|
|
|
Mustáros-szerecsendiós húspogácsa
hozzávalók 4 főre
* 50 dkg darált sertéshús
* 1 fej hagyma
* 4-5 gerezd fokhagyma
* 1 csokor petrezselyemzöld
* 1 tojás
* 2 tk só
* 3 tk paprika
* 1 kk ételízesítő
* 1 nagy ek mustár
* 1 tk őrölt szerecsendió
* bors
* 2 sze... |
2010-08-05 15:48:37 |
|
|
|
|
|
|
Mustáros-szerecsendiós húspogácsa
* 50 dkg darált sertéshús
* 1 fej hagyma
* 4-5 gerezd fokhagyma
* 1 csokor petrezselyemzöld
* 1 tojás
* 2 tk só
* 3 tk paprika
* 1 kk ételízesítő
* 1 nagy ek mustár
* 1 tk őrölt ... |
|
2010-08-05 15:12:07 |
|
|
|
|
|
|
... narancsszirup)
A mártáshoz
150 ml tej
1 ek cukor
1 ek vaníliakivonat (vagy vaníliarúd)
2 db tojássárgája
1 tk liszt
1 ek tej
1-1 csipet gyömbér, kardamom, fahéj, szerecsendió (ízlés szerint)
2 db tojásfehérje
1 ek cukor
50 ml tejszínhab (opcionálisan)
2 ek mandula, darabokra vágva
A mangót meghámozom, szeletekr... |
2010-08-05 08:40:02 |
|
|
|
|
|
|
... sertéstarja
* 5 dkg vaj
* 5-7 dkg füstölt szalonna
* 4-5 gerezd fokhagyma
* só
* őrölt bors
* köménymag
* majoranna
* szerecsendió
Elkészítés:
1 kg burgonyát meghámozunk, és nagyobb kockára vágunk, nyersen szorosan egymás mellé tesszük a tepsibe, kicsit megsózzuk, és kis vajdarabkákat és ... |
|
2010-08-05 06:23:00 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
* 4-5 db (sárga) krumpli
* 2 darab tojás
* 2 gerezd fokhagyma
* 2-3 evőkanál tejföl
* liszt
* só
* bors
* szerecsendió
* olaj a sütéshez
Elkészítés:
A krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzöm, hagyom kihűlni. Ha már meg tudom fogni, meghámozom, krumplinyom... |
|
2010-08-04 20:22:20 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselyemzöld
4 gerezd fokhagyma
4 dl ketchup
1 evőkanál méz
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál paprikakrém
1 kiskanál őrölt pirospaprika
őrölt feketebors
reszelt szerecsendió
só
Elkészítés:
Csirkéinket kettőbe hasítjuk, hogy négy éhes gyomor is jóllakhasson. Összekeverjük az olajat a szárnyas fűszerrel, sóval, borssal. Alaposa... |
2010-08-04 18:30:53 |
|
|
|
|
|
|
A sajt, a banán és a mogyoró remek altató
A zsíros és C-vitaminban gazdag vacsorák nem segítik az elalvást, mert ezekkel energiát adunk a szervezetnek. A fokhagymát is érdemes hanyagolni elalvás előtt, mert erős afrodiziákum. Mivel minden harmadik magyar alvászavarral küzd, összegyűjtöttük a természetes altatókat.
Felmérésekből kiderült, hogy Magyarországon ... |
2010-08-04 17:33:36 |
|
|
|
|
|
|
... metélőhagyma, 15 deka vaj, 1 csomag apróra vágott zöldpetrezselyem, 1 evőkanál liszt, 1,2 deci fehérbor, 1,5 deci tej, 1 deci sűrű tejszín, 1 tojássárgája, 5 deka parmezán, késhegynyi reszelt szerecsendió, só, bors.
Elkészítése: a bárányszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd a felforrósított 5 deka vajban mindkét oldalukon hirtelen rózsaszínűre sütjük. A hússzeleteket kivaj... |
2010-08-04 17:23:56 |
|
|
|
|
|
|
... kikent tűzálló tálba/ tepsibe ültetjük.
4. A burgonyák tetejét és a kivájt közepét villával összetörjük, hozzáadunk 8 dkg vajat, 1 tojás sárgáját, a tömlős sajtot, sót, borsot, szerecsendiót, az apróra vágott petrezselyemzöldet és jól összekeverjük, végül a felvert tojásfehérjét lazán belekeverjük.
5. A keveréket visszatöltjük a burgonyákba és beborítjuk 1-1 szelet... |
2010-08-03 19:26:49 |
|
|
|
|
|
|
... paprika
* 1 db sárga kaliforniai paprika
* 2,5 dl alacsony zsírtartalmú tejszín
* 2,5 dl tej
* 1 nagy szem fokhagyma
* só
* bors
* szerecsendió
* margarin
* 10 dkg parmezán sajt
elkészítés
... |
2010-08-03 19:01:40 |
|
|
|
|