|
|
|
Nemcsak ételeinket fűszerezhetjük, hanem külsőleg és belsőleg a testünket is ápolhatjuk a citrommal
1. Fénylő haj
Hajmosáskor tegyünk néhány csepp citromlevet az utolsó öblítővízbe és azzal öblítsük le a hajunkat. A citromlétől szép fénylővé válik a haj. A szőke haj még világosabb lesz tőle.
2. Zsíros arcbőr
Ha túl zsíros az arcbőrünk, ak... |
2007-07-14 00:48:43 |
|
|
|
|
|
|
... emberek sokaságával!
CARPACCIO
Hideg előétel, amelyhez fűszeres kérgű, pácolt, de nyers bélszínt szeletelnek hajszálvékonyra. Aztán a szeletekere kevés olivaolajat meg friss citromlevet csorgatnak, majd parmezánsajt-forgácsokat szórnak rájuk. A carpacciot először a hatvanas években készítették a velencei Harrys Barban. Zárójelben jegyzem meg, hogy lehetett valami a lagun... |
|
2007-07-13 00:40:07 |
|
|
|
|
|
|
... keverjük, sóval, őrölt fehér borssal, finomra vágott fokhagymával fűszerezzük.
Hozzáadjuk az apróra vágott metélőhagymát és zöldpetrezselymet, majd belekeverjük a mustárt és a citromlevet.
Az így elkészített fűszeres vajhoz adjuk a felkockázott füstölt sajtot és a párizsit.
Lazán összekeverjük.
Az előkészített paradicsomokat megtöltjük a töltelékkel, s... |
2007-07-11 15:42:24 |
|
|
|
|
|
|
Hideg görögdinnyeleves
A görögdinnyét kimagozzuk, kis kockákra vágjuk, és turmix edénybe helyezzük. Egyéni ízlés szerint hozzáadunk vörös bort, porcukrot és citromlevet. Ezután pépesítjük, és 2-3 órára hűtőbe tesszük.
A csésze aljában dinnyegolyókkal tálaljuk.
... |
|
2007-07-03 20:07:42 |
|
|
|
|
|
|
... vizet!
Bár a vese tevékenysége lelassul éjszaka, a bőr párolgása és a légzés épp elég folyadékveszteséget okoz. Ezért kezdd a napot egy nagy pohár szobahőmérsékletű vízzel, adj hozzá kevés citromlevet a máj felébresztéséhez!
Nézz a fénybe!
Ha nehezen térsz magadhoz, nézz ki tíz percig az ablakon! A természetes fény ugyanis elnyomja az alvást segítő melatonint, így s... |
|
2007-07-01 08:05:29 |
|
|
|
|
|
|
... megszárítjuk, és darabokra tépjük. A húst vékony csíkokra szeleteljük. A sütés után maradt levet összekeverjük a tejfölle... |
2007-07-01 00:48:15 |
|
|
|
|
|
|
... hozzáteszszük a vajat, a tojásokat, s jól kikeverjük.
2. A vajat 2 dekánként felforrósítjuk a serpenyőn, és 8 db palacsintát sütünk.
3. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A citromlevet és -héjat az édesítővel és az almalével együtt vigyázva felforrósítjuk. A zselatint kivesszük a vízből, kinyomkodjuk, beletesszük a forró almalébe, és feloldjuk. Hozzákeverjük a túrót, és f... |
2007-07-01 00:43:18 |
|
|
|
|
|
|
... perc. Az összes hozzávaló 1-es.
Szilvatorta (2)
15 dkg Delma light-ot fél percig géppel keverek- persze puha volt. Teszek bele két kanál fruktózt, l evőkanál citromlevet, és jól kikeverem, majd egyenként 4 tojássárgáját. Másik edénybe kimérek 20 dkg Graham lisztet, és fél sütőport- elkeverem.A 4 tojás fehérjét 1 ek fruktózzal felverem habbá. A 3at összekever... |
2007-06-27 19:58:09 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma, 1-1 csokor petrezselyem, 1 dl fehérbor. A páchoz: 3 citrom, 2 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, kakukkfű, só, bors.
Elkészítése:
A csirkét feldaraboljuk. A citromlevet az összepréselt fokhagymával, a kakukkfűvel, sóval, borssal összekeverjük, ebbe a páclébe tesszük a húsdarabokat. Két óráig állni hagyjuk. Közben meghámozzuk, kockákra vágjuk a para... |
2007-06-24 00:39:02 |
|
|
|
|
|
|
... citromlé, egy csipet őrölt fahéj.
Elkészítése:
Az epret lecsumázzuk, alaposan megmossuk. Az 1/3-át apró kockákra vágjuk, rászórjuk a porcukrot és a pár csepp citromlevet, összekeverjük, és tálban állni hagyjuk. Addig a többi epret összeturmixoljuk egy kis joghurttal, a csipet őrölt fahéjjal. Az eperpépet ráöntjük a tálban lévő - és kis levet engedett &... |
2007-06-23 01:01:12 |
|
|
|
|