|
|
|
... felét az alsó tésztalapra kenjük, rátesszük a más... |
2010-12-19 16:05:22 |
|
|
|
|
|
|
... baracklekvárral (legjobb ... |
|
2010-12-19 16:03:27 |
|
|
|
|
|
|
... 10 dkg mazsola, baracklekvár, 5-6 tojásfehérje, 1/2 citrom leve, 20 dkg kristálycukor.
Elkészítés:
Összegyúrjuk a sütőporral elkevert lisztet a margarinnal, a tojással, a porcukorral és a vaníliás cukorral. Jól kidolgozzuk és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. A rummal megöntözzük a mazsolát, és hagyjuk, hogy megszívja magát. A tésztát azután akkora lappá nyújtjuk, ho... |
2010-12-19 15:59:31 |
|
|
|
|
|
|
... majd a krém tetejére helyezzük a tepsiben egyik saroktól a másikig keresztben, fentről lefele úgy, hogy a végén kis rombusz a... |
|
2010-12-19 15:57:11 |
|
|
|
|
|
|
... összeg... |
|
2010-12-19 15:56:39 |
|
|
|
|
|
|
... rétesliszt, 1 tasak vaníliás cukor, 1,7 dl tej, 6 dkg vaj, 2 cl Grand Marnier likőr, 3 nagyobb körte, 5 dkg almalekvár, 3 cl körtepálinka.
Elkészítés:
A krémhez 1 tojást a porcukorral, a liszttel és a vaníliás cukorral elkeverünk, majd apránként csomómentesen hozzákeverjük a tejet. Gyenge láng fölött állandóan kevergetve sünire főzzük. Levesszük a tűzről, simára keverjük... |
2010-12-19 15:55:55 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
14 dkg vaj, 18 dkg porcukor, 2 tojás, 2 csomag vaníliás cukor, 27 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, 130 ml tej, lekvár, a sütéshez papírhüvely.
Elkészítés:
A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk az egész tojásokat és a tejet. Belekverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd a tésztát beletöltjük a papírhüvelyekb... |
2010-12-19 15:54:55 |
|
|
|
|
|
|
... kiskanál szódabikarbóna, csipetnyi só, baracklekvár.
Elkészítés:
250 g főtt, áttört burgonyát összegyúrunk 250 g liszttel, 100 g zsírral (vagy margarinnal, vajjal), 100 g porcukorral, 1 tojással, 1 kiskanál szódabikarbónával és csipetnyi sóval. A tésztát kettéosztjuk, felét kinyújtva a tepsi aljára tesszük, megkenjük baracklekvárral, rátesszük a másik felét és kenés nélk... |
2010-12-19 15:53:33 |
|
|
|
|
|
|
... gombóccá a tésztát.
Tedd félre megint 20 percre a kész gombócokat, majd helyezd őket forró víz fölé tett szűrőbe, és fedd le. Nagyjából negyed óra alatt gőzöld meg, és végül porcukorral megszórva tálald.
Mákos gőzgombóc
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
25 dkg szilvalekvár
15 dkg őrölt mák
5 dkg vaj
3 dl tej|... |
2010-12-19 15:53:13 |
|
|
|
|
|
|
... kanál kakaó, 60 dkg keksz, 1 db rumaroma, magvalt meggy, 15 dkg kristálycukor, 1 csomag vanília, 3 csomag kókuszreszelék.
Elkészítés:
3 tojás sárgáját habosra keverünk 15 dkg porcukorral, 4-5 evőkanál baracklekvárral, 2 púpos evőkanál kakaóval és 10 dkg margarinnal. 60 dkg darált kekszet meglocsolunk 1 rumaromával, belekeverünk fél marék kimagozott, apróra vágott meggyet... |
2010-12-19 15:52:08 |
|
|
|
|