Belépés
Málna - meglepetések a piros bogyóról
... melegen, sütve és főzve is hűen megtartja aromáját.

A szörphöz és lekvárhoz, dzsemhez nem szükséges tartósítót keverni, inkább forraljuk föl, a tetejére mérjünk ki egy kiskanál rumot, és az üveg lezárása után dunsztoljuk. Felbontás után hűtőben kell tárolni. Málnából készíthető bor, likőr és pálinka is.

A málna egyetlen "alkatrésze" sem mérgező. Kevesen gondo...
2024-02-01 21:29:27
A fahéj csodálatos gyógyhatásai
... kapunk, ha a kávénkat némi fahéjjal fűszerezzük meg.

Ha a klasszikus édességeket is unjuk, és szeretnénk valamilyen pikáns ízvilágú desszertet készíteni, akkor keverjünk össze rumot, fahéjat és vaníliakivonatot. Hagyjuk néhány napig érni, majd használjuk fel ezt az egyveleget egy finom, fenséges desszert elkészítéséhez.

Ha pedig szeretnénk kiélvezni a fahéj e...
2024-01-14 20:53:15
Galette des Rois
... vajat, majd adjuk hozzá a darált mandulát és kukoricakeményítőt, és keverjük simára. Üssük bele a tojásokat, majd a masszába reszeljük bele a narancshéjat, adjuk hozzá a vaníliakivonatot és a rumot. Dugjuk bele a babszemet, ha szeretnénk egy kis játékosságot vinni bele, ahogy az eredeti francia receptben is történik.
• A leveles tésztákból vágjunk ki két egyforma kört. ...
2024-01-07 12:05:26
A kávé előnyeiről
... kávé,
egy kiskanálnyi rum,
tejszín,
kókuszreszelék,
kakaópor.

Elkészítése:
Miután lefőztük a kávét, töltsünk egy adagot egy pohárba. Öntsük hozzá a korty rumot. Habosítsunk tejszínt, öntsük a kávéhoz. A tetejét szórjuk meg kakaóporral és kókusszal.
Forrás : https://gyogyszernelkul.com/tapanyag okkal-es-antioxidansokkal-is-ellat-a -k...
2023-12-24 23:17:17
Tiramisu!
... kihabosítjuk. A fehérjéket robotgéppel kemény habbá verjük, és laza mozdulatokkal a tojássárgás mascarponéhez keverjük.
Egy mélytányérba töltjük a kávét, és belekeverjük az rum aromát- vagy rumot, majd a babapiskótákat gyors mozdulatokkal megforgatjuk benne vigyázva, hogy ne ázzanak el.
Egy magasfalú jénaiba szorosan egymás mellé tesszük a megmártott piskótákat. Rákenünk...
2023-02-02 16:20:16
Csábító házi karamellkrém 20 perc alatt elkészül! Szenzációs
... cukorral és a vaníliás cukorral gépi habverővel kikeverjük, majd szép simára keverjük a pudinggal. Utána hozzáadjuk a darált diót - ezt már fakanállal keverjük hozzá. Belekeve...
2023-02-01 17:47:45
Rumos félholdak cukros öntettel
... beleforgatjuk.

A kész tésztát beleöntjük a tepsibe, elegyengetjük és 25-30 perc alatt az előmelegített sütőben készre sütjük.

Egy tálba beleszórjuk a porcukrot, hozzáöntjük a rumot és lágy állagúvá keverjük. A rumos öntetet a frissen sült sütemény tetejére kenjük, és megvárjuk, míg kihűl. Azután egy 4.5 cm átmérőjó szaggatóval a tésztából korongokat szaggatun...
2023-01-31 20:14:55
Téli fagyi étcsokoládés krémmel
... elég forrónak érezzük, vegyük le a tűzről és tegyük bele a csokoládékat. Várjunk néhány percet, majd egy kézi habverővel keverjük fel, amíg teljesen elolvad benne a csoki. Keverjük hozzá a rumot (vagy rumaromát). Ilyenkor még eléggé híg, krémes az állaga, de ettől ne ijedjünk meg, ahogy hűl, szépen meg fog szilárdulni majd. Borítsuk be közvetlenül a tetejére simítva frissen tartó ...
2023-01-31 17:27:41
Enyhén diós piskóta vaníliás-diós krémmel töltve.
... cukorral és a vaníliás cukorral gépi habverővel kikeverjük, majd szép simára keverjük a pudinggal. Utána hozzáadjuk a darált diót - ezt már fakanállal keverjük hozzá. Belekeverjük a kupica rumot vagy aromát.

A piskótát hosszában kettévágjuk, megtöltjük a fele krémmel, rátesszük a másik lapot, majd azt is megkenjük krémmel, úgy hogy maradjon az oldalára is. A tetej...
2022-12-11 19:12:53
Gesztenyelekvár
... meg még melegen. A vékony hártyától is szabadítsd meg a szemeket.

A gesztenye húsát botmixerrel pürésítsd, majd rakd egy lábosba. Add hozzá a cukrot, a vaníliát, a citromot, a rumot, és önts hozzá annyi vizet, amennyi éppen ellepi.

Főzd addig, amíg a massza besűrűsödik. Töltsd a gesztenyelekvárt sterilizált üvegekbe, és zárd le jól. Állítsd fejre öt percre, ...
2022-12-10 11:53:07
1 2 3 ................201 202 .........302 303 ........402 403 404 
Címkék: piros bogyóról, fahéj csodálatos, kávé előnyeiről, tetejére mérjünk, kiskanál rumot, üveg lezárása, málna egyetlen, kávénkat némi, klasszikus édességeket, darált mandulát, masszába reszeljük, eredeti francia, korty rumot, tetejét szórjuk, fehérjéket robotgéppel, tojássárgás mascarponéhez, mélytányérba töltjük, babapiskótákat gyors, magasfalú jénaiba, megmártott piskótákat, vaníliás cukorral, darált diót, kész tésztát, előmelegített sütőben, tálba beleszórjuk, rumos öntetet, frissen sült, tésztából korongokat, kézi habverővel, tetejére simítva, kupica rumot, piskótát hosszában, fele krémmel, másik lapot, vékony hártyától, gesztenye húsát, massza besűrűsödik, gesztenyelekvárt sterilizált, antioxidansokkal, gesztenyelekvárt, vaníliakivonatot, gesztenyelekvár, gyogyszernelkul, babapiskótákat, kókuszreszelék, elkészítéséhez, beleforgatjuk, előmelegített, elegyengetjük, mascarponéhez, mozdulatokkal, tapanyagokkal, narancshéjat, meglepetések, étcsokoládés, játékosságot, gyógyhatásai, csokoládékat, mélytányérba,
© 2013 TVN.HU Kft.