14:40
Tejszínes eperleves
...
Hozzávalók: 60 dkg eper, 5 evőkanál cukor, 3 dl tejszín, 2 evőkanál citromlé, 2 evőkanál eperízű pudingpor; a tálaláshoz: 20 dkg eper, 1 dl tejszín

Elkészítése: Az epret megmossuk, kicsumázzuk és felaprítjuk. 8 dl vízben felfőzzük majd összeturmixoljuk. Az eperízű pudingport és a cukrot elkavarjuk a tejszínnel, hozzáadjuk a leveshez és összeforraljuk. Citromléve...
2018-09-11 21:13:06
Rumos szilvakrémleves
... szilva
1 citrom ami bió
4 dl joghurt
2 ek rum - aroma
8 db szegfűszeg
barna cukor ízlés szerint
2 kk őrölt fahéj
1 ek liszt
Elkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk és egy nagy fazékba tesszük. A citromokat is megmossuk, felkarikázzuk és a szilvához adjuk. Megszórjuk a szegfűszeggel és a fahéjjal, felöntjük 1,2 l vízzel. Felforraljuk...
2018-09-11 21:09:01
Ropogós csirkeszárnyak steakburgonyával és mártogatóssal
... szójaszósz
4 ek worchester szósz
1 dl olívaolaj
3 ek sült csirke fűszerkeverék
1 tk csípős pirosarany
frissen őrölt bors


1. A csirkeszárnyakat megmossuk, végeiket levágjuk.
2. Egy kis edényben a mézet, a mustárt, a szószokat, az olívaolajat, a fűszerkeveréket, pirosaranyat jól elkeverjük és sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük.|...
2018-09-09 16:48:58
Mézes-barackos csirkenyárs
... evőkanál méz
2 evőkanál olívaolaj
4 őszibarack vagy nektarin
1 teáskanál őrölt rozmaring
só, bors
Elkészítés: A csirkemellet falatnyi kockákra vágjuk. A barackot megmossuk, kimagozzuk, ezt is felkockázzuk.
A páchoz a mézet, a citrom levét, az olajat és a rozmaringot egy tálban összekeverjük, beleforgatjuk először a húst, majd a barackot is, és fél órá...
2018-09-09 16:47:36
Oldalaskoszorú szalonnás zöldségekkel
... darabban)

bors
olaj
60 dkg párolt idényzöldség vegyesen
10 dkg füstölt szalonna
5 dkg hagyma
1 csokor petrezselyem
vaj

Elkészítés:

Az oldalast megmossuk, szárazra töröljük és gyengén besózzuk. Vékonyan megkenjük olajjal, majd beborsozzuk. Nagy tepsibe tesszük, és
mindkét oldalát hirtelen megsütjük, ezután kevés ...
2018-09-09 16:13:29
Pikáns cukkinikrémleves
... olívaolaj

bors
őrölt chili (opcionális)
1,5-2 l zöldségalaplé vagy víz
0,5 dl tej vagy tejszín

Elkészítés

A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk és felkockázzuk. A lényeg, hogy nagyjából egyforma nagyságúak legyenek a darabok, a forma nem számít. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk....
2018-09-06 23:15:37
1 2 3 ..............533 534 ........800 801 .......1066 1067 1068 
Címkék: tészta kíván, kaprot megmossuk, leve elfő, megkelt tésztát, csirkét gondosan, hagymát meghámozzuk, paradicsomot megmossuk, zöldpaprikát kicsumázzuk, paradicsomot meghámozzuk, zsiradékot felforrósítjuk, epret kicsumázzuk, edénybe tesszük, epret megmossuk, eperízű pudingport, cukrot elkavarjuk, szilvát megmossuk, nagy fazékba, szilvához adjuk, csirkeszárnyakat megmossuk, csirkemellet falatnyi, barackot megmossuk, citrom levét, tálban összekeverjük, oldalast megmossuk, cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, fokhagymát megtisztítjuk, steakburgonyával, cukkinikrémleves, csirkeszárnyakat, összeturmixoljuk, nyírmártonfalva, szilvakrémleves, fűszerkeveréket, oldalaskoszorú, összeforraljuk, felforrósítjuk, csirkeszárnyak, szegfűszeggel, beleforgatjuk, elnegyedeljük, beledolgozzuk, fűszerkeverék, mártogatóssal, zöldségalaplé, összekeverjük, felkarikázzuk, megtisztítjuk, felkockázzuk, meglocsoljuk, csirkemellet, felforraljuk, lelisztezzük, pirosaranyat, paradicsomot, petrezselyem, zöldpaprikát, zöldségekkel, idényzöldség,
© 2013 TVN.HU Kft.