Belépés
Fogyd magad degeszre!
... cukor
• 1 csomag fagyasztott zöldség
• só, bors
• 20 g reszelt parmezán
• 2 zöldségleveskocka

A hagymát vágjuk apróra, és az olívaolajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá az összetört fokhagymát, pirítsuk 1 percig, majd szórjuk meg a cukorral. Öntsük fel 1 liter vízzel, és dobjuk bele a leveskockákat. Jöhet bele a fagyasztott zöld...
2007-04-17 10:47:32
Brokkoli
... előzően megsózunk, és fedő alatt átsütjük. A fűszereket a tetejére szórjuk.

Olasz módra
Az előfőzött brokkolirózsákat egy gerezd préselt fokhagymával néhány percig olívaolajon megfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk, s egy-két evőkanál fehérborban megforgatjuk. Reszelt parmezán sajttal megszórva, vagy paradicsomszósszal kísérve szervírozzuk.

Brokkoli s...
2007-04-15 09:51:25
Kacsacomb vörösboros mártásban
... aszalt szilvát, a narancs héját és levét, a fahéjat elkeverjük 5 dl vörösborban, és 10-15 perc alatt megfőzzük. Ha kihűlt, a csilipaprikával összeturmixoljuk. A kacsacombokat besózzuk, olívaolajon fokhagymadarabokkal pirosra pirítjuk. A húst kiszedjük, az olajhoz fokhagymát, vajat, illetve az elkészült mártást hozzáadjuk, összeforraljuk, és ráöntjük a jénai tálba helyezett kacsára...
2007-04-13 00:32:00
Fűszeres hússal töltött padliz
... petrezselymet és az alaplevet. Sózzuk és borsozzuk meg, s pároljuk nagy lángon kb. 5 percig.
3. A lecsepegtetett padlizsánokból óvatosan nyomjuk ki a maradék vizet, majd a felhevített olívaolajon süssük világosbarnára minden oldalukat (ez kb. 2 percet vesz majd igénybe).
4. Egy mély tálba rakjuk bele a padlizsánokat a vágással fölfelé, sózzuk meg őket, halmozzuk beléjük ...
2007-03-25 13:33:34
Baconba bújtatott csirkemell
... a püré mellé tesszük. Olívaolajjal megöntözzük, 220 fokos légkeveréses sütőben sütni kezdjük.

Amíg el nem készül, mártást készítünk hozzá. A fokhagymát felszeleteljük és olívaolajon egy serpenyőben megpirítjuk, ráöntjük a paradicsomszószt, az apróra vágott petrezselymet , majd hozzákeverjük a mascarpone sajtot. Oreganóval, sóval, borssal és egy kevés friss chilipaprikáv...
2007-03-24 21:22:00
Zöldséges rizottó sajtmártássa
... petrezselyem
1 csokor sáfrány
2 dl száraz fehérbor
1 kéksajt

bors
rozmaring
tarka bors
olívaolaj



A pórét apróra vágjuk, majd kevés olívaolajon pirítani kezdjük. Hozzáadjuk az apróra vágott zellert, sárgarépát, sózzuk, borsozzuk, beleteszünk egy ág rozmaringot, majd a rizst, végül felöntjük vízzel és fehérborral....
2007-03-24 21:19:23
Currys csirkemell
... póréhagyma
1 dob. morzsolt csemegekukorica
3 dl tejszín
ételízesítő
curry
1 db citrom
hasábburgonya
olaj a sütéshez

A csirkemellet csíkokra vágjuk, olívaolajon megpirítjuk wokban, sóval és borssal ízesítjük. Ha megpirult, kivesszük a wokból.

Megpirítjuk a gombát, amit egyben hagyunk, de legfeljebb félbe vágunk, kb. 3 percig ...
2007-03-20 22:38:15
Spanyol omlett – tortill
... paprika

bors
kakukkfű
olívaolaj
4 db jakobs / fésű kagyló
2-3 szelet iberico sonka

A hagymát zsülienre, a burgonyát kockákra vagy karikákra vágjuk. Elkezdjük olívaolajon pirítani mindkettőt, majd hozzáadjuk a hámozott paprikát és paradicsomot. Üvegesre pirítjuk.

Olívaolajon megpirítjuk a kagylót, hozzáadjuk a sonkákat. Megsózz...
2007-03-20 11:36:20
Ricottás-spenótos cannelloni
... parmezán
mozzarella

bors
5 gerezd fokhagyma,
1 üveg hámozott paradicsom
2 fej vöröshagyma
olívaolaj
cannelloni tészta
majoránna
oregano

A vöröshagymát apróra vágjuk, olívaolajon lepirítjuk, hozzáadjuk a parajleveleket, majd fokhagymával, borssal és ricottával ízesítjük, végül az egészet összeforraljuk.

Egy ...
2007-03-20 11:19:03
Brazil csirkeragu
... kukorica
3 evőkanál majonéz
30 dkg burgonya
10 dkg mandulával töltött olajbogyó
olívaolaj

bors



A csirkemellet kockára vágjuk, olívaolajon megpirítjuk, közben sóval, borssal ízesítjük, majd mellétesszük az aszalt szőlőt, a csíkokra vágott répát és az olívabogyót. Az almát felkockázzuk.






...
2007-03-19 22:31:54
1 2 3 ..............................94 95 ...............141 142 ..............187 188 189 
Címkék: hagymát vágjuk, olívaolajon pirítsuk, összetört fokhagymát, fagyasztott zöld, tetejére szórjuk, előfőzött brokkolirózsákat, gerezd préselt, narancs héját, fahéjat elkeverjük, csilipaprikával összeturmixoljuk, kacsacombokat besózzuk, húst kiszedjük, olajhoz fokhagymát, elkészült mártást, jénai tálba, lecsepegtetett padlizsánokból, maradék vizet, felhevített olívaolajon, mély tálba, vágással fölfelé, püré mellé, fokhagymát felszeleteljük, serpenyőben megpirítjuk, apróra vágott, mascarpone sajtot, kevés friss, pórét apróra, csirkemellet csíkokra, hagymát zsülienre, burgonyát kockákra, hámozott paprikát, vöröshagymát apróra, egészet összeforraljuk, csirkemellet kockára, aszalt szőlőt, csíkokra vágott, almát felkockázzuk, paradicsomszószt, összeturmixoljuk, brokkolirózsákat, csilipaprikával, csemegekukorica, világosbarnára, lecsepegtetett, padlizsánokból, parajleveleket, összeforraljuk, felszeleteljük, petrezselymet, hozzákeverjük, hasábburgonya, kacsacombokat, chilipaprikáv, leveskockákat, padlizsánokat,
© 2013 TVN.HU Kft.