Belépés
A régi városlődi parasztkonyha
A régi városlődi parasztkonyha receptjei

...
2018-06-11 11:23:02
Abádszalók történet dióhéjban
... felújították:


...
2015-06-12 14:12:58
Szeretitek a hagyományos ízeket és inyencségeket?
Decotext, te csak az alföldi parasztkonyhát ismered
(Nézd meg Borbás Marcsi Gasztroangyal c. műsorát!)

Hagyjuk, megkövült előítéletek, sztereotípiák ellen felesleges küzdeni.
Ehelyett élvezzük a magyar konyha gazdag ízvilágát....
2014-12-01 07:52:21
Ételed az életed: Csíramálé
Ételed az életed: Csíramálé

Csíráztatott gabona felhasználásával készült édes lepény, a magyar parasztkonyha egyik legrégebbi édes süteménye.
Ízét természetes biokémiai folyamatok nyomán nyeri. Általánosan ismert (a Bakony és a Balaton-felvidék kivételével) az Észak-Dunántúlon és a csatlakozó Észak-kisalföldi vidéken át egészen az Ipolyig, míg a Duna-Tisza köz...
2013-07-17 22:50:57
A magyaros vendéglátás kitelje
A 20. század első éveiben már önálló folyóirata is volt a szakácsoknak.

1907-ben megjelent a Konyhaművészet, "A háztartás és konyhaművészet szaklapja" ugyanis elsősorban nem háziasszonyokat látta el sok hasznos tanáccsal, hanem az egyre szaporodó éttermek, vendéglők tulajdonosainak, szakácsainak próbált ötletekkel, receptekkel szolgálni.

"A vendéglős oly ip...
2010-08-29 17:10:38
Lekvárium
... elengedhetetlen kellékei a kemencék és katlanok. Ezeket szilvaéréskor be is üzemelik.



Az épületben egy hagyományosan, a rég múltat idéző bútorokkal berendezett parasztkonyha fogadja a látogatót. A két szobában pedig a szilvaszedés és lekvár főzés eszközeinek bemutatása mellett megtudható minden, amit a szilváról, a lekvárról és a pálinkáról tudni kell.
...
2010-01-08 17:34:36
Lekvárium
... már az udvarán is láthatók a szilvalekvárfőzés elengedhetetlen kellékei: a kemencék és a katlanok, ezeket szilvaéréskor be is üzemelik. Az épületben egy hagyományosan berendezett parasztkonyha fogadja a látogatót. A két szobában pedig a szilvaszedés, lekvárfőzés eszközei - a "szilvafogó" ponyvától a szilkéig - bemutatása mellett megtudható minden, amit a szilváról, a lekvárról és ...
2010-01-08 17:27:29
1 
Címkék: Borbás Marcsi Gasztroangyal, régi városlődi, hagyományos ízeket, magyaros vendéglátás, alföldi parasztkonyhát, magyar konyha, magyar parasztkonyha, csatlakozó Észak-kisalföldi, egyre szaporodó, pálinkáról tudni, szilvalekvárfőzés elengedhetetlen, hagyományosan berendezett, felhasználásával, tulajdonosainak, elengedhetetlen, háziasszonyokat, konyhaművészet, parasztkonyhát, parasztkonyha, inyencségeket, hagyományosan, sztereotípiák, gasztroangyal, szilvaéréskor, csíráztatott, szakácsainak, szilvaszedés, felújították, szakácsoknak, vendéglátás, kivételével, általánosan, berendezett, lekvárfőzés, hagyományos, előítéletek, receptekkel, természetes, eszközeinek, szeretitek, legrégebbi, felesleges, ötletekkel, pálinkáról, megtudható, szilvafogó, bemutatása, bútorokkal, kisalföldi, dunántúlon, folyóirata, elsősorban, kosakaroly, folyamatok, csatlakozó, abádszalók, lekvárium, tanáccsal, szaklapja, csíramálé, épületben, szolgálni, megjelent, városlődi, vendéglős, ízvilágát, dióhéjban, biokémiai, ponyvától, megkövült, látogatót,
© 2013 TVN.HU Kft.