Belépés
Borscs 3.
... a paradicsompürét és az ecetet. Ha a zöldség puhára főtt, beletesszük a legyalult káposztát, a kockára vágott burgonyát, ráöntjük a kész megszűrt húslevest, beletesszük a borso...
2010-11-10 18:02:27
Borscs
... vízben feltesszük főni. A zöldségeket, a céklát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és olajon megpároljuk, a végén hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a darabokra vágott paradicsomot, a babérlevelet, az apróra vágott petrezselymet, a sót, a borsot, és még egy kicsit pároljuk. Amikor a hús már majdnem megpuhult belerakjuk a kis kockákra vágott burgonyát, a laskára vágott káposztát, a...
2010-11-10 18:01:48
Bélszín...módra
... g törött bors, 2,5 dkg Worchester, 1 dl fehérbor, 30 dkg vaj, 1 dkg só, 0,5 g Cayenne bors, fél citrom, 2,5 g tárkonyecet, 1,5 dl tejszín
Elkészítése: Apróra vágott hagymát, a babérlevelet, a megmosott és apróra vágott tárkonyból 0,5 dkg-ot, a törött borsot, egy kevés citrom héját tárkonyecettel és fehérborral fedő alatt addig főzzük, amíg a leve majdnem elforrt. Ekkor szűrőr...
2010-11-10 17:55:17
Nagyon jó lehet!
... levét lecsurgatom.
4 Olajon megdinsztelem a hagymát, hozzáadom a paradicsompürét, összefőzöm.
5 Beleteszem a paprikás-padlizsános masszát, a csípős paprikát, a babérlevelet, borsot, sót, mézet és a fokhagymát.
6 Összekeverek mindent, botmixerrel pépesítem, és teszek bele 1 l olajat.
7 Kislángon főzöm 1 órán át (nagyon fröcsköl!).
8 ...
2010-11-10 08:34:49
Óriás garnéla sáfrányszószban
... Vagdaljuk apróra a mogyoróhagymát. Olvasszunk 1 evőkanál vajat egy edényben, tegyük bele a mogyoróhagymát, pároljuk üvegesre.
3. Öntsük fel borral és hallevessel. Tegyük bele a babérlevelet, majd főzzük az egészet alacsony hőfokon 5 percig.
4. Gyúrjuk össze 2 evőkanál vajjal a lisztet, majd keverjük habverővel a szószba, amíg az, sűrűbbé nem válik.
5. Süssük meg a r...
2010-11-10 05:23:35
Turbó Erzsébet módon
... készítünk, amelybe vajban megpárolt, apróra vágott zöldséget, apró zellerkockát, osztrigát és krevettet keverünk. Kivajazott edénybe vékony karikára vágott sárgarépát, vörös hagymát, babérlevelet, kakukkfüvet, zöldpetrezselymet, 1 zellerszárát, néhány szem fekete borsot, egy szegfűszeget szórunk. Ráhelyezzük a megtöltött halat, felöntjük egy üvegnyi pezs­gővel és vajas papírral le...
2010-11-10 05:12:49
Tengeri nyelv vörösboros mártá
... vaj, só, bors, fél babérlevél, petrezselyem zöldje.
A halszeleteket megsózzuk, egy kivajazott tepsibe tesszük a gombafejekkel, meghintjük finomra vágott hagymával, hozzátesszük a babérlevelet, ráöntjük a vörös bort, kevés halalaplevet, és vajas papírral letakarva sütőbe téve készre pároljuk. A halakat tálra helyezzük, rátesszük a gombafejeket, a tevét beforraljuk, hozzáadjuk ...
2010-11-10 05:11:22
Kacsa konfit
...
kb. 750 g kacsazsír

elkészítés

A megtisztított kacsacombokat bőrős oldalukkal lefelé egy tálra fektetjük, bedörzsöljük a sóval, borssal, és rámorzsoljuk a babérlevelet. Lefóliázva hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap alaposan letisztogatjuk a kacsacombokat, bőrös oldalukkal lefelé egy vastag falú lábasba tesszük, amiben kényelmesen elférnek. Le...
2010-11-09 16:54:01
Sült pisztráng pékné módra
... evőkanál földimogyoró olaj, só, bors
Tisztítsuk meg és vágju...
2010-11-09 07:02:38
Zöldséges lazac
... negyedeljük fel. Vágjuk karikákra a hagymát, szeleteljük fel a fokhagymát. Forrósítsunk vajat egy lapos edényben, pároljuk meg benne a zöldséget és a hagymát.
2. Tegyük bele a babérlevelet, a fokhagymát és a kakukkfüvet, öntsük fel fehérborral, hallevessel és vermuttal.
3. Forraljuk fel a zöldséget, ízesítsük sóval, borssal, Cayenne-borssal. Főzzük 5 percig, majd mérsé...
2010-11-09 06:59:16
1 2 3 ....................133 134 ......174 175 176 ...199 200 ..........265 266 267 
Címkék: Turbó Erzsébet, zöldség puhára, legyalult káposztát, kockára vágott, kész megszűrt, céklát nagy, végén hozzáadjuk, apróra vágott, darabokra vágott, kicsit pároljuk, laskára vágott, törött borsot, kevés citrom, leve majdnem, csípős paprikát, egészet alacsony, szegfűszeget szórunk, megtöltött halat, üvegnyi pezs­gővel, halszeleteket megsózzuk, kivajazott tepsibe, vörös bort, halakat tálra, tevét beforraljuk, megtisztított kacsacombokat, tálra fektetjük, vastag falú, lapos edényben, paradicsompürét, sáfrányszószban, mogyoróhagymát, letisztogatjuk, tárkonyecettel, petrezselymet, megdinsztelem, gombafejekkel, halszeleteket, kacsacombokat, megtisztított, babérlevelet, összekeverek, földimogyoró, forrósítsunk, rámorzsoljuk, bedörzsöljük, szegfűszeget, petrezselyem, paradicsomot, zellerszárát, hozzátesszük, halalaplevet, zellerkockát, gombafejeket, beletesszük, hallevessel, lecsurgatom, fehérborral, megpároljuk, kakukkfüvet, kényelmesen, lereszeljük, elkészítése, szeleteljük, botmixerrel, negyedeljük, padlizsános, tárkonyecet,
© 2013 TVN.HU Kft.