|
|
|
... baktériumgátló hatásúak.
A fokhagyma továbbá nagy mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat, pl. kovasavat, káliumot, magnéziumot, kalciumot, foszfort, jódot és vasat, valamint nyomelemeket, mint a cink, mangán és szelén, ezenkívül C-vitamint (csak a friss fokhagyma), provitamin A-t, B1 és B2-vita-mint, nikotinsavamidot (= niazin vagy PP-vitamin).
A tokokini... |
2010-07-26 17:48:44 |
|
|
|
|
|
|
...
TÁPLÁLKOZÁS TIPPEK
1. Napi kalóriaszükségletünk kiszámításához szorozzuk meg ideális testsúlyunkat 28-cal.
Zsírégető fűszerek, zöldségek, nyomelemek és vegyületek
2. A fahéj kiváló zsírégető hatással bír, napi fél teáskanálnyi fűszer segítségével akár havi eg... |
2010-07-26 11:22:08 |
|
|
|
|
|
|
... egészségmegőrzésben, a betegségmegelőző táplálkozásban, illetve a betegek diétás étkeztetésében. A mag például nagy mennyiségben tartalmaz szénhidrátokat, fehérjét, zsírt, ásványi anyagokat, nyomelemeket és vitaminokat. Az utóbbiak közül nagyobb mennyiségben az A-vitamin elővitaminját, B-, C-, D-, E- és K-vitaminokat, amelyek közül mindegyik hasznos lehet a szívproblémák orvoslásá... |
2010-07-23 11:35:55 |
|
|
|
|
|
|
... alkáliákat is tartalmazó kalciumszulfátos és kloridos, emellett jelentős a fluoridi... |
2010-07-22 13:33:45 |
|
|
|
|
|
|
Kémiai alkotórészek:
A paradicsom, több mint 1000 különböző firokemikáliát tartalmaz. Közülük kiemelkedő: vitaminok (főleg C,A), likopin, nyomelemek (kén), ásványi sók (kálium, foszfor,szilícium), antocián (növényi festékanyag), növényi savak (Pkumarinsav, klorogénsav -gátolják a nitrózam... |
2010-07-16 22:32:00 |
|
|
|
|
|
|
... frissítő italnak is felhasználhatjuk.
A bogyótermés színe fekete vagy vörös, lilásvörös festőlevet ad. A termés tartalmaz gyümölcssavat, C-, C2- és A-vitamint, cukrot, cseranyagot, nyomelemeket, illóolajokat stb. A bogyóból lekvár készül, de frissen is használhatjuk szörpnek készítve vízzel vagy más gyümölccsel együtt.
Helyigényes lombhullató cserje. Szaporítása dugványr... |
2010-07-16 00:19:54 |
|
|
|
|
|
|
... hatásosak ráncok ellen. A szőlő gazdag esszenciális zsírsavakban,
amelyek erősítik a bőr védőrétegét.
A gyümölcs húsa a legnagyobb hatóanyagbomba: B-vitamint, ásványi sókat,
nyomelemeket és cukrot tartalmaz. Persze nem feledkezhetünk meg a héjról sem,
mely poliferolt tartalmaz. Ez az, ami azokat az enzimeket közömbösíti, melyek a bőr
rugalmas rostjait káro... |
2010-07-14 06:17:33 |
|
|
|
|
|
|
... kék áfonyában.
Lehet, hogy ez a legtökéletesebb étel a világon, mivel tele van
tápanyagokkal,
• beleértve vitaminokat,
• ásványi anyagokat,
• nyomelemeket,
• étkezési rostot, ami a kutatások szerint elősegíti az emésztési
rendszer egészséges működését,
• csökkenti a koleszterin-szintet és
• segít megá... |
2010-07-06 17:03:36 |
|
|
|
|
|
|
... hogy gátló ha... |
2010-07-05 10:10:15 |
|
|
|
|
|
|
... anyagokat lebontja a szervezetünkből.
A búzafű frissítőként és fiatalítóként egyaránt használható, mivel nagy mennyiségben tartalmaz természetes vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket és enzimeket. Szervezetünk könnyen fel tudja dolgozni, mert emésztése kevés energiát igényel, így a gyenge emésztésűek is jótékonyan fogyaszthatják. A búzafű magas klorofil tartalma ... |
2010-07-02 06:27:03 |
|
|
|
|