|
|
|
... őrölt gyömbér
* félkk őrölt kömény
A mártáshoz:
* 2 dl tejszín
* 1 púpos ek étkezési keményítő
elkészítés
1. A filéket kisebb csíkokra/ darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk őket, majd a vaj és olaj keverékén pár perc alatt átpirítjuk (két ad... |
2010-07-07 10:00:59 |
|
|
|
|
|
|
* 50 dkg csirkemellfilé
* só
* frissen őrölt bors
* 3 ek olaj
* 5 dkg puha vaj
A párolóléhez:
* 1 dl barna sör
* 1½ dl víz
* 1 ek reszelt narancshéj
* 1 ek sárgabarack lekvár
* 1 vöröshagyma, a... |
|
2010-07-06 16:53:06 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
80 dkg burgonya (nagyobbak), 30 dkg darált marhahús, 30 dkg csiperkegomba, 2 fej vöröshagyma, 1 dl étolaj, 2 dl tejszín, 2 dkg liszt, fél köteg petrezselyemzöld, só, őrölt fehér bors.
Elkészítése:
A burgonyát alaposan megmossuk, megtisztítjuk, zöldségvájóval kivájjuk. A finomra vágott vöröshagymát előhevített olajon megpirítjuk, hozzáadj... |
2008-02-20 00:26:11 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 db kisebb füstölt csülök, 2 pár debreceni kolbász, 20 dkg szárazbab, 2 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, 1 db zellergumó, 15 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál édes fűszerpaprika, 3 dkg liszt, 1,5 dl étolaj, 10 dkg házi csipetke, tejföl, vegeta.
Elkészítése:
A főzést megelőző napon a megmosott babot vegetás vízbe ... |
|
2007-11-17 12:06:59 |
|
|
|
|
|
|
... darabolt húsából gombás kacsaragu, a kacsasült maradékából pedig különféle salátákat egészíthetünk ki, de belekeverhetjük tésztás ételekbe is.
Mája
A friss kacsamáj igazi ínyencfalatnak számít, egyes vélekedések szerint még a libamájnál is finomabb. A kacsamájat lehetőleg egy órán át tejben áztatjuk, majd pedig kivesszük és leitatjuk róla a nedvességet. A kac... |
|
2007-11-03 00:28:56 |
|
|
|
|
|
|
... megfőzik, majd rántással feleresztik.
Káposztás paszuly
A babot félig megfőzik levesnek, savanyú hordós káposztával és füstölt disznóhússal jól összefőzik.
ĺnyenc rakott káposzta
1 kg savanyú káposztát megfőzünk, vagy lábasban kevés cukorral zsírban jól megpárolunk. 20 dkg rizst húslében megpárolunk, összekeverünk egészen apróra vagdalt ... |
2006-12-01 01:17:04 |
|
|
|
|
|
|
A jövő nem a sci-fi regényekbe illő piruláké és pasztáké, hanem a jó konyháé
Az ADF kutatási és kiképzési centruma menüt állított össze, amelyet októberben szállított az űrállomásra az Progressz teherűrhajó. Ducasse azt vallja, hogy az ételnek a világűrben is nemcsak egészségesnek, táplálónak és kiegyensúlyozottnak, hanem ízletesnek is kell lennie, s hogy a jövő nem a sc... |
2006-11-25 15:56:27 |
|
|
|
|