|
|
|
SZARKA ISTVÁN
I. (Magam szerint)
Tudásom bűne, bűnöm tudása, ember-
sorsom a semmiből teremtett világban,
kényszermunkám a büntető halálig
előmbe áll mind, ami még hátralévő,
add Uram, észnél-magamnál hadd maradjak,
hanyatlásom is hadd fogjam humoránál,
fogd vissza kissé magad, ha bántanál... |
2010-11-05 21:50:01 |
|
|
|
|
|
|
...
... |
|
2010-11-05 18:50:24 |
|
|
|
|
|
|
Szép napsütéses napot kivánok. puszi Bori
Egyre csak az jár az eszemen.
Hogyan s mit is írjak ma ide?
Hogy kívánjak örömöt, szép napot?
De most valahogy nem jönnek,
a szép mondatok!
Így csak simán azt kívánom,
legyél mindig vidám.
Ünneped legyen csodás,
Baráti szeretettel írtam e sorokat.
Köszönöm, hogy Te is a barátom... |
2010-11-05 14:16:02 |
|
|
|
|
|
|
Az életet véges végig együtt kell leélni,
Úgy válik el mit ér a nő és a férfi.
Jót és rosszat megosztani, kacagni és sírni,
a szerelem dal, melyet együtt kell megírni.
Végh Mária
Sorsunk egybeforr,
együtt megyünk tovább,
az élet viharában Te vigyázol reám.
Köszönöm, hogy szeretsz,|... |
|
2010-11-05 06:57:53 |
|
|
|
|
|
|
Vegyes savanyúság
.................
Kellemes összetételû vegyes savanyúság alapanyagai lehetnek
például: 20 dkg káposzta (szeletelve), 10 dkg sárgarépa, 5 dkg
petrezselyemgyökér, 5 dkg zellergumó, 15 dkg szeletelt zöldpaprika,
15 dkg zöld paradicsom, 10 dkg uborka, 10 dkg karfiol, 5 dkg gomba,
5 dkg vöröshagyma (összesen 100 dkg). Ez csak... |
|
2010-11-05 04:00:40 |
|
|
|
|
|
|
Ecetes uborka
.............
Zsenge, fejlődésben levő, friss, szabályos alakú, minél kisebb uborkát
válasszunk ki erre a célra. Vastagsága ne legyen több 2-3 cm-nél.
Legjobbak a fürtös uborkafajták. Megfelelőek a nimbusz, a delikatesz
apró uborkái, de jobbak a Rajnai fürtös, a Kecskeméti 113 F és a Budai
csemege. Itt az első... |
2010-11-05 03:47:51 |
|
|
|
|
|
|
Paradicsomlé 2.
...............
A jól megmosott, szárától és hibás, éretlen részeitől megtisztított
paradicsomot darabokra tördelve megfőzzük, áttörjük, levét sûrûre
beforraljuk és üvegekbe öntjük. Ha az üveg tetejére kb. 2 ujjnyi
szaliciles vizet öntünk, nincs szükség gőzölésre. Mielőtt a
paradicsomlét felhasznál... |
2010-11-04 21:27:35 |
|
|
|
|
|
|
Felfedezők hazájában Portugália 12. rész Õsi városok
Durians - 2010.01.25
Két napra volt tervezve, két ősi város felkeresése.
Szeptember 19 - 20.
Köszönhetően apai -Nagymamámnak( R.I.P.) nem csak szeretek, de tudok is főzni (... |
2010-11-04 18:16:34 |
|
|
|
|
|
|
Ribiszke ecetben (vadhúsok mellé)
.................................
Fél liter gyenge borecetből és 30 dkg cukorból szirupot főzünk, amit
egy darabka fahéjjal és néhány szem szegfûszeggel ízesítünk. Forralás
közben a habját leszedjük és a fûszereket is kiszedjük. Ha a szirup
már elég sûrû és nem habzik, beleteszünk másf... |
2010-11-04 06:31:51 |
|
|
|
|
|
|
Paprikasaláta télire
....................
A szép, húsos paprikát karikára vágjuk, elkülönítve a zöldet és a
pirosat, majd leforrázzuk ecetes vízzel. Rövid ideig állni hagyjuk,
ezután szitán vagy szûrőn lecsöpögtetjük és üvegekbe rakjuk,
rétegenként külön a pirosat és a zöldet. Erős ecetes levet készítünk,
amelybe sót, babérlevel... |
2010-11-04 05:39:42 |
|
|
|
|