|
|
|
... karácsonyesti csemegét.
=Az édes, mákos guba mellett nem megvetendő ám a
Túrós guba
sem, mely hasonlóan készül, mint a mákos, csak tejföllel dúsított szalonnazsírba forgatjuk bele a leforrázott gubát, majd összekeverjük finom, zsíros vagy félzsíros Bakony tehéntúróval.
äElőmelegített tányéron, forrón tálaljuk. Tetejét megszórjuk - ak... |
2010-10-28 04:58:45 |
|
|
|
|
|
|
... és sajt recepteket írom le, amit három hízó belsőségéből szoktunk készíteni. Következésképpen a megabált fejhúsokat, nyesedékeket, bőrkét, szívet, tüdőt, májat, toka-szalonnát, nyelvet gondosan a célnak megfelelően szétválogatjuk. Így külön rakjuk a sajtnak való fejhúst, nyelvet, bőrkét. Külön-külön tesszük és úgy daráljuk le a tüdőt, a májat. Eg... |
|
2010-10-26 04:31:42 |
|
|
|
|
|
|
... kutya a világon.
Vörös kutya, Vörös ló, Vörös Ember EGY se jó.
A vörös (hajú) kutya, egy vörös (hajú) ló, egy vörös (hajú) férfi - egyik sem jó.
Kutyából NEM lesz Szalonna.
Ki a kutya nem lesz szalonna.
(Egy leopárd nem tudja megváltoztatni a foltok.)
A mi kutyánk kölyke.
Ő a gyerek a kutyánk.
"A gyerek valaki kapcsolatos a... |
2010-10-22 17:59:03 |
|
|
|
|
|
|
Fokhagymás vesés szelet
.......................
Hozzávalók: 2 db sertésvese, 2 db zsemle, 2 db egész tojás, 1 nagy
főtt burgonya, 5 dkg füstölt szalonna, 1 csokor petrezselyemzöld, 3
gerezd fokhagyma, kevés tej a zsemlék áztatásához, só és törött bors
ízlés szerint, zsemlemorzsa a bundázáshoz.
Elkészítése: A megtisztított, felszelet... |
|
2010-10-20 06:13:27 |
|
|
|
|
|
|
... májregeneráló aminosavakat ma már kapszulázott formában is meg lehet vásárolni.
- Kerülni kell a zsírban gazdag nyersanyagok felhasználását, mint amilyenek például a zsíros húsok, szalonna, tepertő, zsíros sajtok, mártások és a tejszín. Nem ajánlott a bő zsírban sült, például a rántott ételek fogyasztása sem. Törekedjünk a hidegen sajtolt növényi olajok bevitelére, mert ezek... |
|
2010-10-19 09:04:08 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
6 db Csirkecomb
1cs.szeletelt Bacon szalonna
0,5l.Száraz fehérbor
1dob.nagy Tejföl
Só
bors
fél citrom leve
Rizs
Elkészítés:
Sózzuk borsozzuk a csirkecombot,majd betekerjük a bacon szalonnával.Fehérborban citromlével puhára pároljuk.Ha meg puhult tepsibe rakjuk,majd amibe pároltuk a tejföllel ki... |
2010-10-03 12:40:55 |
|
|
|
|
|
|
... során is használjuk bátran! Íme két recept, egy a húsevők,
egy pedig a növényevők kedvére!
Borban párolt csirke
Hozzávalók: 1 konyhakész csirke, 10 dkg füstölt
szalonna, 1 fej hagyma, 5 fej aprószemű csiperkegomba, 2,5 dl száraz fehérbor,
2,5 dl tyúkhúsleves, kakukkfű, babérlevél vékonyra vágva, frissen reszelt parmezán sajt
Ha nem találsz három... |
2010-09-17 14:30:42 |
|
|
|
|
|
|
... németországi piacra exportálják. Pedig milyen jó szolgálatot tehet például a hajdinakása elsősorban sült húsokhoz, a rizsköretek helyettesítésére. Hajdinán kívül alig kell hozzá valami: füstölt szalonna, vöröshagyma és só. A szalonnát kis kockákra vágva süssük ki. A zsírjában pirítsunk aranysárgára apróra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a hajdinát. Sózzuk meg, tegyük vissza ... |
2010-09-17 06:37:50 |
|
|
|
|
|
|
... különböző pirítósok - toast - a többféle kenyér, péksütemény, esetleg cukrászsütemény.
Világszerte kedvelt reggeli ételeik a sült sonka, tojással - ham and eggs - és a húsos sült szalonna, tojással- bacon and eggs -, de fogyasztanak sült halat, rántottát és egyéb kiadós ételeket. Az angol reggeli tartozéka a vaj, jam, méz. Legkedveltebb a narancsjam, az eper- és sárgabar... |
2010-09-13 20:11:08 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
* 80 dkg bélszín, hátszín, felsál vagy fehérpecsenye,
* 5 dkg füstölt szalonna,
* 5 dkg zsír,
* 2 kanál liszt,
* 2 dl tejföl,
* 2 dkg cukor,
* só,
* mustár,
* citromlé,
* porcukor ízlés szerint
* A pácléhez:
* 20 dkg répa,
* 20 dkg zöldség,
... |
2010-09-01 14:06:37 |
|
|
|
|