Belépés
Készítsünk fűszerolajat!
... mindenre jó, ha a húst 1-2 napra előre bepácoljuk.
A pác igazi értelme a hús puhítása és ízanyagokkal történő átitatása.
Minden pác tartalmaz valamilyen savas kémhatású alapanyagot.
A leggyakrabban használt módszer az úgynevezett szárazpác, ami sóból, mustárból és őrölt feketeborsból áll.
Itt a savas kémhatást a mustár adja.
Fontos, hogy a husit ne érj...
2007-03-13 14:04:05
A vitaminok és a szem
... nyers élelmiszerekre vonatkoznak. Főzés közben ezek az értékek változhatnak, mivel a meleg elpusztítja az A-vitamint és a béta karotint. Ha nem friss anyagból főzünk, inkább fagyasztott alapanyagot használjunk, mint konzervet, ugyanis a konzerválás során nagyobb az A-vitamin-veszteség.

C-vitamin

Nem az A-vitamin az egyetlen antioxidáns, amelyre a szemnek szük...
2007-03-08 00:42:02
A leigázás 45 alapelve
... háziállatokat lehetne tartani,
vagy nagyobb mennyiségű élelmiszer-tartalékot felhalmozni.

31. A magántulajdonban lévő termővállalatok és az iparosok csak olyan
alapanyagot és berendezéseket kaphassanak, amelyek meggátolják a jó minőségű
áruk előállítását. Ezen termékek árai magasabbak legyenek, mint az állami
vállalatok hasonló termékei.

3...
2007-02-28 13:28:47
A leigázás 45 alapelve, avagy
... háziállatokat lehetne tartani,
vagy nagyobb mennyiségű élelmiszer-tartalékot felhalmozni.

31. A magántulajdonban lévő termővállalatok és az iparosok csak olyan
alapanyagot és berendezéseket kaphassanak, amelyek meggátolják a jó minőségű
áruk előállítását. Ezen termékek árai magasabbak legyenek, mint az állami
vállalatok hasonló termékei.

3...
2007-02-28 07:39:51
Mandarinos túrótorta
... sót és a kis darabokra vágott vajat. Üssük bele az egész tojást, majd jól dolgozzuk össze. Lisztezett deszkán gyúrjuk át, és felhasználásig tegyük hűtőbe. A töltelékhez tegyünk minden alapanyagot - kivéve a mandulát és a mandarint - egy nagy keverőtálba. Habverővel két percig erős fokozaton keverjük, majd utána óvatosan dolgozzuk bele a gerezdekre szedett mandarint is....
2007-02-24 00:28:25
Vigyázzunk, nehogy végleg ...
... nem. Iszonyú természetellenes, és soha nem olvad bele az arcba, ennek ellenére még manapság is sokan élnek ezzel a lehetőséggel. Ez fájdalommentes és igen tartós eljárás. Mivel növényi alapanyagot alkalmaznak, veszélye elenyésző. Csak az vele a gond, hogy már nem nagyon divatos. Nem menő a nagyon kiszedett, vékony sem, ami azért pech, mert a szemöldök az egyetlen olyan szőr, amely...
2007-01-28 00:50:39
Ducisuli
... függőleges vagy ferde csíkozású, illetve a sötét színű szoknyák.

Plusztippek


Minden molett nőnek ajánlott, hogy a szoknyaválasztásnál vegye figyelembe az alapanyagot is. A lágy esésű, puha textilből készült modellek sokkal előnyösebbek, mint a merevebb tartású anyagból varrt szoknyák.

Akinek a vádlija, illetve alsó lábszára vastag, feltétl...
2007-01-25 15:36:59
Mitől függ az őrölt ...
Csak a teljesen beérett és utóérlelt alapanyagot szabad feldolgozni, az ilyen paprikából készítik a különleges minőségű őrleményeket
Mitől függ az őrölt fűszerpaprika minősége?

A fűszerpaprika-őrlemény minősége több tényezőtől függ: a fajtától, a termesztéstechnológiától, a feldolgozástól, valamint a gyártástechnológia színvonalától.

Beltartalmi jellemzők...
2007-01-19 01:06:14
A téglagyártás története Vas
A téglagyártás története Vas megyében II
Kovács Ferenc
A szombathelyi agyagtelepülés

Építőanyag 55. évf. 2003. 2. szám

Szombathely tégla- és agyagipara az egész országban talán a legjelentősebb ipartörténeti emlékekkel rendelkezik a római kortól napjainkig. Két évezrede folyik a város agyaglelőhelyeinek kihasználása, tégla- és agyag-gyártmányok égeté...
2007-01-11 12:51:07
A téglagyártás története Vas
... a legutóbbi időkig ez volt a munkamenete és ugyancsak ez az eszköztára.
A tégla gyártásához tehát minden feltétel megvolt Őriszentpéteren. Az agyagos domboldal szolgáltatta az alapanyagot, a közeli Szala-patak a vizet. A palánkvárnak sok téglára volt szüksége. Az 1500-as évektől a vár meglétéig - 1680 tájáig - működhettek ott kemencék.
Batthyány Ádám kapitány...
2007-01-07 10:06:35
1 2 3 ......................73 74 ............110 111 ............146 147 148 
Címkék: Kovács Ferenc, Batthyány Ádám, téglagyártás története, leggyakrabban használt, úgynevezett szárazpác, savas kémhatást, mustár adja, értékek változhatnak, meleg elpusztítja, béta karotint, konzerválás során, egyetlen antioxidáns, szemnek szük, magántulajdonban lévő, iparosok csak, egész tojást, töltelékhez tegyünk, mandarint &#8211, nagy keverőtálba, gerezdekre szedett, nagyon kiszedett, egyetlen olyan, sötét színű, lágy esésű, merevebb tartású, teljesen beérett, ilyen paprikából, különleges minőségű, őrölt fűszerpaprika, szombathelyi agyagtelepülés, egész országban, legjelentősebb ipartörténeti, római kortól, legutóbbi időkig, tégla gyártásához, agyagos domboldal, közeli Szala-patak, 1500-as évektől, természetellenes, magántulajdonban, termővállalatok, őriszentpéteren, agyagtelepülés, feldolgozástól, berendezéseket, élelmiszerekre, legjelentősebb, felhasználásig, fájdalommentes, háziállatokat, fűszerpaprika, színvonalától, feketeborsból, leggyakrabban, ipartörténeti, őrleményeket, fűszerolajat,
© 2013 TVN.HU Kft.