Belépés
Álszentek kíméljenek!
...
2009-01-09 20:34:25
Gyászjelentés
...2008 december 31-én meghalt DR BERTÓK LÓRÁNDNÉ

GYÁSZJELENTÉS


,,A szeretet soha el nem fogy"

(1.Kor.13,8)



Megrendült lélekkel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy a szeretett

Feleség, Édesanya, Nagymama ...
2009-01-09 19:36:44
Kádár terrorserege
... Kádár megtorló hadserege

A ,,pufajkások" azon karhatalmi fegyveres erők közkeletű elnevezése, melyek a szovjet hadsereg segítőjeként részt vettek az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésében, és az új rendszer (Kádár-rendszer) megszilárdításában. A budapestiek Kádár-huszároknak is nevezték őket. A ,,pufajkások" fő erejét Budapesten a megala...
2009-01-09 18:30:18
Ani szép álmot kiv....
Drága Ditkém!!Jobbulást kívánok Neked!!Vigyázz Magadra!!
Jó éjszakát,szép álmokat kívánok Neked!!
Puszi Ani.

Köszi, pusz......
2009-01-09 12:06:53
Gasztronómiai lexikon F-G-GY
... Gasztronómiai lexikon F - G - GY

Fehér rántás:

A fehér rántást egyáltalán nem pirítjuk meg, hanem a felhevített zsiradékba beletesszük a lisztet, és csak átforrósítjuk, hogy ne maradjon nyers. Ilyen rántást készíthetünk pl. a tejmártáshoz is.

Félig főzés (lsd. még posírozás):...
2009-01-09 12:03:21
Gasztronómiai lexikon K - L
... Gasztronómiai lexikon K - L



Kevés zsiradékban történő sütés:

A sütést minimális, de forró zsiradékban kezdjük, hogy a hús felületén a rostok és a fehérjék a hő hatására védőréteget képezzenek. A hússzeleteket beletesszük a forró zsírba, egyik, majd másik oldalát is szép pirosra,...
2009-01-09 11:43:09
Gasztronómiai lexikon P - R
... Gasztronómiai lexikon P - R

Pácolás:

A pácolás célja a tartósítás és az ízjavítás. Megkülönböztetünk nedves és száraz pácokat. Ízletesebbé, hosszabb ideig eltarthatóvá, porhanyósabbá teszi a húsféléket, esetleg zöldségeket.

Papillote:

Papírhüvely, amit szárnyasok csontjára...
2009-01-09 10:49:42
Itt lakik.....
Cristiano Ronaldo
Ez az ő szép kis háza
...
2009-01-09 10:48:47
Gasztronómiai lexikon S -- SZ
... Gasztronómiai lexikon S -- SZ

Smizírozás:

Hideg aszpikos készítmények díszítését szolgálja, úgy, hogy a forma belső felét egyenletesen vékonyan bevonjuk aszpikkal, megfelelő módon dekoráljuk, majd beletöltjük a töltelék anyagot. Dermesztés után a formából kiborítva a díszítés a forma küls...
2009-01-09 10:37:12
Gasztronómiai lexikon Z - ZS
... Gasztronómiai lexikon Z - ZS

Zárt légterü sütés:

A hagyományosan sütőnek nevezett készülékben, zárt térben történő hőkezelés, melynek során a nyersanyag a levegő közvetítésével éri meg a szükséges hőmérsékletet.

Zsírtalanítás (lsd...
2009-01-09 10:15:49
1 2 3 ......6456 6457 ...9684 9685 ...12478 12479 12480 12911 12912 12913 
Címkék: BERTÓK LÓRÁNDNÉ, Drága Ditkém, Vigyázz Magadra, Puszi Ani, Cristiano Ronaldo, szeretet soha, szovjet hadsereg, 1956-os forradalom, budapestiek Kádár-huszároknak, fehér rántást, felhevített zsiradékba, sütést minimális, hússzeleteket beletesszük, forró zsírba, pácolás célja, forma bels&#245, töltelék anyagot, formából kiborítva, forma küls&#24, hagyományosan süt&#245, szükséges h&#245, közvetítésével, gyászjelentés, hússzeleteket, gasztronómiai, porhanyósabbá, hagyományosan, szabadságharc, átforrósítjuk, zsírtalanítás, terrorserege, készítmények, segítőjeként, eltarthatóvá, egyenletesen, készíthetünk, tejmártáshoz, beletesszük, ízletesebbé, sindxosfrbi, mindazokkal, zsiradékban, budapestiek, aaaaaaaaago, beletöltjük, mérsékletet, aaaaaaaaaha, készülékben, aaaaaaaabby, leverésében, huszároknak, aaaaaaaaagw, papírhüvely, sineklqfwei, felhevített, zöldségeket, budapesten, smizírozás, pufajkások, elnevezése, kíméljenek, forradalom, díszítését, zsiradékba, egyáltalán, karhatalmi, megrendült, nyersanyag, képezzenek,
© 2013 TVN.HU Kft.