|
|
|
... a paradicsompürét és az ecetet. Ha a zöldség puhára főtt, beletesszük a legyalult káposztát, a kockára vágott burgonyát, ráöntjük a kész megszűrt húslevest, beletesszük a borso... |
2010-11-10 18:02:27 |
|
|
|
|
|
|
... vízben feltesszük főni. A zöldségeket, a céklát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és olajon megpároljuk, a végén hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a darabokra vágott paradicsomot, a babérlevelet, az apróra vágott petrezselymet, a sót, a borsot, és még egy kicsit pároljuk. Amikor a hús már majdnem megpuhult belerakjuk a kis kockákra vágott burgonyát, a laskára vágott káposztát, a... |
|
2010-11-10 18:01:48 |
|
|
|
|
|
|
... g törött bors, 2,5 dkg Worchester, 1 dl fehérbor, 30 dkg vaj, 1 dkg só, 0,5 g Cayenne bors, fél citrom, 2,5 g tárkonyecet, 1,5 dl tejszín
Elkészítése: Apróra vágott hagymát, a babérlevelet, a megmosott és apróra vágott tárkonyból 0,5 dkg-ot, a törött borsot, egy kevés citrom héját tárkonyecettel és fehérborral fedő alatt addig főzzük, amíg a leve majdnem elforrt. Ekkor szűrőr... |
2010-11-10 17:55:17 |
|
|
|
|
|
|
... levét lecsurgatom.
4 Olajon megdinsztelem a hagymát, hozzáadom a paradicsompürét, összefőzöm.
5 Beleteszem a paprikás-padlizsános masszát, a csípős paprikát, a babérlevelet, borsot, sót, mézet és a fokhagymát.
6 Összekeverek mindent, botmixerrel pépesítem, és teszek bele 1 l olajat.
7 Kislángon főzöm 1 órán át (nagyon fröcsköl!).
8 ... |
|
2010-11-10 08:34:49 |
|
|
|
|
|
|
... Vagdaljuk apróra a mogyoróhagymát. Olvasszunk 1 evőkanál vajat egy edényben, tegyük bele a mogyoróhagymát, pároljuk üvegesre.
3. Öntsük fel borral és hallevessel. Tegyük bele a babérlevelet, majd főzzük az egészet alacsony hőfokon 5 percig.
4. Gyúrjuk össze 2 evőkanál vajjal a lisztet, majd keverjük habverővel a szószba, amíg az, sűrűbbé nem válik.
5. Süssük meg a r... |
|
2010-11-10 05:23:35 |
|
|
|
|
|
|
... készítünk, amelybe vajban megpárolt, apróra vágott zöldséget, apró zellerkockát, osztrigát és krevettet keverünk. Kivajazott edénybe vékony karikára vágott sárgarépát, vörös hagymát, babérlevelet, kakukkfüvet, zöldpetrezselymet, 1 zellerszárát, néhány szem fekete borsot, egy szegfűszeget szórunk. Ráhelyezzük a megtöltött halat, felöntjük egy üvegnyi pezsgővel és vajas papírral le... |
2010-11-10 05:12:49 |
|
|
|
|
|
|
... vaj, só, bors, fél babérlevél, petrezselyem zöldje.
A halszeleteket megsózzuk, egy kivajazott tepsibe tesszük a gombafejekkel, meghintjük finomra vágott hagymával, hozzátesszük a babérlevelet, ráöntjük a vörös bort, kevés halalaplevet, és vajas papírral letakarva sütőbe téve készre pároljuk. A halakat tálra helyezzük, rátesszük a gombafejeket, a tevét beforraljuk, hozzáadjuk ... |
2010-11-10 05:11:22 |
|
|
|
|
|
|
...
kb. 750 g kacsazsír
elkészítés
A megtisztított kacsacombokat bőrős oldalukkal lefelé egy tálra fektetjük, bedörzsöljük a sóval, borssal, és rámorzsoljuk a babérlevelet. Lefóliázva hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap alaposan letisztogatjuk a kacsacombokat, bőrös oldalukkal lefelé egy vastag falú lábasba tesszük, amiben kényelmesen elférnek. Le... |
2010-11-09 16:54:01 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál földimogyoró olaj, só, bors
Tisztítsuk meg és vágju... |
2010-11-09 07:02:38 |
|
|
|
|
|
|
... negyedeljük fel. Vágjuk karikákra a hagymát, szeleteljük fel a fokhagymát. Forrósítsunk vajat egy lapos edényben, pároljuk meg benne a zöldséget és a hagymát.
2. Tegyük bele a babérlevelet, a fokhagymát és a kakukkfüvet, öntsük fel fehérborral, hallevessel és vermuttal.
3. Forraljuk fel a zöldséget, ízesítsük sóval, borssal, Cayenne-borssal. Főzzük 5 percig, majd mérsé... |
2010-11-09 06:59:16 |
|
|
|
|