|
|
|
... tejföllel, liszttel, a cukorral és a rummal összegyúrjuk. 20 percig hűtőben pihentetjük.Leveles tészta vastagságúra nyújtjuk és derelye- vagy pizzavágóval téglalap alakúra vágjuk. Közepüket bemetsszük, majd az egyik sarkát áthúzzuk a bemetszésen.
Forró olajban vagy zsírban aranyszínűre sütjük. Melegen vaníliás porcukorral meghintjük.
Nyomjunk egy lájkot Szani... |
2015-06-30 21:23:00 |
|
|
|
|
|
|
... lapot teszünk, melynek mindegyikét újfent megkenjük vajjal. Erre a 3 lapra újból tölteléket pakolunk. Legfelül a maradék lapok kerülnek, mindegyikük külön-külön megkenve vajjal. Egy késsel bemetsszük a tetejét, megspricceljük vízzel és kisütjük.
5. Mikor pirosra sült a felső és alsó lap, kivesszük a sütőből, ráöntjük a szirupot, s hagyjuk lassan kihűlni. (A szirupot úgy kész... |
|
2011-09-25 20:12:25 |
|
|
|
|
|
|
... cukor
● só
● bors
● snidling a díszítéshez
● 5 dl alaplé Knorr petrezselymes tyúkhúsleveskockából
Elkészítés:
A paradicsomokat bemetsszük, néhány másodpercre forrásban levő vízbe mártjuk, majd meghámozzuk és negyedekre vágjuk őket. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk, a Knorr Petrezselmyes tyúkh... |
2011-02-13 09:38:30 |
|
|
|
|
|
|
... csipkebogyót akkor szedjük le, amikor az első dér megcsípte. A csipkebogyó előkészítése során először eltávolítjuk a bogyóról az elszáradt virágrészt. A megmosott csipkebogyót ezután hosszában bemetsszük a gyümölcsöt és kávéskanállal alaposan kikaparjuk a magokat. Ennél a műveletnél érdemes vékony gumikesztyűt húzni, mert a kis pelyhes magok viszketést okoznak. Még egyszer átmossu... |
|
2009-11-03 22:12:32 |
|
|
|
|