|
|
|
... mindenre jó, ha a húst 1-2 napra előre bepácoljuk.
A pác igazi értelme a hús puhítása és ízanyagokkal történő átitatása.
Minden pác tartalmaz valamilyen savas kémhatású alapanyagot.
A leggyakrabban használt módszer az úgynevezett szárazpác, ami sóból, mustárból és őrölt feketeborsból áll.
Itt a savas kémhatást a mustár adja.
Fontos, hogy a husit ne érj... |
2007-03-13 14:04:05 |
|
|
|
|
|
|
... nyers élelmiszerekre vonatkoznak. Főzés közben ezek az értékek változhatnak, mivel a meleg elpusztítja az A-vitamint és a béta karotint. Ha nem friss anyagból főzünk, inkább fagyasztott alapanyagot használjunk, mint konzervet, ugyanis a konzerválás során nagyobb az A-vitamin-veszteség.
C-vitamin
Nem az A-vitamin az egyetlen antioxidáns, amelyre a szemnek szük... |
|
2007-03-08 00:42:02 |
|
|
|
|
|
|
... háziállatokat lehetne tartani,
vagy nagyobb mennyiségű élelmiszer-tartalékot felhalmozni.
31. A magántulajdonban lévő termővállalatok és az iparosok csak olyan
alapanyagot és berendezéseket kaphassanak, amelyek meggátolják a jó minőségű
áruk előállítását. Ezen termékek árai magasabbak legyenek, mint az állami
vállalatok hasonló termékei.
3... |
2007-02-28 13:28:47 |
|
|
|
|
|
|
... háziállatokat lehetne tartani,
vagy nagyobb mennyiségű élelmiszer-tartalékot felhalmozni.
31. A magántulajdonban lévő termővállalatok és az iparosok csak olyan
alapanyagot és berendezéseket kaphassanak, amelyek meggátolják a jó minőségű
áruk előállítását. Ezen termékek árai magasabbak legyenek, mint az állami
vállalatok hasonló termékei.
3... |
|
2007-02-28 07:39:51 |
|
|
|
|
|
|
... sót és a kis darabokra vágott vajat. Üssük bele az egész tojást, majd jól dolgozzuk össze. Lisztezett deszkán gyúrjuk át, és felhasználásig tegyük hűtőbe. A töltelékhez tegyünk minden alapanyagot - kivéve a mandulát és a mandarint - egy nagy keverőtálba. Habverővel két percig erős fokozaton keverjük, majd utána óvatosan dolgozzuk bele a gerezdekre szedett mandarint is.... |
|
2007-02-24 00:28:25 |
|
|
|
|
|
|
... nem. Iszonyú természetellenes, és soha nem olvad bele az arcba, ennek ellenére még manapság is sokan élnek ezzel a lehetőséggel. Ez fájdalommentes és igen tartós eljárás. Mivel növényi alapanyagot alkalmaznak, veszélye elenyésző. Csak az vele a gond, hogy már nem nagyon divatos. Nem menő a nagyon kiszedett, vékony sem, ami azért pech, mert a szemöldök az egyetlen olyan szőr, amely... |
2007-01-28 00:50:39 |
|
|
|
|
|
|
... függőleges vagy ferde csíkozású, illetve a sötét színű szoknyák.
Plusztippek
Minden molett nőnek ajánlott, hogy a szoknyaválasztásnál vegye figyelembe az alapanyagot is. A lágy esésű, puha textilből készült modellek sokkal előnyösebbek, mint a merevebb tartású anyagból varrt szoknyák.
Akinek a vádlija, illetve alsó lábszára vastag, feltétl... |
2007-01-25 15:36:59 |
|
|
|
|
|
|
Csak a teljesen beérett és utóérlelt alapanyagot szabad feldolgozni, az ilyen paprikából készítik a különleges minőségű őrleményeket
Mitől függ az őrölt fűszerpaprika minősége?
A fűszerpaprika-őrlemény minősége több tényezőtől függ: a fajtától, a termesztéstechnológiától, a feldolgozástól, valamint a gyártástechnológia színvonalától.
Beltartalmi jellemzők... |
2007-01-19 01:06:14 |
|
|
|
|
|
|
A téglagyártás története Vas megyében II
Kovács Ferenc
A szombathelyi agyagtelepülés
Építőanyag 55. évf. 2003. 2. szám
Szombathely tégla- és agyagipara az egész országban talán a legjelentősebb ipartörténeti emlékekkel rendelkezik a római kortól napjainkig. Két évezrede folyik a város agyaglelőhelyeinek kihasználása, tégla- és agyag-gyártmányok égeté... |
2007-01-11 12:51:07 |
|
|
|
|
|
|
... a legutóbbi időkig ez volt a munkamenete és ugyancsak ez az eszköztára.
A tégla gyártásához tehát minden feltétel megvolt Őriszentpéteren. Az agyagos domboldal szolgáltatta az alapanyagot, a közeli Szala-patak a vizet. A palánkvárnak sok téglára volt szüksége. Az 1500-as évektől a vár meglétéig - 1680 tájáig - működhettek ott kemencék.
Batthyány Ádám kapitány... |
2007-01-07 10:06:35 |
|
|
|
|