|
|
|
Hozzávalók
15 dkg szeder,
3 doboz natúr joghurt,
2,5 dl tejszín,
2 evőkanál triple sec,
1 db citromlé,
3 evőkanál porcukor,
1 zacskó vaníliás cukor
A natúr joghurtot elkeverjük a porcukorral, a triple sec-kel,
a vaníliás cukorral, a citromlével. A tejszínt kemény habbá
verjük fel.
Az egészet óvatosan összekever... |
2018-12-25 20:11:57 |
|
|
|
|
|
|
ELŐÉTELEK, LEVESEK
Pálinkás sajtkrém
20 dkg trappista sajthoz végy
5 dkg vajat és
3 cl cseresznyepálinkát.
A sajtot reszeljük le, s dolgozzuk össze a vajjal és a pálinkával. Ízesítsük sóval és törött borssal.
Ha kész, hűvös helyen hagyjuk pihenni legalább fél órát.
Kecskeméti hideg barackleves
3 dl rostos b... |
|
2017-05-11 08:45:51 |
|
|
|
|
|
|
... 10 dkg vaj
10 dkg cukor
3 tojás
15 dkg lizst
1 pupozott tk. sütőpor
3 ek. narancslekvár ( málnalekvár )
a vajat habosra keverem a cukorral, beleteszem a lisztet é a tojást felváltva, s a sütőport is .
kikeverem simára és annyi vizet adok hozzá , hogy piskótasürü legyen .
a lekvárt felolvasztom és egy pudingformába tesz... |
2017-01-11 15:11:00 |
|
|
|
|
|
|
... Fövényi József- Gyurcsáné Kondrát Ilona: GI Diéta - optimális fogyás cukorbetegeknek és fogyni vágyóknak, Springmed Kiadó
Megjegyzés
Kés... |
|
2016-04-16 22:49:35 |
|
|
|
|
|
|
... szükséges egy nagyobb edény, lehet vizesveder vagy fazék (ebbe rakjuk a jeget) és egy kisebb, vélony falú edény, amibe a fagyasztani való anyagot öntjük. Ez lehet tejeskanna, zárható pudingforma, bádogdoboz stb.
Egy liter anyag fagyasztásához 1/2 tábla jég és 3/4 kg konyhasó szükséges. A darabokra tört jég felét sóval meghintett edénybe rakjuk, középre helyezzük a fagyl... |
|
2015-05-07 23:56:50 |
|
|
|
|
|
|
..................
Hozzávalók
15 dkg szeder,
3 doboz natúr joghurt,
2,5 dl tejszín,
2 evőkanál triple sec,
1 db citromlé,
3 evőkanál porcukor,
1 zacskó vaníliás cukor
A natúr joghurtot elkeverjük a porcukorral, a triple sec-kel, a vaníliás cukorral, a citromlével. A tej... |
2015-05-04 21:40:37 |
|
|
|
|
|
|
Alma
Már a történelem előtti korok óta - mikor még csak különféle vadalma fajták voltak - eszik az ember.
Első csodálói és tudatos nemesítői a rómaiak voltak. A Kr. e. első századra legalább tucatnyi változata termett a Római Birodalom térségeiben.
Az egyik leghíresebb almatermesztő angol kertész volt. Angliából zarándok atyák vitték az Újvilágba. Ott a gyümölcs olya... |
2014-11-13 12:18:50 |
|
|
|
|
|
|
Mák az elfeledett gyógynövény...
Hírszem
A mák elterjedt az egész világon (őshazája Közép-Ázsia), és hazánkban is régóta termesztett élelmiszernövény. Étolajat nyernek belőle és bizonyos részeit a gyógyszeripar is felhasználja (görcsoldásra, köhögéscsillapításra, , fájdalomcsillapításra, alkaloidok előállítására)
A népi hiedelmekben rengeteg helyen szere... |
2014-08-31 16:52:30 |
|
|
|
|
|
|
... szükséges egy nagyobb edény, lehet vizesveder vagy fazék (ebbe rakjuk a jeget) és egy kisebb, vélony falú edény, amibe a fagyasztani való anyagot öntjük. Ez lehet tejeskanna, zárható pudingforma, bádogdoboz stb.
Egy liter anyag fagyasztásához 1/2 tábla jég és 3/4 kg konyhasó szükséges. A darabokra tört jég felét sóval meghintett edénybe rakjuk, középre helyezzük a fagyl... |
2014-06-10 22:32:27 |
|
|
|
|
|
|
Epres joghurtpuding
Hozzávalók:
6 dl joghurt
1 dl tejszín
1 dl tej
3 dkg zselatin
5 dkg cukor
1 rúd vanília
25 dkg eper
só
Elkészítés:
A tejet a tejszínnel és a zselatinnal összekeverjük, és addig melegítjük, míg az felolvad. Ekkor hozzáadjuk a cukrot, a vanília kikapar... |
2014-05-16 00:40:27 |
|
|
|
|