|
|
|
...2008 december 31-én meghalt DR BERTÓK LÓRÁNDNÉ
GYÁSZJELENTÉS
,,A szeretet soha el nem fogy"
(1.Kor.13,8)
Megrendült lélekkel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy a szeretett
Feleség, Édesanya, Nagymama ... |
|
2009-01-09 19:36:44 |
|
|
|
|
|
|
... Kádár megtorló hadserege
A ,,pufajkások" azon karhatalmi fegyveres erők közkeletű elnevezése, melyek a szovjet hadsereg segítőjeként részt vettek az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésében, és az új rendszer (Kádár-rendszer) megszilárdításában. A budapestiek Kádár-huszároknak is nevezték őket. A ,,pufajkások" fő erejét Budapesten a megala... |
2009-01-09 18:30:18 |
|
|
|
|
|
|
Drága Ditkém!!Jobbulást kívánok Neked!!Vigyázz Magadra!!
Jó éjszakát,szép álmokat kívánok Neked!!
Puszi Ani.
Köszi, pusz...... |
|
2009-01-09 12:06:53 |
|
|
|
|
|
|
... Gasztronómiai lexikon F - G - GY
Fehér rántás:
A fehér rántást egyáltalán nem pirítjuk meg, hanem a felhevített zsiradékba beletesszük a lisztet, és csak átforrósítjuk, hogy ne maradjon nyers. Ilyen rántást készíthetünk pl. a tejmártáshoz is.
Félig főzés (lsd. még posírozás):... |
|
2009-01-09 12:03:21 |
|
|
|
|
|
|
... Gasztronómiai lexikon K - L
Kevés zsiradékban történő sütés:
A sütést minimális, de forró zsiradékban kezdjük, hogy a hús felületén a rostok és a fehérjék a hő hatására védőréteget képezzenek. A hússzeleteket beletesszük a forró zsírba, egyik, majd másik oldalát is szép pirosra,... |
2009-01-09 11:43:09 |
|
|
|
|
|
|
... Gasztronómiai lexikon P - R
Pácolás:
A pácolás célja a tartósítás és az ízjavítás. Megkülönböztetünk nedves és száraz pácokat. Ízletesebbé, hosszabb ideig eltarthatóvá, porhanyósabbá teszi a húsféléket, esetleg zöldségeket.
Papillote:
Papírhüvely, amit szárnyasok csontjára... |
2009-01-09 10:49:42 |
|
|
|
|
|
|
Cristiano Ronaldo
Ez az ő szép kis háza
... |
2009-01-09 10:48:47 |
|
|
|
|
|
|
... Gasztronómiai lexikon S -- SZ
Smizírozás:
Hideg aszpikos készítmények díszítését szolgálja, úgy, hogy a forma belső felét egyenletesen vékonyan bevonjuk aszpikkal, megfelelő módon dekoráljuk, majd beletöltjük a töltelék anyagot. Dermesztés után a formából kiborítva a díszítés a forma küls... |
2009-01-09 10:37:12 |
|
|
|
|
|
|
... Gasztronómiai lexikon Z - ZS
Zárt légterü sütés:
A hagyományosan sütőnek nevezett készülékben, zárt térben történő hőkezelés, melynek során a nyersanyag a levegő közvetítésével éri meg a szükséges hőmérsékletet.
Zsírtalanítás (lsd... |
2009-01-09 10:15:49 |
|
|
|
|