|
|
|
... megszórjuk a dióval.
4. Előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 30 percig sütjük.
5. A tésztát megkenjük a mogyorókrémmel.
6. Ezután elkészítjük a krémet: a tojássárgákat, a pudingport és a lisztet simára keverjük egy kevés tejjel (a fél literből).
7. A maradék tejet a cukorral felforraljuk
8. A pudingos masszát hozzáöntjük a tejhez, majd folyamatos kevergeté... |
2010-06-30 21:48:12 |
|
|
|
|
|
|
... margarinnal habosra keverjük, a túrót hozzáadjuk. citromhéjjal és a citromlével ízesítjük. A kisült, kihűlt tésztára simítjuk, és hűtőszekrénybe tesszük.
A mázhoz az üdítő felét, a pudingport és a cukrot összkeverjük. A maradék üdítővel együtt lábasba töltjük, és kevergetve sűrűre főzzük. Megvárjuk, amíg langyosra hűl - ezalatt a tortát felszeletelt naranccsal díszítjük -, vé... |
|
2010-06-29 13:27:28 |
|
|
|
|
|
|
... és a sütőporral összekeverjük, a habba keverjük. Ugyanúgy sütjük, mint a fehér tésztát.
Jöhet a krém: A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. Először a pudingport és a tejet adjuk hozzá, majd folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a margarint.
A krém nagyobb részét a fehér tésztára kenjük. Erre tesszük a barna tés... |
2010-06-29 07:08:06 |
|
|
|
|
|
|
... és a sütőporral összekeverjük, a habba keverjük. Ugyanúgy sütjük, mint a fehér tésztát.
Jöhet a krém: A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. Először a pudingport és a tejet adjuk hozzá, majd folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a margarint.
A krém nagyobb részét a fehér tésztára kenjük. Erre tesszük a barna tés... |
|
2010-06-29 07:05:12 |
|
|
|
|
|
|
... sütőformába öntjük a massza 3/4 részét, a maradékba kakaót keverünk és
elszórtan a sárga masszára kanalazzuk.
Úgy sütjük mint a piskótát szokás.
Közben elkészítjük a krémet. A pudingport a tejben felfőzzük és hagyjuk kihülni. A margarint a cukorral és a vaniliáscukorral kikeverjük.
Ha kihült a puding a két masszát jól összekeverjük. Megtöltjük vele a kihült, ke... |
|
2010-06-28 14:19:09 |
|
|
|
|
|
|
... tenni
Teteje:
1liter viz
30dkg cukor
3-cs vanilia puding
2-cs boleró por ( legjobb a málnás , epres erdei gyümölcsös,de kinek tetszése szerint!)
A cukrot és a pudingport ,a boleró port a vizz fokozatos hozzá adásával össze keverjük és kavargatva sürüre főzzük . kicsit hagyjuk hülni de még langyosan a tejföl tetejére egyenletesen rá kenj... |
2010-06-27 17:56:08 |
|
|
|
|
|
|
... habbá 18 kanál cukorral. Én úgy tudom, hogy minden tojásfehérjéhez 3 kanál cukor szükséges, ami természetesen ízlés szerint változhat is.
1 liter tejben megfőzök 4 csomag vaníliás pudingport, ízlés szerinti mennyiségű cukorral. Nagy figyelmet igényel, hisz a kevés tej miatt a puding könnyen megcsomósodhat, illetve odaéghet.
A kemény habbá vert fehérjét óvatosan belekever... |
2010-06-27 12:41:59 |
|
|
|
|
|
|
... összegyúrjuk, majd kettéosztva 2 vékony lapot sütünk belőle. A 8 tojásból piskótát sütünk. A piskótát baracklekvárral megkenjük, feltekerjük és kb. 1 cm széles szeletekre vágjuk.
A pudingport 3 dl tejjel megfőzzük, ha kihűlt, akkor a porcukorral kikevert margarinhoz adjuk.
Az egyik mézes lapot megkenjük vaníliakrémmel, majd rárakjuk a felszeletelt piskótatekercseke... |
2010-06-26 17:46:20 |
|
|
|
|
|
|
... citromhéjat és a citrom levét 1,5 dl almalébe vegyítjük, majd felforraljuk. A meghámozott, apróra kockázott almát az almalébe szórjuk, és alacsony hőfokon kb. 5 percig pároljuk.
A pudingport feloldjuk a maradék almalében, az almás keverékhez adjuk, és további kb. 4 percig együtt főzzük. Beleszórjuk a zselatinport, összedolgozzuk, majd félrehúzzuk. Az almamassza felét hideg ví... |
2010-06-26 16:25:51 |
|
|
|
|
|
|
... tésztába keverjük.
A kakaós tésztát a világosra simítjuk, és kirakjuk a fél barackokkal. Előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
A pudingport csomómentesre keverjük a megmaradt cukorral és 6 ek. tejjel. A maradék tejet felforraljuk. Belevegyítjük a feloldott pudingport, kb. 1 percig főzzük, majd tálba öntjük, és folpackal letakar... |
2010-06-26 15:55:45 |
|
|
|
|