|
|
|
... padlizsánszeleteket, a ropogós tésztalapokat, a gyermeklá... |
2012-05-04 08:34:35 |
|
|
|
|
|
|
... a sírköveket veszi számba. Porladnak le a betűk, milyen szép is az. A nép közben csak gyűlik fenn. Botorkálnak az öregasszonyok, a sánták. Vetik a keresztet, mártják szenteltvízbe a rozmaringot. Megcsókolják a homlokod. Milyen furcsa lehet egy ilyen érintés. Fagyott testen egy csók, inkább csak puszi.
Rég meghalhattam, alig ismerek már valakit. Alig él már valaki azok k... |
2012-04-26 18:49:27 |
|
|
|
|
|
|
... javítja mentális képességeket
A kísérletben részt vevő személyek jobban teljesítettek memória és éberségi teszteken, amikor a teszthelyiségbe rozmaring illó olaját permetezték. A rozmaringot gyakran húsok pácolásához használják, mely eljárás tudományos alapja, hogy a rozmaringsav és a növényben lévő más antioxidáns vegyületek elpusztítják a hús felületén lévő baktériumoka... |
2012-04-26 17:39:28 |
|
|
|
|
|
|
...
Mossuk meg és tisztítsuk meg a húst, vágjuk le a felesleges zsírt és szeleteljük fel a bordát.
Pirítsuk meg a húsok mindkét oldalát, de ne süssük meg teljesen.
Aprítsuk fel a rozmaringot és a mogyorót. A Ropogós Csirkefalatok Mexikói mártogatóssal panírt keverjük össze a margarinnal, rozmaringgal és mogyoróval.
Ezt a masszát tegyük a húsok tetejére. A... |
2012-04-23 22:43:20 |
|
|
|
|
|
|
... megfonnyad.
Ilyenkor nyers burgonya szeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhány >percre.
Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor.
Ha faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy
más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás illatokat.
A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hide... |
2012-04-23 04:14:49 |
|
|
|
|
|
|
... áprilisban.
Olyan misztérium ez, amely előtt tehetetlenül állok és értetlen csodálkozással nézem. Könyvemben, amit szabadban olvasok, mindig virág van. Délen szívesen szakítom le a mirtuszt, a rozmaringot, a kicsiny lila sóvirágot, vagy a füge falevelet, a repkényt. Idehaza csaknem minden virágot, ami elém akad és kedvem van letépni. Régebben herbáriumom is volt, de elhagytam... |
2012-04-18 18:44:04 |
|
|
|
|
|
|
... salátának, főzeléknek vagy levesnek elkészítve - nemcsak az emésztést segítik, hanem természetes antibiotikus hatásúak és gyulladáscsökkentők is.
A fűszerezéshez használjunk sáfrányt, rozmaringot, gyömbért, köményféléket vagy baktériumellenes hatása miatt bazsalikomot.
További tippek:
� Zab, köles, rozs, búza, árpa, hajdina, barnarizs (áztatás ut... |
2012-04-18 13:28:54 |
|
|
|
|
|
|
... vágjuk, besózzuk és állni hagyjuk 10 percig.
Az újkrumplikat alaposan megmossuk és félbevágva egy tepsibe tesszük őket. Mellédobálunk pár gerezd összenyomott fokhagymát és néhány ág rozmaringot. Meglocsoljuk olívaolajjal, összeforgatjuk és az előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.
Közben elkészítjük a mártogatóst. A joghurtot elkeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a fr... |
2012-04-09 12:56:27 |
|
|
|
|
|
|
... csokoládéból készült, ami Venezuela Chuao régiójában termesztett kakaóból van, és szakértők szerint a világ legjobb csokoládéja. A töltelék muscovado karamellát, japán fekete ecetet, rozmaringot, oliva olajat, pirított szezámmagot, borókabogyót, feketeribizlit és egy csipetnyi ehető arany (!) levelet tartalmaz.
A 7000 angol fontos csoki tojást Cyrus Vandrevala indiai m... |
2012-04-08 21:57:34 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál durva tengeri só
frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
A libacombokat dörzsöljük be durva tengeri sóval és borssal. Vágjuk nagyobb darabokra a rozmaringot és a kakukkfüvet. A fokhagymát pucoljuk meg és törjük szét a kés lapjával. Dörzsöljük be ezzel is a combokat. A húsos felükkel egymásnak tapasztva tegyük őket egy tálba, majd tegyük 2-3 na... |
2012-04-07 20:53:49 |
|
|
|
|