|
|
|
... kávékanál frissen vágott rozmaring
csipet só
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Keverjük el a lisztet a sütőporral, a cukorral, kevés sóval. Olvasszuk fel a vajat. Keverjük a tejet a tojássárgához, és a felolvadt vajhoz. Ebbe adjuk bele a lisztet, és dolgozzuk össze. Végül a tojás felvert habjával, a barackdarabkákkal, és rozmaringgal is keverjük el. A muffin formá... |
2011-03-05 18:56:07 |
|
|
|
|
|
|
... lisztet, a zabpelyhet és a sütőport egy tálban összekeverjük. Az áfonyát megmossuk, majd lecsöpögtetjük. A tojásokat a robotgép keverőtáljába ütjük, hozzáadjuk a cukrot, a vajat, a tejfölt és a tejet. Ezután a keverőkarokkal habosra keverjük. A lisztes keveréket hozzáadjuk, és a tésztát simára kidolgozzuk, majd a keverőtálban 15 percig pihentetjük. A muffin sütőformát nagy minyonp... |
|
2011-03-05 18:32:50 |
|
|
|
|
|
|
... dagasztanék.
- Mézeskalácsot.
- Selyemnyakövet kapnék a nyakamba, tudod, olyan nagy piros masnival.
- Vagy bársonyt.
- Milyen szép lennék.
- Na igen.
- Minden reggel, tejet.
- Cukorral.
(hüm... hm..ühüm..)
- Kávé? Tejszínhab nélkül?
- Igen.
- Siessünk, mielőtt még bezár a kávézó.
- És a macskanőség?
... |
2011-03-05 18:32:37 |
|
|
|
|
|
|
... cukrot összekeverjük a liszttel, a sütőporral, a fahéjjal és mézeskalács fűszerkeverékkel. Hozzáadjuk a barackot és a mazsolát. A tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, a mézet és a tejet. Kanalanként a lisztes keverékhez adjuk. Ne legyen túl folyékony a massza! A tésztát a formába töltjük, és a sütőben 20 percig sütjük. 12 darab muffin.
ÁFONYÁS MUFFIN 1.
... |
|
2011-03-05 18:15:16 |
|
|
|
|
|
|
... meg csepegtetjük citromlével, hogy szép világosak maradjanak. A mazsolát megtisztítjuk, megmossuk, kevés langyos vízben áztatjuk. A felolvadt zselatint, étkezési keményítőt, tojássárgát, tejet, citromlevet a liszttel összedolgozzuk. A végén adjuk hozzá az almát, és a beáztatott mazsolát. A tésztát elosztjuk a papír muffin formákban. Ezeket enyhén kivajazott sütőlemezre helyezzük. ... |
|
2011-03-05 18:02:46 |
|
|
|
|
|
|
... előmelegítjük. Összekeverjük a cukrot a liszttel, a sütőporral, 1 teáskanál fahéjjal, egy csipet sóval, és végül az almát is beledolgozzuk. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a vajat és a tejet. Kanalanként a lisztes-almás keverékbe dolgozzuk úgy, hogy ne túl folyékony masszát kapjunk. A masszát a muffin formába szedjük, és a sütő középső rácsán 30-35 percig sütjük. A maradék fahé... |
2011-03-05 17:38:21 |
|
|
|
|
|
|
... ml olaj
1 tojás
125 ml tej
Az almát apró darabokra vágjuk, a lisztet a sütőport, a fahéjat és a sót elkeverjük. Egy másik tálban a cukrot, az olajat, a tojást és a tejet habosra keverjük, ehhez hozzáadjuk a lisztes keveréket és az almát. 190 fokon 20-25 percig sütjük.
ALMÁS MUFFIN 4.
175 g margarin
375 ml tej
2 tojás
... |
2011-03-05 17:23:22 |
|
|
|
|
|
|
... 12,5 dkg vaj
2 dl cukor
5 dl liszt
sütőpor
1,5 dl tej
A tojást kikavarjuk a vajjal és a cukorral, rászórjuk a liszttel összekavart sütőport, hozzáöntjük a tejet. 12 nagy muffin lesz belőle.
ALAPRECEPT 3.
2 tojás
12,5 dkg vaj
10 dkg porcukor
26 dkg liszt
1 kk sütőpor
1 kk szódabikarbóna
0... |
2011-03-05 17:13:04 |
|
|
|
|
|
|
Miért?... |
2011-03-05 13:05:24 |
|
|
|
|
|
|
...
15 dkg zsír
40 dkg liszt
1 kk só
Elkészítés:
Míg a főtt, áttört burgonya teljesen kihűl, addig az élesztőt tálkába morzsoljuk. Hozzáadjuk a langyos tejet, a cukrot és felfuttatjuk. Ekkor hozzáöntjük a kihűlt burgonyához, majd hozzáadunk 1 tojást és a tésztát összekeverjük. Ezután rászórjuk a zsírral összemorzsolt, 30 dkg lisztet és a sót. ... |
2011-03-05 12:07:21 |
|
|
|
|