|
|
|
... eperszezon a nyár elején véget ér, de érik a másik nagy kedvencünk, a málna. A piros bogyós gyümölcsöt az eperhez hasonlóan nagyon sok desszerthez felhasználhatjuk. Remek alapanyag tiramisuhoz, sajttortához, de pillanatok alatt mennyei piskótát és pitét is varázsolhatunk egy tál málnából.
... |
2018-06-08 17:11:05 |
|
|
|
|
|
|
... tényleg!
Ennyi épp elég lesz, macikám!
Volt egy másik mumus, a tejszín. Néhány hónapja ugyanis megpróbáltam habot verni belőle - talán tiramisuhoz? -, ám a művelet során a halmazállapot-változás legkisebb jelét sem sikerült felfedeznem rajta. Később azt... |
|
2015-04-11 23:30:19 |
|
|
|
|
|
|
... Közben a maradék 2 dl tejet felforraljuk és hozzákeverjük a pudingot, amivel készre főzzük. Így főzünk meg minden ízt. Ha egy kicsit hűlt, a puncsoshoz hozzáadjuk a megmosott mazsolát, a tiramisuhoz a tortadarát és a csokoládéshoz a csokidarabkákat.
Palacsintatésztát készítünk, a liszt, a tojás, a tej és a szódavíz hozzáadásával. Belekeverünk egy evőkanál étolajat, egy csipe... |
2012-10-28 23:23:20 |
|
|
|
|
|
|
... tojássárgája
2 dkg vaj
5 dkg cukor
25 dkg mascarpone
csipet fahéj
1 cl birs pálinka
20 dkg birsalma kompót
1 ek vaníliás cukor
8 db babapiskóta
A tiramisuhoz az egész tojást, a tojássárgáját és a cukrot habosra keverjük a mascarponéval. Hozzáadjuk a fahéjat és a pálinkát.
Összeállítjuk a desszertet: a poharak aljára teszünk a... |
|
2011-11-20 11:37:48 |
|
|
|
|
|
|
... is variálhatunk. Könnyíteni lehet rajta, ha a krémréteg vékonyan kerül a piskótára, és inkább gyümölcsből és tejszínhabból építjük fel ezt a látványos desszertet, de készíthetünk a tiramisuhoz hasonlatos piskóta-krém szerkezetű triflet is.
Az elkészült desszerteket minden esetben érdemes hűtőbe tenni legalább néhány órára, de az az igazi, ha egy éjszakán át van idejük a... |
|
2011-06-04 09:38:10 |
|
|
|
|
|
|
... csokoládé, cseresznyepálinka
Vékony kakaós piskóta lapot sütünk. Kiszúrjuk akkora karikákra, mint amilyen egyenes falú poharat használunk hozzá. Poharanként 3 karikát számolunk. A tiramisuhoz hasonlóan készítjük el az alapkrémet. A tojás sárgát kihabosítjuk a cukorral, hozzáadjuk a sajtot és eldolgozzuk. 3 felé osztjuk, az elsőbe tört grillázst keverünk, a másodikba kev... |
2010-05-15 18:22:01 |
|
|
|
|
|
|
... igazítsd őket felfordított teáscsészékbe vagy pudingostálkákba, hogy a széleik összefodrosodjanak. Várj, amíg teljesen megdermednek, majd óvatosan távolítsd el a papírt.
A tiramisuhoz keverd el egyenletesre a tojássárgáját a cukorral, majd add hozzá a vaníliaaromát és a mascarponét. Addig kevergesd, amíg lágy, krémes állagú nem lesz. Egy másik edényben keverd össze a ká... |
2009-12-19 18:57:09 |
|
|
|
|
|
|
... igazítsd őket felfordított teáscsészékbe vagy pudingostálkákba, hogy a széleik összefodrosodjanak. Várj, amíg teljesen megdermednek, majd óvatosan távolítsd el a papírt.
A tiramisuhoz keverd el egyenletesre a tojássárgáját a cukorral, majd add hozzá a vaníliaaromát és a mascarponét. Addig kevergesd, amíg lágy, krémes állagú nem lesz. Egy másik edényben keverd össze a ká... |
2009-12-19 13:39:08 |
|
|
|
|