|
|
|
... cukor
• 1 csomag fagyasztott zöldség
• só, bors
• 20 g reszelt parmezán
• 2 zöldségleveskocka
A hagymát vágjuk apróra, és az olívaolajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá az összetört fokhagymát, pirítsuk 1 percig, majd szórjuk meg a cukorral. Öntsük fel 1 liter vízzel, és dobjuk bele a leveskockákat. Jöhet bele a fagyasztott zöld... |
2007-04-17 10:47:32 |
|
|
|
|
|
|
... előzően megsózunk, és fedő alatt átsütjük. A fűszereket a tetejére szórjuk.
Olasz módra
Az előfőzött brokkolirózsákat egy gerezd préselt fokhagymával néhány percig olívaolajon megfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk, s egy-két evőkanál fehérborban megforgatjuk. Reszelt parmezán sajttal megszórva, vagy paradicsomszósszal kísérve szervírozzuk.
Brokkoli s... |
|
2007-04-15 09:51:25 |
|
|
|
|
|
|
... aszalt szilvát, a narancs héját és levét, a fahéjat elkeverjük 5 dl vörösborban, és 10-15 perc alatt megfőzzük. Ha kihűlt, a csilipaprikával összeturmixoljuk. A kacsacombokat besózzuk, olívaolajon fokhagymadarabokkal pirosra pirítjuk. A húst kiszedjük, az olajhoz fokhagymát, vajat, illetve az elkészült mártást hozzáadjuk, összeforraljuk, és ráöntjük a jénai tálba helyezett kacsára... |
2007-04-13 00:32:00 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselymet és az alaplevet. Sózzuk és borsozzuk meg, s pároljuk nagy lángon kb. 5 percig.
3. A lecsepegtetett padlizsánokból óvatosan nyomjuk ki a maradék vizet, majd a felhevített olívaolajon süssük világosbarnára minden oldalukat (ez kb. 2 percet vesz majd igénybe).
4. Egy mély tálba rakjuk bele a padlizsánokat a vágással fölfelé, sózzuk meg őket, halmozzuk beléjük ... |
|
2007-03-25 13:33:34 |
|
|
|
|
|
|
... a püré mellé tesszük. Olívaolajjal megöntözzük, 220 fokos légkeveréses sütőben sütni kezdjük.
Amíg el nem készül, mártást készítünk hozzá. A fokhagymát felszeleteljük és olívaolajon egy serpenyőben megpirítjuk, ráöntjük a paradicsomszószt, az apróra vágott petrezselymet , majd hozzákeverjük a mascarpone sajtot. Oreganóval, sóval, borssal és egy kevés friss chilipaprikáv... |
|
2007-03-24 21:22:00 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselyem
1 csokor sáfrány
2 dl száraz fehérbor
1 kéksajt
só
bors
rozmaring
tarka bors
olívaolaj
A pórét apróra vágjuk, majd kevés olívaolajon pirítani kezdjük. Hozzáadjuk az apróra vágott zellert, sárgarépát, sózzuk, borsozzuk, beleteszünk egy ág rozmaringot, majd a rizst, végül felöntjük vízzel és fehérborral.... |
2007-03-24 21:19:23 |
|
|
|
|
|
|
... póréhagyma
1 dob. morzsolt csemegekukorica
3 dl tejszín
ételízesítő
curry
1 db citrom
hasábburgonya
olaj a sütéshez
A csirkemellet csíkokra vágjuk, olívaolajon megpirítjuk wokban, sóval és borssal ízesítjük. Ha megpirult, kivesszük a wokból.
Megpirítjuk a gombát, amit egyben hagyunk, de legfeljebb félbe vágunk, kb. 3 percig ... |
2007-03-20 22:38:15 |
|
|
|
|
|
|
... paprika
só
bors
kakukkfű
olívaolaj
4 db jakobs / fésű kagyló
2-3 szelet iberico sonka
A hagymát zsülienre, a burgonyát kockákra vagy karikákra vágjuk. Elkezdjük olívaolajon pirítani mindkettőt, majd hozzáadjuk a hámozott paprikát és paradicsomot. Üvegesre pirítjuk.
Olívaolajon megpirítjuk a kagylót, hozzáadjuk a sonkákat. Megsózz... |
2007-03-20 11:36:20 |
|
|
|
|
|
|
... parmezán
mozzarella
só
bors
5 gerezd fokhagyma,
1 üveg hámozott paradicsom
2 fej vöröshagyma
olívaolaj
cannelloni tészta
majoránna
oregano
A vöröshagymát apróra vágjuk, olívaolajon lepirítjuk, hozzáadjuk a parajleveleket, majd fokhagymával, borssal és ricottával ízesítjük, végül az egészet összeforraljuk.
Egy ... |
2007-03-20 11:19:03 |
|
|
|
|
|
|
... kukorica
3 evőkanál majonéz
30 dkg burgonya
10 dkg mandulával töltött olajbogyó
olívaolaj
só
bors
A csirkemellet kockára vágjuk, olívaolajon megpirítjuk, közben sóval, borssal ízesítjük, majd mellétesszük az aszalt szőlőt, a csíkokra vágott répát és az olívabogyót. Az almát felkockázzuk.
... |
2007-03-19 22:31:54 |
|
|
|
|