|
|
|
... jódozott sót az ételek készítésénél, és kipróbálhatod a japánok csemegéjét, az algát vagy algatablettát.
Ikrek: V. 22. -VI. 21.
A gyorsan élő ember
Borsikafű
Habitusa: Kíváncsi vagy, kicsit szétszórt, mindenhez hozzá tudsz szólni. Ki nem állhatod az unalmat, a tanulást soha nem hagyod abba.
Betegségre való hajlam: Lég... |
2010-12-30 08:25:20 |
|
|
|
|
|
|
... zeller, 10 mokkáskanál só
Fűszerkeverék halételekhez
Hozzávalók: ízlés szerinti arányban: szárított kapor, rozmaring, tárkony, őrölt bors, kakukkfű, petrezselyem, borsikafű, oregánó
Az ízesítés során legyünk óvatosak, mert a halhús természetes zamata az erőteljes fűszerezéssel elvész!
Forralt bor
A hűvös téli esték kiváló R... |
|
2010-12-29 20:27:02 |
|
|
|
|
|
|
...
(kanadai/ francia)
Hozzávalók (4 sz.): 4 csirkemell, 25 dkg liszt, 2 ek vaj, 1 dl juharszirup, 1 kk borsikafű, ½ kk kakukkfű, ¼ kk zsálya, 1 hagyma, 1 dl víz, só és bors ízlés szerint.
A csirkét forgassa sózott-borsozott lisztbe. Nehéz (pl. öntöttvas) tepsiben vagy serpenyőben forrósítsa fel a vajat, rajta a csirkét süsse barnára mindkét oldalán. A juha... |
2010-12-28 06:29:51 |
|
|
|
|
|
|
... 3 dkg kolbász
2 evőkanál olaj
szódabikarbóna
pirospaprika
só
bors
majoránna
kömény
babérlevél
borsikafű
szerecsendió
tárkony
35 dkg tejföl
Elkészítés:
A káposztaleveleket szódabikarbónás, enyhén sós vízben megpároljuk úgy, hogy ropogós marad... |
|
2010-12-22 09:10:53 |
|
|
|
|
|
|
... hal
Hozzávalók:
1,5-2 kg hal, 1 evőkanál erős paprika, 5 cl olaj, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, liszt, petrezselyemzöld, két paradicsom, őrölt köménymag, borsikafű, kapribogyó, 5 dl vörösbor
Elkészítés:
A halat megtisztítjuk, megmossuk. Sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk, forró olajban hirtelen kisütjük és egy tűzálló tálba tessz... |
|
2010-12-17 14:21:45 |
|
|
|
|
|
|
... olaj
2 evőkanál őrölt paprika
1 kis konzerv paradicsom
2 kiskanál curry
1 kiskanál római kömény
1 csipet bazsalikom
3 csipet borsikafű
só
bors
paradicsom
friss petrezselyem
sajt
Elkészítés:
A tésztához összekeverjük a kétfajta lisztet és a sót. Egy po... |
2010-12-15 14:34:26 |
|
|
|
|
|
|
... füstölt hús, 2 tojás, 10 dkg reszelt márványsajt, 4 púpozott evőkanál liszt, 1 dl tejföl, 2 közepes nagyságú jonatán alma, só és törött fekete bors, ízlés szerint, 1 mokkáskanál szárított borsikafű, 4 evőkanál olaj
Elkészítés: A fejes káposztát külső leveleitől meg tisztítjuk, majd nagyon éles késsel metéltre vágjuk, vagy káposztareszelőn lereszeljük. A felhevített olaj... |
2010-12-13 06:22:22 |
|
|
|
|
|
|
... tarja, 50 dkg savanyú káposzta, 50 dkg vegyes leveszöldség, 2 pohár száraz fehérbor, 2 nagy borízű alma, 2 gerezd fokhagyma, 3 szem összetört szegfűszeg, 1 mokkáskanál szárított csombor (borsikafű), 1 evőkanál olaj, kevés cukor, tej a sonka áztatásához, 2 dl tejföl
Elkészítés: A füstölt sonkát előző nap annyi tejbe áztatjuk, amennyi teljesen ellepi. A tejből kivesszük, ... |
2010-12-13 06:21:59 |
|
|
|
|
|
|
... nélkül, 1 tojás, 5 dkg rizs, 3 dl tejföl, 5 dkg füstölt szalonna, 5 dkg lángolt kolbász (vagy puha füstölt kolbász), 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál csombor (borsikafű), 1 teáskanál pirospaprika, késhegynyi őrölt köménymag, só és őrölt fekete bors, ízlés szerint
Elkészítés: A húst ledarálom. A rizst váltott vízben megmosom, és térfogatához kép... |
2010-12-13 06:17:41 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 60-70 dkg csontos sertéshús, 2 ek zsír, 3 közepes fej vöröshagyma, 1 nagy ek liszt, pirospaprika, 1 közepes fej édes káposzta, só, bors, borsikafű, 1 csokor kapor, 1 csokor petrezselyem, tejföl
Elkészítés: A feldarabolt húst a zsíron fehéredésig sütjük, majd egy másik lábosba átszedjük. A visszamaradt zsírban megpirítjuk a hagymát. A liszttel m... |
2010-12-13 06:16:52 |
|
|
|
|