Belépés
Csirkehúsos töltött paprika
... ízesítjük, és felforraljuk.
3. Beletesszük a paprikákat, nem túl puhára főzzük, majd lecsöpögtetjük.
4. Közben a gombákat tönkjükkel együtt felaprítjuk. A felforrósított olívaolajon megpároljuk, majd kivesszük.
5. A rizst a csomagoláson olvasható utasítás szerint megfőzzük. Lecsöpögtetjük és hűlni hagyjuk.
6. A sült húst apróra felkockázzuk.
...
2010-10-18 17:46:49
Szicíliai rakott pacal
... parmezán, só, bors, olaj

A padlizsánt felkockázom, besózom, egy órán keresztül állni hagyom, majd leöblítem és leitatom róla a vizet. Olajon pirosra sütöm, leszűröm. Az olívaolajon üvegesre pirítom az apróra vágott hagymát és szalonnát, ráteszem a tisztított, csíkozott pacalt és zsírjára pirítom. Sózom, borsozom, beleteszem a kockázott paradicsomot, és majdnem puhára p...
2010-10-18 14:52:46
Szarvasgombás őz vadrizzsel
... Fűszerezzük borssal, sóval, kakukkfűvel, s forró zsiradékban félangolosra megsütjük.

Mártása: vörösboros, áfonyás, szarvasgombás barna mártás lesz.

A diót kevés olívaolajon megpirítjuk. Ráöntjük a barna mártást és hozzátesszük az áfonyalekvárt. Belereszeljük a szarvasgombát. (Ügyeljünk rá, hogy a gombát csak a végén tegyük hozzá, mert több mint 60 ºC-o...
2010-10-17 22:50:31
Mézes-sütőtökös csirke
... méz
elkészítés

1. A csirkemellet kis csíkokra vágjuk, a meghámozott sütőtököt felkockázzuk.
2. A hagymát felaprítjuk és az olívaolajon üvegesre pirítjuk.
3. Beleszórjuk a felcsíkozott csirkemellet. Amikor már megfehéredett kissé, rászórjuk a curry...
2010-10-17 06:26:59
Lencsekrém
...

1. A lencsét beáztatjuk pár órára.
2. Ezután a karikára vágott répával együtt feltesszük főzni annyi sós vízben, ami kb. 1-2 centivel ellepi.
3. Külön edényben olívaolajon megdinszteljük a hagymát a fokhagymával (esetleg friss vagy szárított csípőspaprikával).
4. Amint megpuhult a lencse és a répa, leöntjük a felesleges vizet róla, majd hozzá...
2010-10-16 20:32:35
Házi tészta sült zöldségekkel
... 6. Kinyújtjuk és szélesmetéltre vágjuk a tésztát.
7. Sós, lobogó vízben kb. 2-3 perc alatt kifőzzük. Nem kell leöblíteni!
8. A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, olívaolajon hirtelen megsütjük..
9. A hagymával kezdjük, a paradicsom és a bazsalikom legyen az utolsó, amit beleteszünk.
10. Fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval és a szósszokal. Nem k...
2010-10-16 12:40:37
Csirkemell saláta Ezersziget öntettel recept
... dkg sárgarépa
1 db lila káposzta
1 fej jégsaláta
2 db lilahagyma
1 csokor újhagyma

Elkészítés:

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Olívaolajon megpirítjuk. Sóval, fekete borssal ízesítjük, vagy ha van kéznél sült csirkemell fűszerkeverékünk, ízlés szerint fűszerezzük. A sárgarépát nyersen lereszeljük, hozzáadjuk a csíkra vágott li...
2010-10-16 10:55:50
Zöldborsós-csirkés fusill
... fusilli
40 dkg zöldborsó
5 dkg parmezán sajt
olívaolaj

fehér bors

elkészítés

A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk.
Serpenyőben, kevés olívaolajon megpirítjuk a zöldborsóval együtt. (Ha fagyasztott zöldborsót használunk, csak azután tesszük bele, mikor már a csirkét lepirítottuk.) Sózzuk, borsozzuk.
Közben forrásban l...
2010-10-16 10:48:58
Házi tészta sült zöldségekkel
... 6. Kinyújtjuk és szélesmetéltre vágjuk a tésztát.
7. Sós, lobogó vízben kb. 2-3 perc alatt kifőzzük. Nem kell leöblíteni!
8. A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, olívaolajon hirtelen megsütjük..
9. A hagymával kezdjük, a paradicsom és a bazsalikom legyen az utolsó, amit beleteszünk.
10. Fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval és a szósszokal. Nem k...
2010-10-15 22:29:45
Lencsekrémleves
... sajt

elkészítés

1. A lencsét egy éjszakára vízbe áztatjuk.
2. Másnap lecsepegtetjük.
3. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon megfuttatjuk.
4. Hozzáadjuk a lencsét, a babérlevelet és felöntjük 7 dl vízzel.
5. Sózzuk, majd kb. 30 p...
2010-10-14 18:00:37
1 2 3 ..............................94 95 ..........126 127 128 ....141 142 ..............187 188 189 
Címkék: gombákat tönkjükkel, felforrósított olívaolajon, csomagoláson olvasható, sült húst, padlizsánt felkockázom, órán keresztül, olívaolajon üvegesre, apróra vágott, kockázott paradicsomot, diót kevés, barna mártást, gombát csak, végén tegyük, meghámozott sütőtököt, hagymát felaprítjuk, felcsíkozott csirkemellet, lencsét beáztatjuk, karikára vágott, felesleges vizet, zöldségeket vékony, hagymával kezdjük, bazsalikom legyen, csirkemellet vékony, sárgarépát nyersen, csíkra vágott, csirkemellfilét vékony, zöldborsóval együtt, csirkét lepirítottuk, éjszakára vízbe, csípőspaprikával, fűszerkeverékünk, lencsekrémleves, csirkemellfilét, felforrósított, lecsöpögtetjük, szélesmetéltre, lecsepegtetjük, megdinszteljük, belereszeljük, szarvasgombás, megfehéredett, áfonyalekvárt, szarvasgombát, zöldségekkel, paradicsomot, vöröshagymát, csomagoláson, felkockázzuk, félangolosra, lepirítottuk, csirkemellet, fokhagymával, felcsíkozott, zöldborsóval, megfuttatjuk, hozzátesszük, babérlevelet, felforraljuk, beleteszünk, megpirítjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.