|
|
|
... ízesítjük, és felforraljuk.
3. Beletesszük a paprikákat, nem túl puhára főzzük, majd lecsöpögtetjük.
4. Közben a gombákat tönkjükkel együtt felaprítjuk. A felforrósított olívaolajon megpároljuk, majd kivesszük.
5. A rizst a csomagoláson olvasható utasítás szerint megfőzzük. Lecsöpögtetjük és hűlni hagyjuk.
6. A sült húst apróra felkockázzuk.
... |
2010-10-18 17:46:49 |
|
|
|
|
|
|
... parmezán, só, bors, olaj
A padlizsánt felkockázom, besózom, egy órán keresztül állni hagyom, majd leöblítem és leitatom róla a vizet. Olajon pirosra sütöm, leszűröm. Az olívaolajon üvegesre pirítom az apróra vágott hagymát és szalonnát, ráteszem a tisztított, csíkozott pacalt és zsírjára pirítom. Sózom, borsozom, beleteszem a kockázott paradicsomot, és majdnem puhára p... |
|
2010-10-18 14:52:46 |
|
|
|
|
|
|
... Fűszerezzük borssal, sóval, kakukkfűvel, s forró zsiradékban félangolosra megsütjük.
Mártása: vörösboros, áfonyás, szarvasgombás barna mártás lesz.
A diót kevés olívaolajon megpirítjuk. Ráöntjük a barna mártást és hozzátesszük az áfonyalekvárt. Belereszeljük a szarvasgombát. (Ügyeljünk rá, hogy a gombát csak a végén tegyük hozzá, mert több mint 60 ºC-o... |
2010-10-17 22:50:31 |
|
|
|
|
|
|
... méz
elkészítés
1. A csirkemellet kis csíkokra vágjuk, a meghámozott sütőtököt felkockázzuk.
2. A hagymát felaprítjuk és az olívaolajon üvegesre pirítjuk.
3. Beleszórjuk a felcsíkozott csirkemellet. Amikor már megfehéredett kissé, rászórjuk a curry... |
|
2010-10-17 06:26:59 |
|
|
|
|
|
|
...
1. A lencsét beáztatjuk pár órára.
2. Ezután a karikára vágott répával együtt feltesszük főzni annyi sós vízben, ami kb. 1-2 centivel ellepi.
3. Külön edényben olívaolajon megdinszteljük a hagymát a fokhagymával (esetleg friss vagy szárított csípőspaprikával).
4. Amint megpuhult a lencse és a répa, leöntjük a felesleges vizet róla, majd hozzá... |
|
2010-10-16 20:32:35 |
|
|
|
|
|
|
... 6. Kinyújtjuk és szélesmetéltre vágjuk a tésztát.
7. Sós, lobogó vízben kb. 2-3 perc alatt kifőzzük. Nem kell leöblíteni!
8. A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, olívaolajon hirtelen megsütjük..
9. A hagymával kezdjük, a paradicsom és a bazsalikom legyen az utolsó, amit beleteszünk.
10. Fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval és a szósszokal. Nem k... |
2010-10-16 12:40:37 |
|
|
|
|
|
|
... dkg sárgarépa
1 db lila káposzta
1 fej jégsaláta
2 db lilahagyma
1 csokor újhagyma
Elkészítés:
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Olívaolajon megpirítjuk. Sóval, fekete borssal ízesítjük, vagy ha van kéznél sült csirkemell fűszerkeverékünk, ízlés szerint fűszerezzük. A sárgarépát nyersen lereszeljük, hozzáadjuk a csíkra vágott li... |
2010-10-16 10:55:50 |
|
|
|
|
|
|
... fusilli
40 dkg zöldborsó
5 dkg parmezán sajt
olívaolaj
só
fehér bors
elkészítés
A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk.
Serpenyőben, kevés olívaolajon megpirítjuk a zöldborsóval együtt. (Ha fagyasztott zöldborsót használunk, csak azután tesszük bele, mikor már a csirkét lepirítottuk.) Sózzuk, borsozzuk.
Közben forrásban l... |
2010-10-16 10:48:58 |
|
|
|
|
|
|
... 6. Kinyújtjuk és szélesmetéltre vágjuk a tésztát.
7. Sós, lobogó vízben kb. 2-3 perc alatt kifőzzük. Nem kell leöblíteni!
8. A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, olívaolajon hirtelen megsütjük..
9. A hagymával kezdjük, a paradicsom és a bazsalikom legyen az utolsó, amit beleteszünk.
10. Fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval és a szósszokal. Nem k... |
2010-10-15 22:29:45 |
|
|
|
|
|
|
... sajt
elkészítés
1. A lencsét egy éjszakára vízbe áztatjuk.
2. Másnap lecsepegtetjük.
3. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon megfuttatjuk.
4. Hozzáadjuk a lencsét, a babérlevelet és felöntjük 7 dl vízzel.
5. Sózzuk, majd kb. 30 p... |
2010-10-14 18:00:37 |
|
|
|
|