|
|
|
... leve, 1 evőkanál cukor, 1 kígyóuborka, fél fej fejes saláta, só, majonéz.
Elkészítése:
A körtéket hámozzuk meg, a magházat vágjuk ki, majd szeleteljük fel a gyümölcsöt cikkekre, tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a papírvékonyságúra gyalult uborkát, a citrom levét, cukrot és ízlés szerint sót. Óvatosan keverjük össze. Egy nagy tányérra tegyünk megmosott fejessalá... |
2006-08-30 23:16:41 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
4 szelet csirkemellfilé (80 dkg), só, őrölt bors, 1 póréhagyma csíkokra vágva, 4 evőkanál olaj, 30 dkg mélyhűtött zöldborsó, 1 paradicsompaprika karcsú cikkekre vágva, 4 evőkanál tejszín, 1 csokor petrezselyem apróra vágva.
Elkészítése:
A húst tenyérnyi darabokra vágjuk, gyengén besózzuk, borssal fűszerezzük. A hagymát az olajon megfutta... |
2006-08-30 18:15:49 |
|
|
|
|
|
|
... összetűzzük.
Serpenyőben, lefedve 5 percig elősütjük, majd tepsibe tesszük, aláöntünk 2 dl bort, és 160 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Tálaláskor a hasüregben megsült almákat cikkekre vágva a tál egyik végére tesszük, majd a mellétett, feldarabolt fácánt gombás rizzsel körítjük. Külön almapürét kínálunk mellé: a maradék fehérbort szegfűszeggel és fahéjj... |
2006-08-23 00:22:39 |
|
|
|
|
|
|
... 4 adag tészta, só, bors.
Elkészítése:
A karajt kicsontozva 1 cm vastag csíkokra vágjuk. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott hagymát, megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, szárított fokhagymával ízesítve elkezdjük sütni.
Közben hozzáadjuk a feldarabolt sárgarépát, babérlevéllel, egy szem sze... |
2006-08-22 17:39:02 |
|
|
|
|
|
|
... felaprított
paprikát és paradicsomot is beletesszük, és lassú tűznél, néha egy kevés vizet
és a bort aláöntve, puhára pároljuk. Amikor már majdnem kész, a
meghámozott, cikkekre vagy kockákra vágott burgonyát is beleszórjuk, és
együtt megpuhítjuk. Karikákra vágott erős paprikával, paradicsommal díszítve
tálaljuk.
(made in bulac57) csahogy ne... |
2006-08-19 10:54:04 |
|
|
|
|
|
|
... ki nem fehéredik. A felaprított paprikát és paradicsomot is beletesszük, és lassú tűznél, néha egy kevés vizet és a bort aláöntve, puhára pároljuk... |
2006-08-17 22:59:41 |
|
|
|
|
|
|
... érez.... a belsője.... maga az ember! Szerintem ez mindennél fontosabb dolog. Ennyit az IRC-ről kialakult véleményemről és most röviden elmondanám, miért is írtam.
Tehát az eddigi cikkek inkább negatívan tüntettek fel az effajta kapcsolatokat. Egy ellenpélda elmesélésével szeretnék szolgálni, amit a lehető leginkább ismerhetek, hiszen az egyik főszereplője én vagyok. T... |
2006-08-10 15:14:27 |
|
|
|
|
|
|
... egyetemi diplomáról van szó!)
Hát, ezt olvasva, először, az indulatok embereként kedvem lett volna "beszólni". De aztán szerencsére gondolkozni kezdtem. Mert Meister Shiro csak cikkeket idéz, és nem mond "lekezelő véleményt" a férfiakról. Az ott írtak pedig tények. Nem a nők tehetnek róla, sőt még csak nem is maga Meister Shiro, bárki legyen is ő!
Szóval, ne... |
2006-08-09 22:22:56 |
|
|
|
|
|
|
... szelet friss házikenyér, mustár, ecetes torma.
Elkészítése:
A csípős kolbászt sűrűn bevagdaljuk, a szalonnából kakastaréjokat vágunk. A megtisztított hagymákat vastagabb cikkekre, a paprikákat hosszúkás szeletekre vágjuk. Mindezeket a paradicsommal együtt faszénparázs felett megsütjük. A kolbászt, a szalonnaszeleteket, paprikákat, paradicsomokat és hagymákat ... |
2006-08-09 00:11:08 |
|
|
|
|
|
|
... sózzuk, borsozzuk, és szorosan feltekerjük. Tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és a sütőben 30 percig sütjük.
2. A paradicsom héját eltávolítjuk, a húsát félbevágjuk, kimagozzuk, cikkekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, összevágjuk, a forró olajon megfuttatjuk. Rátesszük a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, pár perc alatt összepirítjuk. A petrezselyemmel öszszeforgatjuk.... |
2006-08-07 18:50:22 |
|
|
|
|