|
|
|
... de kevés zsírtartalma miatt nem terheli a szervezetünket a megemésztése, így a nap bármely időszakában fogyasztható. Ezen kívül a banánban bőven találhatunk értékes antioxidánsokat és vitaminokat. Ezért télen, amikor egyébként is kevesebb gyümölcshöz tudunk hozzájutni egy remek vitaminforrásként szolgálhat.
Mivel nagyobb mennyiségben tartalmaz fruktózt és szacharózt, íg... |
2012-10-24 18:41:25 |
|
|
|
|
|
|
... forrása a szervezetünknek.
Mazsola
A mazsola nem csupán a süteményeknek ad remek ízt, hanem számos jótékony hatása van szervezetünkre. A mazsola héjában ugyanis olyan vitaminok és ásványi anyagok találhatóak, amelyeknek komoly gyulladáscsökkentő szerepük van, és ennek köszönhetően a baktériumok és vírusok elleni harcban is segíthet a mazsola fogyasztása. De a szép... |
|
2012-10-24 18:23:23 |
|
|
|
|
|
|
... szüksége. Ez a természetes hatóanyagok, kivonatok, antioxidánsok felszívódásának és hatékonyságának csökkenésével járhat! Az utóbbi években egyre több szó esik arról is, hogy egyes izolált vitaminokat, hatóanyagokat tartalmazó kivonatok, tabletták, étrend-kiegészítők akár károsak is lehetnek! A fitoterápia alapelve, hogy a teljes embernek a teljes növényre, gombára van szüksége. E... |
2012-10-24 12:27:04 |
|
|
|
|
|
|
... vizet tartalmaz. Meghatározó összetevője a teljes értékű fehérjetartalma, ami nagyon magas: 18-25 %.
A méhpempőben eddig 25 aminosavat állapítottak meg. Fontos zsírsavakat, vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket tartalmaz. Ugyanazok a cukrok találhatóak meg benne, melyek a mézben is. Magas arányban tartalmaz gamma-globulint, mely serkenti az immunrendszert, így a ... |
|
2012-10-23 11:08:29 |
|
|
|
|
|
|
... ezáltal az immunrendszerünk is hatékonyabban tud fellépni a valódi kórokozókkal szemben.
3.) Fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás mely megfelelő mennyiségben tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, fehérjéket, szénhidrátokat, zsírokat (utóbbi: telítetlen, Omega 3, 6 zsírsavak).
4.) Fontos a rendszeres aktív sportolás. Ezzel is segítjük... |
|
2012-10-21 11:26:51 |
|
|
|
|
|
|
... ettünk a friss zöldségekből, gyümölcsökből, nagy valószínűséggel szépen feltöltöttük vitaminkészleteinket. Hogy ez a hosszú, hideg hónapok alatt se merüljön ki, nézzük végig, hogy az egyes vitaminok beviteléhez, milyen alapanyagokat érdemes fogyasztanunk.
A-vitamin
Legjobb forrásai: a tejtermékek, tojás, belsőségek, tengeri halak; előanyagokban pedig a zöld, sárga,... |
2012-10-20 12:39:51 |
|
|
|
|
|
|
... behajtások olyanok, mint az agykéreg. Tudjuk, hogy a dió jelentősen segíti az agyműködést.
A dióbél, és így a dióolaj nagy mennyiségben tartalmaz: fehérje, lipid (olaj), szénhidrát. Vitaminok: E, B1, B2, B6, biotin, folsav. Ásványi anyagok: nátrium, kálium, kalcium, foszfor, magnézium, vas, réz, cink, mangán. A termés telítetlen zsírsavakat tartalmaz. Növényi omega 3 zs... |
2012-10-19 09:48:08 |
|
|
|
|
|
|
... csökkenti, a paprika hatóanyagai pedig erősítik a C-vitamin áldásos hatását, és átmenetileg gyorsítják az anyagcserét is.
Flavonoidok: Ezek az antioxidánsok hatékonyabbá teszik a vitaminokat, és segítik a bőr védekezését a káros sugárzások ellen. Ha gyakran fogyasztunk epret, szőlőt vagy citrusféléket, szinte biztos, hogy mindent megteszünk ereinkért, hiszen a flavonoid... |
2012-10-18 19:53:42 |
|
|
|
|
|
|
... műsorában árulta el, hogy 2006-ban szembe kellett néznie a halálos kórral, lábában ugyanis egy daganatot találtak az orvosok, kemoterápiával is kezelték. Ezt követően nagy dózisban kapott vitaminokat, de két évvel később egy újabb daganatot fedeztek fel nála, amit aztán sikerült eltávolítaniuk.
A magyar Elvis Presley
Komár László 1944. november 28-án születet... |
2012-10-18 01:19:52 |
|
|
|
|
|
|
... bőrre):
Tejszínhabos hidratálás:Kiszáradt bőrre kenj fel egy kis felvert tejszínhabot. Ettől bőröd visszanyeri eredeti rugalmasságát, puhaságát, mivel kevés zsírt és vitaminokat is tartalmaz.
A sárgarépás-joghurtos-olívaolajas pakolástól friss, üde és selymes tapintású lesz az arc. 5-10 perc után le lehet mosni.
Tojássárgája pakolás:Vál... |
2012-10-17 18:37:52 |
|
|
|
|