|
|
|
...
Elkészítés:
A gesztenye tetejét vagdosd be éles késsel, kereszt alakban, majd főzd meg 20 perc alatt.
Szűrd le, és pucold meg még melegen. A vékony hártyától is szabadítsd ... |
2022-12-10 11:53:07 |
|
|
|
|
|
|
Gesztenyés finomságok
A gesztenye házi feldolgozásának általában azért nem szeretünk nekilátni, mert olyan nehéz megpucolni. Illetve csak azt hisszük. Ha néhány tanácsot megfogadunk, igazi házi gesztenyepürét adhatunk a vendégeknek.
Ha nektek is kedvencetek a gesztenyepüré, próbáljátok ki a bolti massza helyett otthon megcsinálni. Igaz, kicsit munkásabb, m... |
|
2013-12-09 23:57:56 |
|
|
|
|
|
|
Gesztenyés kürtöskalács, gesztenyés pálinka, gesztenyepüré, gesztenyelekvár, gesztenyés - mézes tea, gesztenyés rétes, sült gesztenye és frissen szedett gesztenye. Gesztenyeünnep volt Velemben.
Vidék. Más egy budapesti, más egy szombathelyi szájából kimondva. Más a levegő, mások az emberek; a természet és a lócitrom egy kar- és lábnyújtásnyira van csupán. Bárho... |
2013-10-13 19:30:22 |
|
|
|
|
|
|
Gesztenyés finomságok
A gesztenye házi feldolgozásának általában azért nem szeretünk nekilátni, mert olyan nehéz megpucolni. Illetve csak azt hisszük. Ha néhány tanácsot megfogadunk, igazi házi gesztenyepürét adhatunk a vendégeknek.
Ha nektek is kedvencetek a gesztenyepüré, próbáljátok ki a bolti massza helyett otthon megcsinálni. Igaz, kicsit munkás... |
|
2012-02-26 22:44:09 |
|
|
|
|
|
|
...olasz recept!
Hozzávalók
Gesztenye: 3 kg
Cukor: 1,5 kg
rum 1 lövés
Citrom: 1
elkészitése:
minden szem gesztenyét egy kicsit bevágom és enyhén sós vizben 30-40 percig fözöm.Meghámozom, összetöröm és a cukrot és a citromhéjat belekeverem.Igy 30 percig fözöm gyakori kevergetés mellett.A végén teszem bele a rumot is.Az igy elkészitett lekv... |
|
2011-11-06 12:36:20 |
|
|
|
|
|
|
Ha nektek is kedvencetek a gesztenyepüré, próbáljátok ki a bolti massza helyett otthon megcsinálni. Igaz, kicsit munkásabb, mint a kész gesztenyemasszát átnyomni, de a különbség minden fáradtságért kárpótolja az embert. Ha a gesztenyéből tölteléket vagy levest fogunk készíteni, nyúlhatunk a fagyasztott gesztenyemasszához is, csak arra figyeljünk, hogy ne a cukrozott, adalékokkal fe... |
2010-12-26 17:06:26 |
|
|
|
|
|
|
Gesztenyepucolás
Fontos! A sült vagy főtt gesztenyét csak melegen lehet pucolni. Ha kihűlt, esélytelen, hogy a belső héjat le tudjuk szedni. Főzés vagy sütés után tegyük néhány percre vizes, majd száraz konyharuhába, míg picit lehűl, és már lehet is pucolni. A gesztenyét hideg vízben tegyük fel főni, és főzés előtt hasítsuk be a héját x alakban.
... |
2010-12-21 12:59:13 |
|
|
|
|
|
|
Holnapra azt terveztük, hogy kimegyünk az Obi-ba, ott van sok kis kaspó, nagy a választék , és olcsóbb, mint a Praktikerben. Persze kaktusz alá kell. A Cora is ott van mellette, ott meg gesztenyelekvár van, arra fáj a fogam, és néha a nescafé is olcsóbb. Majd meglátjuk. Ez egy kis kirándulás lesz. Szeretek nézelődni ott, ahol virágok, kaspók vannak. Esetleg veszünk vagy 2 tő kinti... |
2009-05-23 16:27:30 |
|
|
|
|