|
|
|
... A kovászt az emberiség évezredek óta ismeri és használja a kenyértészta lazítására. A háztartásokban nagy becsben tartották, és különböző formákban tárolták. Egyes vidékeken szárították, és így őriztek több kis kovász kupacot is, másutt csak a kenyérsütés maradékát őrizték meg kovásznak a következő sütésig. A lisztből és vízből álló kovászban az állás során erjedés indul meg, a... |
2014-01-01 08:13:11 |
|
|
|
|
|
|
... "Teremjetek azért megtéréshez méltó gyümölcsöket, és ne mondogass... |
|
2013-11-05 08:42:11 |
|
|
|
|
|
|
...-
Barnáné Juhász Krisztina ...
Szőlőbefőtt
1 kg szőlő,
35 dkg cukor,
A szőlőt leszemezgetjük, megmossuk és szitán lecsepegtetjük. A cukorral elkeverjük és 5 dl vízzel felfőzzük, majd tiszta üvegekbe szedjük. A visszamaradt levet felére beforraljuk, és ráöntjük a gyümölcsre. Szárazgőzben hagyjuk kihűlni. ... |
|
2010-06-10 12:24:24 |
|
|
|
|