Belépés
Tökös lecsó bográcsban
... füstölt szalonna
* 20 dkg füstölt virsli
* 1 kg paradicsom
* 2 kg paprika
* 1 kg tök
* 1 kg hagyma
* 2 ek cukor
* 1/2 ek borsikafű
* olaj
* só

elkészítés

1. A hagymát, a tököt és a paradicsomot felkockázzuk, a paprikát karikára vágjuk (paprikából enyhén piros színűt is vegyü...
2010-05-27 17:48:37
Resztelt borjúmáj
... * 600 g borjúmáj
* 1 fej közepes vöröshagyma
* 2 gerezd fokhagyma
* 0,5 dl olaj
* 1 tk majoránna
* 1/2 tk pirospaprika
* 1/2 tk borsikafű
* 1/2 tk só

elkészítés

1. A borjúmájat megmossuk és konyhai papírtörlővel leitatjuk. A vastag ereket kivágjuk és vékony tokányra vágjuk.
2. Az ap...
2010-05-27 17:20:39
Borsikafű fűszernövény


Borsikafű

A borsikafű - más néven csombor vagy hurkafű (Satureja hortensis) - a régi magyar ételek alapvető fűszere.

Alacsony, bokros, egyéves növény, apró lila virágokkal, és szürkészöld keskeny, hosszúkás levelekkel. Lilásrózsaszín virágait júliustól szeptemberig hozza, ...
2010-05-26 00:49:22
Borsikafű



Borsikafű
Satureja hortensis


"Teáját alacsony vérnyomás ellen fogyasztják"

Népies neve:

borsfű, hurkafű, pereszlény

A növény leírása:

Az ajakosvirágúak (Labiatae) családjába tartozik. A Földközi-tenger vidékéről szárma...
2010-05-26 00:45:59
Sült csirkecomb túrónokedlivel


* 4 db csirkecomb
* 5-6 ágacska rozmaring
* oregánó
* borsikafű
* majoranna
* só
* őrölt színesbors
* 4 gerezd fokhagyma
* olívaolaj
* 3 fej vöröshagyma, kb. 3-4 mm-es karikákra vágva

A túrónokedlihez:
...
2010-05-23 12:12:46
Májjal töltött gomba
... * 2 gerezd fokhagyma , lereszelve
* 1 chili kimagozva, apróra vágva (elhagyható)
* só
* őrölt színes bors
* 1 és 1/2 tk majoranna
* 1 tk borsikafű

elkészítés

1. Az 5 db vöröshagymát forró vízben kb. 5 percig főzzük. Miután kiszedjük őket, és egy kicsit kihűltek, óvatosan nyomjuk ki a belsejüket, hogy maradjo...
2010-05-13 17:43:30
Növények társítása 1.
... metélőhagyma

Bab - borsó, zeller, bársonyvirág, brokkoli, káposzta, burgonya, cékla, cukkini, kukorica, padlizsán, sárgarépa, retek, földieper, napraforgó, uborka,
bazsalikom, borsikafű, borágó, borsikafű, rozmaring, menta, gilisztaűző varádics
szarkaláb, bársonyka, petúnia


Bazsalikom - karfiol, bársonyka, pepper, paradicsom

Bimb...
2010-05-13 16:25:09
Erdélyi töltött karaj
... kg-os karaj egyben
* 20 dkg savanyú káposzta
* 1 tojás
* 4 dkg rizs
* 10 dkg sonka
* frissen őrölt bors
* 1 kk szárított morzsolt borsikafű
* 1/2 kk szárított bazsalikom
* 5-6 ek étolaj
* 1 ek paradicsompüré
* 1 dl száraz fehérbor
* 1 kk kristálycukor
* kevés víz

...
2010-05-12 21:28:26
Fűszerek gyógyhatásai
...

ánizs: étvágyjavító, emésztést serkentő, felfúvódást megszüntető, vértisztító, epebántalmak elleni szer
Bors: fokozza az alapanyagcserét, serkenti a pajzsmirigy működését.

Borsikafű: teája többek között kiváló gyomorerősítő, görcsoldó, felfúvódást gátló, bélféregirtó, de jó alacsony vérnyomással küszködőknek és köhögés ellen is

Borsikafű: teá...
2010-05-06 10:46:38
Zöldségfélék
... ismert, hogy leves, krémleves és főzelék is készíthető belőle. A pároláshoz friss hagymát és kevés füstölt szalonnát is választhatunk. Nyolc-tíz perc alatt megpuhul. Kellemes ízt ad neki a borsikafű, bors, kapor, kömény, jól illik hozzá a magyaros, paprikás fokhagymás rántás, de tejszínesen szerecsendióval, kakukkfűvel, rozmaringgal is finom.
Középső húsos része saláták készí...
2010-05-04 16:44:58
1 2 3 ............40 41 ......61 62 63 64 65 .....80 81 82 
Címkék: paradicsomot felkockázzuk, paprikát karikára, borjúmájat megmossuk, vastag ereket, régi magyar, növény leírása, kicsit kihűltek, pajzsmirigy működését, pároláshoz friss, alapanyagcserét, szerecsendióval, túrónokedlivel, túrónokedlihez, paradicsompüré, ajakosvirágúak, lilásrózsaszín, gyomorerősítő, kristálycukor, választhatunk, papírtörlővel, rozmaringgal, zöldségfélék, küszködőknek, szeptemberig, metélőhagyma, pirospaprika, fűszernövény, vöröshagymát, felkockázzuk, paradicsomot, bársonyvirág, gyógyhatásai, epebántalmak, vérnyomással, bélféregirtó, étvágyjavító, vöröshagyma, gilisztaűző, kakukkfűvel, vértisztító, felfúvódást, tejszínesen, szürkészöld, tiszaorveny, megszüntető, fogyasztják, pajzsmirigy, pároláshoz, elkészítés, fokhagymás, elhagyható, lereszelve, csirkecomb, pereszlény, bográcsban, levelekkel, virágokkal, családjába, színesbors, borjúmájat, készíthető, paradicsom, bazsalikom, napraforgó, paprikából, belsejüket, bársonyka, szarkaláb, borsikafű, hortensis, görcsoldó,
© 2013 TVN.HU Kft.