Belépés
Gesztenyelekvár
...


Elkészítés:

A gesztenye tetejét vagdosd be éles késsel, kereszt alakban, majd főzd meg 20 perc alatt.
Szűrd le, és pucold meg még melegen. A vékony hártyától is szabadítsd ...
2022-12-10 11:53:07
Gesztenyés finomságok
Gesztenyés finomságok

A gesztenye házi feldolgozásának általában azért nem szeretünk nekilátni, mert olyan nehéz megpucolni. Illetve csak azt hisszük. Ha néhány tanácsot megfogadunk, igazi házi gesztenyepürét adhatunk a vendégeknek.

Ha nektek is kedvencetek a gesztenyepüré, próbáljátok ki a bolti massza helyett otthon megcsinálni. Igaz, kicsit munkásabb, m...
2013-12-09 23:57:56
Gesztenyeünnep volt Velemben !
Gesztenyés kürtöskalács, gesztenyés pálinka, gesztenyepüré, gesztenyelekvár, gesztenyés - mézes tea, gesztenyés rétes, sült gesztenye és frissen szedett gesztenye. Gesztenyeünnep volt Velemben.


Vidék. Más egy budapesti, más egy szombathelyi szájából kimondva. Más a levegő, mások az emberek; a természet és a lócitrom egy kar- és lábnyújtásnyira van csupán. Bárho...
2013-10-13 19:30:22
Gesztenyés finomságok
Gesztenyés finomságok


A gesztenye házi feldolgozásának általában azért nem szeretünk nekilátni, mert olyan nehéz megpucolni. Illetve csak azt hisszük. Ha néhány tanácsot megfogadunk, igazi házi gesztenyepürét adhatunk a vendégeknek.

Ha nektek is kedvencetek a gesztenyepüré, próbáljátok ki a bolti massza helyett otthon megcsinálni. Igaz, kicsit munkás...
2012-02-26 22:44:09
gesztenyelekvár !
...olasz recept!

Hozzávalók
Gesztenye: 3 kg
Cukor: 1,5 kg
rum 1 lövés
Citrom: 1

elkészitése:
minden szem gesztenyét egy kicsit bevágom és enyhén sós vizben 30-40 percig fözöm.Meghámozom, összetöröm és a cukrot és a citromhéjat belekeverem.Igy 30 percig fözöm gyakori kevergetés mellett.A végén teszem bele a rumot is.Az igy elkészitett lekv...
2011-11-06 12:36:20
Megsüthetjük nyílt tűzön is.
Ha nektek is kedvencetek a gesztenyepüré, próbáljátok ki a bolti massza helyett otthon megcsinálni. Igaz, kicsit munkásabb, mint a kész gesztenyemasszát átnyomni, de a különbség minden fáradtságért kárpótolja az embert. Ha a gesztenyéből tölteléket vagy levest fogunk készíteni, nyúlhatunk a fagyasztott gesztenyemasszához is, csak arra figyeljünk, hogy ne a cukrozott, adalékokkal fe...
2010-12-26 17:06:26
A gesztenye-receptek-tanácsok
Gesztenyepucolás

Fontos! A sült vagy főtt gesztenyét csak melegen lehet pucolni. Ha kihűlt, esélytelen, hogy a belső héjat le tudjuk szedni. Főzés vagy sütés után tegyük néhány percre vizes, majd száraz konyharuhába, míg picit lehűl, és már lehet is pucolni. A gesztenyét hideg vízben tegyük fel főni, és főzés előtt hasítsuk be a héját x alakban.

...
2010-12-21 12:59:13
Holnapi tervek
Holnapra azt terveztük, hogy kimegyünk az Obi-ba, ott van sok kis kaspó, nagy a választék , és olcsóbb, mint a Praktikerben. Persze kaktusz alá kell. A Cora is ott van mellette, ott meg gesztenyelekvár van, arra fáj a fogam, és néha a nescafé is olcsóbb. Majd meglátjuk. Ez egy kis kirándulás lesz. Szeretek nézelődni ott, ahol virágok, kaspók vannak. Esetleg veszünk vagy 2 tő kinti...
2009-05-23 16:27:30
1 
Címkék: gesztenye tetejét, vékony hártyától, gesztenye házi, bolti massza, szombathelyi szájából, kicsit bevágom, citromhéjat belekeverem, végén teszem, kész gesztenyemasszát, különbség minden, gesztenyéből tölteléket, sült vagy, belső héjat, gesztenyét hideg, gesztenyepucolás, gesztenyemasszát, gesztenyelekvár, feldolgozásának, lábnyújtásnyira, gesztenyepürét, gesztenyeünnep, gesztenyepüré, praktikerben, fáradtságért, gesztenyéből, kürtöskalács, megsüthetjük, konyharuhába, szombathelyi, kedvencetek, próbáljátok, vendégeknek, megfogadunk, fagyasztott, adalékokkal, elkészitése, belekeverem, megcsinálni, elkészitett, citromhéjat, gesztenyés, kirándulás, kevergetés, kárpótolja, elkészítés, figyeljünk, megpucolni, nyúlhatunk, tölteléket, összetöröm, meghámozom, finomságok, hozzávalók, gesztenyét, esélytelen, szabadítsd, kimegyünk, választék, általában, különbség, terveztük, gesztenye, nézelődni, budapesti, hártyától, szeretünk, természet, meglátjuk, munkásabb, készíteni, nekilátni,
© 2013 TVN.HU Kft.