|
|
|
Tóth Árpád: Amíg a csókot megtaláltam
Forró és száraz volt az este,
Zengő üvegből volt a teste,
S a törleszkedő, illatos fák,
Lágy lombja csupa villamosság.
Ideges, szikrás alkonyatban
Állottam ifjan és riadtan.
És hallgattam, mintha zuhogva
Valami vak malom zokogna.
Égő agyam alatt a mélyben
A... |
2010-12-16 20:10:46 |
|
|
|
|
|
|
...
Szálasi Ferenc - A Cél
4. rész
EURÓPA HADÁSZATI ÉLETTERE
TANULMÁNY
BEVEZETÉS
A világtörténelem eddig ismert legnagyobb háborújában vajúdik földgömbünk. 1939 szeptembere óta jelennek meg a hadviselő felek hadijelentései és az ezeket magyarázó kiegészítő jelentések. A legkevesebben tudják azonban, hogy melyek azok az erők, amelye... |
|
2010-12-04 15:02:01 |
|
|
|
|
|
|
...
Marschalkó Lajos - Vörös vihar
Tartalom
ELŐSZÓ
EGY NÉP MAGÁRA MARAD
EGY MAGÁNOS ÚR
SORSVÁLASZTÁS
ÉDES ERDÉLY, ITT VAGYUNK!
A CSALÓDOTT MENYASSZONY
ÖRÖK BARÁTSÁG JUGOSZLÁVIÁVAL
ÉJSZAKA MAGYARORSZÁG FÖLÖTT
A SZOBOR ELŐTT
AZ ÁRULÓK SZÖVETSÉGE
LÁTOGATÁS EGY MUNKASZÁZADNÁL
AZ AZÚR EXPRESS
SZÖVETSÉ... |
2010-11-09 19:33:22 |
|
|
|
|
|
|
...Õzgerinc angolosan
..................
Az őzgerincet hártyáitól jól megtisztítjuk és vékonyra vágott füstölt
szalonna csíkokkal sûrûn megtûzdeljük, egy órával a sütés előtt
beolajozzuk, megsózzuk, mustárral bekenjük és beborsozzuk. Tepsire
téve, forró zsírral leöntjük. Jó meleg sütőben saját levével többször
m... |
|
2010-11-04 05:15:12 |
|
|
|
|
|
|
Vadászpecsenye
..............
Hozzávalók: 4 db fácán vagy gyöngytyúk comb, 2 db mell, 4 dkg
fokhagyma, fél tubus pirosarany vagy paprikakrém, 1 dkg törött
bors, só, 5 dkg zsír, 1 teáskanál paradicsompüré, 2 szem borókabogyó,
1 csipet kakukkfû, 1 dl bor, pirospaprika.
Elkészítése: A megadott mennyiségû fokhagymából, paprikakrémb... |
|
2010-11-04 05:14:07 |
|
|
|
|
|
|
Bajor csirkecomb
................
Hozzávalók: személyenként 1 db csirkecomb, 10 dkg füstölt szalonna,
1-2 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 1 dl tejföl, 1 dl fehérbor, 1 evőkanál
zsemlemorzsa, flekken-fûszer, késhegynyi őrölt bors.
Elkészítése: A húst füstölt szalonnával sûrûn megtûzdeljük,
flekken-fûszerrel ... |
2010-11-04 05:12:18 |
|
|
|
|
|
|
...
....................
Hozzávalók: 1 közepes nagyságú csirkemell, 1/4 kg-os ananász konzerv,
2 dkg vaj, só, gyömbérpor.
Elkészítése: A csirkemellet lebőrözzük és két darabra vágjuk, a
közepén levő nagy szegycsontot kiemeljük. Az ananászból néhány darabot
laskára vágunk és a húst megtûzdeljük vele. A mell külsejét sóval,... |
2010-11-04 05:11:56 |
|
|
|
|
|
|
Pulykamell rolád
................
Hozzávalók: 4 szép szelet pulykamell-filé, 15 dkg gesztenyemassza,
15 dkg pulykaszív és máj, olaj, 1 csapott evőkanál reszelt hagyma,
1 tejben áztatott zsemle, 1 tojás, só, bors, szerecsendió, fél liter
leveslé.
Elkészítése: A pulykaszívet, májat ledaráljuk vagy nagyon apróra
összevágjuk. Kevés... |
2010-11-04 05:10:43 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók 8 személyre
5-6 szem szép nagy krumpli
2-3 púpozott evőkanál finomliszt
25 dkg füstölt, kolozsvári szalonna
25 dkg disznózsír
1-2 cikk fokhagyma
só, bors, pirospaprika
8 szelet szarvas comb
1 liter aludttej
50 dkg felkarikázott zöldség
1 kg borjúcsont
12 dkg szalonna
20 dkg gomba
2 kaná... |
2010-10-28 05:06:43 |
|
|
|
|
|
|
Szerecsenfánk
.............
Hozzávalók: 8 dkg vaj, 30 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 4 dkg kakaó,
1/2 csomag sütőpor, 1 csomag vanillincukor, 2 kanál tej, 2 egész
tojás, kevés fahéj, 10-12 szem dió.
Elkészítése: Az anyagokból masszát készítünk, ujjnyi vastagra
kinyújtjuk és ebből fánkot szaggatunk, tojással megkenjük, fél
dió... |
2010-10-25 06:18:24 |
|
|
|
|