|
|
|
... 140 fokos sütőben 60 percig sütjük. Közben a pecsenyelével locsolgatjuk. Melléöntjük a bort, és további 20 percig sütjük.
A húst kiemeljük a tepsiből, majd leszűrjük a pecsenyelevet, és félretesszük. A meghámozott édesburgonyát cikkekre vágjuk, a felforrósított olajon ropogósra sütjük, és papírtörlőre szedjük.
A barackfényhez lábosba tesszük a lekvárt a... |
2018-01-31 22:43:48 |
|
|
|
|
|
|
... feldarabolva, majd lefedve süssük 150 fokon 45-50 percig. 20 perc elteltével rakjunk melle 2 fej kettévágott, olajjal megkent fokhagymát. Ha a hús megpuhult, vegyük le a fedőt, öntsük a pecsenyelevet lábosba, a csirkét és a fokhagymát pedig pirítsuk meg 220 fokon.
2. Vágjuk le 60 dkg ceruzabab végeit. Főzzük a babot 1 l sós vízben 1 ág kakukkfűvel együtt kb. 5 perc... |
|
2017-06-15 23:09:13 |
|
|
|
|
|
|
... meglocsoljuk a húst. A római tálat lefedjük, betesszük a hideg sütőbe, és 200 fokon (gázsütő 3. fokozat) 2 órát sütjük. Közben 40 percenként meglocsoljuk a maradék páclével. Leszűrjük a pecsenyelevet, belekeverjük a tejszínt, sóval, borssal ízesítjük. Az almát megmossuk, húsát finomra lereszeljük, megcsepegtetjük a citromlével, elkeverjük a zsemlemorzsával és a pálinkával. A húst ... |
2017-05-11 08:45:51 |
|
|
|
|
|
|
Ízőrzők - Révfülöp - receptek
Gombás kelroló
Hozzávalók: 1 kisebb fej kelkáposzta, só, bors, 2 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 25 dkg erdei csiperkegomba, kis csokor petrezselyem zöld, 4 evőkanál liszt, 1 dl tej, 1,5 dl tejföl. A tepsi kikenéséhez vaj.
A kelkáposzta fejet sóval, borssal, 1 fej vöröshagymával, és néhány gerezd fokhagymával megpárolju... |
|
2017-04-27 07:28:25 |
|
|
|
|
|
|
......
Fűszersó
1 egész narancs
1 egész citrom
1 késhegynyi fahéj
2 darab szegfűszeg
200 gramm durva, tengeri só
Reszeljük le a narancs és citrom héját, majd keverjük össze a sóval, és fahéjjal, és adjuk hozzá a kissé összetört szegfűszegeket.
Mivel egy ekkora húst nehezebben járnak át a fűszerek, így jobb, ha a fűszerezést má... |
|
2016-12-10 17:17:01 |
|
|
|
|
|
|
... átforraljuk, a pecsenyesütő oldalára tapadó részeket is belekaparjuk; így keletkezik a pecsenyelé vagy pecsenyemártás. A pecsenyemártást a hús alá öntjük és forrón tálaljuk. Ha sok pecsenyelevet kedvelünk, a sült hús zsírjába keverjünk parányi lisztet, késhegynyi paradicsompürét, kissé pirítsuk át és úgy öntsük fel, jól forraljuk át.
A hús sütését végezhetjük a tűzhely ... |
2016-11-30 12:30:25 |
|
|
|
|
|
|
... alá, majd 120 fokon kb. 2,5 órán át sütjük. Közben locsolgatjuk a szafttal, és a sütési idő vége előtt 15 perccel hozzáadjuk a bort is. Ha elkészült, kivesszük a húst, és átszűrjük a pecsenyelevet. Tálalás előtt felmelegítjük, és hozzákeverünk 4 dkg hideg vajat.
A kelkáposzta leveleit széles csíkokra vágjuk, és sós, szódabikarbónás vízben 1-2 percig főzzük, majd azonn... |
2016-11-28 23:08:37 |
|
|
|
|
|
|
... virsli,
5 dkg hagynia,
1 kg sav. káposzta,
pici kömény.
Elkészítés
A sertésbordákat hirtelensültként elkészítjük. A felhasznált zsír egy részéből pecsenyelevet készítünk, belerakjuk a kisütött szeleteket és lefedve melegen tartjuk. A zsír másik részében megpirítjuk a kockára vágott szalonnát, hozzáadjuk a megvágott hagymát, megfuttatjuk é... |
2016-06-03 20:09:42 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, só, 4 gramm őrölt szegfűszeg, 4 gramm őrölt fahéj, 4 gramm őrölt feketebors, 1 kg narancs, 30 dkg alma, 1 dl étolaj, 2,5 dl száraz fehérbor, 3 dl narancslé, 4 dkg étkezési keményítő.
Elkészítés: Az alaposan megtisztított kacsát megmossuk, lecsepegtetjük, papírtörlővel megtörülgetjük. Kívül bedörzsöljük kevés sóval és őrölt szegfűszeggel, belü... |
2015-12-07 11:03:18 |
|
|
|
|
|
|
Üregi Éva: Édeni régi étkek
Jó étvágyat!
Kertünk kincsei
Figyelem! A hozzávalók mindig 4 személyre értendők!
Paprikás krumpli
Hozzávalók:
1kg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál kolbász vagy
6-8... |
2015-07-30 08:15:48 |
|
|
|
|