Belépés
Szabolcsi lepény
...(kiadós, olcsó)
Elkészítés:
8 deka cukrot habosra keverünk 3 tojás sárgájával és összekeverjük 45 deka sült, hámozott, áttört burgonyával, melyet előzőleg elkészítettünk és kihűtöttünk. A keverést erőteljesen tovább folytatva, 1 csomag Váncza-vanilincukrot, 1 csomag Váncza-sütőport és legvégül a 3 tojás keményre vert habját adjuk hozzá. Vajazott, lisztezett tepsiben sü...
2010-12-19 17:40:18
x
Szabolcsi Zsóka: Képzelt ízekkel

Képzelt ízekkel jő az est,
árnyékok nőnek kopár falakra,
hűvös álommal éled az éj,
s nem burkolózhatom, csak szavakba...

Vállalt szárnyaim súlya húz,
tompán csapódok durva rögbe.
Félek, a szürke nappalok
elaltatnak majd mindörökre.






...
2010-12-17 16:57:22
Kodály Zoltán születésnapjára
Kodály Zoltán élete és munkássága
(Kecskemét, 1882. december 16. - Budapest, 1967. március 6.)

,,Minden zeneszerző megírta életrajzát, kottában: csak tudjuk elolvasni. Igazabb képet kapunk róla, mint akár maga, akár mások által írt kötetes életrajzokból. De érteni kell a zene nyelvén"



,,A zenét tolmácsolni más nyelven valóban s...
2010-12-16 09:50:12
SZABOLCSI TÖLTÖTT alma
...
Hozzávalók: Alma 1,50 kg, Vaníliakrém 0,80 kg, Zselatin 0,005 kg, Ételfesték (piros) 0,001 kg, Mandula 0,10 kg, Piskótakorong (kész) 10 db, Csoki bevonó 0,05 kg, Marcipán (zöld levélnek) 10 db, Citrom 0,15 kg, Tejszínhab 0,50 kg
Az almát megtisztítjuk, közepét óvatosan kifúrjuk úgy, hogy az alma alakja megmaradjon. Citromos vízben megpároljuk, utána pirosra színezett ...
2010-12-16 04:49:32
SZABOLCSI TITok
...
Hozzávalók: Bélszín (pácolt) 0, 50 kg, Borjú (comb) 0,50 kg, Szűzpecsenye (sertéskaraj) 0,50 kg, Só 0,05 kg, Máj 0,50 kg. Bors 0,005 kg, Olaj 0,20 l, Liszt 0,10 kg, Paprika 0,005 kg, Zsír 0,10 kg, Mustár 0,05 kg, Tojás 10 db, Sonka 0,20 kg, Vegyes salátakörítés 5 adag, Sült burgonya 10 adag
Háromféle húsból készítjük: bélszín, borjúcomb, sertés- karaj, és a sertésmája...
2010-12-16 04:36:32
SZABOLCSI RAKOTT felsál
...
Hozzávalók: 8 szelet marhafelsál, 20 dkg füstölt szalonna, két evőkanál zsír, 1 kg újburgonya, két fej vöröshagyma, só, pirospaprika, 2 dl tejföl.
Elkészítése: A megsózott hússzeleteket a forró zsírban hirtelen kisütjük. Szalonnaszeletekkel kibélelünk egy mély tűzálló tálat, belerakunk egy sor karikára vágott hagymát, meghintjük paprikával, lefedjük a megtisztított, ...
2010-12-16 04:36:08
SZABOLCSI PECENYENYÚL-filé,...
... KONYAKKAL
Hozzávalók: 1,2 kg nyúlgerinc, törött bors, 10 dkg vaj, 60 dkg alma, 2 dl tejszín, 8 cl konyak, húsleveskocka, liszt, só
Elkészítése: A nyúlgerincről a húst lefejtjük, és egyforma nagy filékre szeleteljük. Húsverő kalapáccsal kissé kiveregetjük, sóval, törött borssal ízesítjük. A fele mennyiségű vajat felhevítjük, és a filék mindkét oldalát megsütjük. A meg...
2010-12-16 04:35:40
SZABOLCSI töltött KÁPOSZTA
...
Hozzávalók 5-6 személyre: 40 dkg darált sertéshús, 5 dkg húsos füstölt szalonna, 5 dkg rizs, 1 tojás, 1 fej hagyma, 1 fej nyári káposzta (1 kg), 1-2 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál (2 kis doboz) sűrített paradicsom, 2-3 evőkanál olaj, só, őrölt bors.
A káposztát forró, sós vízben 10 percig előfőzzük, előtte hústűvel megszurkáljuk, hogy a belső leveleket is elérje a forró...
2010-12-16 04:29:19
SZABOLCSI TÖLTÖTT csirke
...
Hozzávalók: 1 csirke, 5 dkg füstölt szalonna, 1 alma, 2 dl tejföl, só, bors, 1 dl bor.
Elkészítése: A csirke bőre alá nagyon vékony szalonna csíkokat dugunk. Különösen a mellénél és a comboknál. Belsejébe tesszük a megtisztított, kettévágott almát, belül enyhén meg is sózhatjuk. Egy kevés bort aláöntve, lefedve, puhára pároljuk.
Ha megpuhult, a belsejében párol...
2010-12-16 04:28:50
SZABOLCSI KÁPOSZTÁS BABleves
...
Elkészítése: 50 dkg füstölt csülköt vízben főzni kezdünk. Ha félpuha, beletéve Delikátot, 1 fej hagymát, 50 dkg áztatott tarkababot, puhára főzzük. Ha a csülök puha, kivéve a léből, felkockázva félrerakjuk. 1 kg savanyúkáposztát annyi vízben főzve, hogy ellepje, 2 gerezd fokhagymával, babérlevéllel, pár egész borssal, Piros Arannyal ízesítjük. A babhoz szedve a káposztát, ...
2010-12-16 04:28:19
1 2 3 ...............................195 196 ................293 294 295 ...............390 391 392 
Címkék: Kodály Zoltán, SZABOLCSI TÖLTÖTT, SZABOLCSI TITok, SZABOLCSI RAKOTT, SZABOLCSI PECENYENYÚL-filé, SZABOLCSI KÁPOSZTÁS BABleves, Szabolcsi Zsóka, Piros Arannyal, keverést erőteljesen, szürke nappalok, zene nyelvén&#8221, zenét tolmácsolni, almát megtisztítjuk, alma alakja, megsózott hússzeleteket, forró zsírban, mély tűzálló, húst lefejtjük, fele mennyiségű, filék mindkét, káposztát forró, belső leveleket, csirke bőre, kevés bort, belsejében párol, csülök puha, babhoz szedve, savanyúkáposztát, születésnapjára, elkészítettünk, megtisztított, salátakörítés, hússzeleteket, nyúlgerincről, összekeverjük, vanilincukrot, húsleveskocka, babérlevéllel, életrajzokból, megszurkáljuk, burkolózhatom, megtisztítjuk, piskótakorong, pirospaprika, szűzpecsenye, kiveregetjük, fokhagymával, burgonyával, felhevítjük, kalapáccsal, szeleteljük, erőteljesen, kihűtöttünk, vöröshagyma, megmaradjon, vaníliakrém, tolmácsolni, megpároljuk, sertéskaraj, elkészítése, marhafelsál, pecenyenyúl, felkockázva, félrerakjuk, kettévágott, sárgájával,
© 2013 TVN.HU Kft.