Belépés
Szépítkezés és gyógyulás
Nemcsak ételeinket fűszerezhetjük, hanem külsőleg és belsőleg a testünket is ápolhatjuk a citrommal

1. Fénylő haj

Hajmosáskor tegyünk néhány csepp citromlevet az utolsó öblítővízbe és azzal öblítsük le a hajunkat. A citromlétől szép fénylővé válik a haj. A szőke haj még világosabb lesz tőle.

2. Zsíros arcbőr

Ha túl zsíros az arcbőrünk, ak...
2007-07-14 00:48:43
HASZNOS TUDNIVALÓK 3
... emberek sokaságával!
CARPACCIO
Hideg előétel, amelyhez fűszeres kérgű, pácolt, de nyers bélszínt szeletelnek hajszálvékonyra. Aztán a szeletekere kevés olivaolajat meg friss citromlevet csorgatnak, majd parmezánsajt-forgácsokat szórnak rájuk. A carpacciot először a hatvanas években készítették a velencei Harrys Barban. Zárójelben jegyzem meg, hogy lehetett valami a lagun...
2007-07-13 00:40:07
Füstölt sajttal töltött hideg
... keverjük, sóval, őrölt fehér borssal, finomra vágott fokhagymával fűszerezzük.
Hozzáadjuk az apróra vágott metélőhagymát és zöldpetrezselymet, majd belekeverjük a mustárt és a citromlevet.

Az így elkészített fűszeres vajhoz adjuk a felkockázott füstölt sajtot és a párizsit.
Lazán összekeverjük.
Az előkészített paradicsomokat megtöltjük a töltelékkel, s...
2007-07-11 15:42:24
Hideg görögdinnyeleves
Hideg görögdinnyeleves

A görögdinnyét kimagozzuk, kis kockákra vágjuk, és turmix edénybe helyezzük. Egyéni ízlés szerint hozzáadunk vörös bort, porcukrot és citromlevet. Ezután pépesítjük, és 2-3 órára hűtőbe tesszük.
A csésze aljában dinnyegolyókkal tálaljuk.
...
2007-07-03 20:07:42
Testünk1.
... vizet!
Bár a vese tevékenysége lelassul éjszaka, a bőr párolgása és a légzés épp elég folyadékveszteséget okoz. Ezért kezdd a napot egy nagy pohár szobahőmérsékletű vízzel, adj hozzá kevés citromlevet a máj felébresztéséhez!
Nézz a fénybe!
Ha nehezen térsz magadhoz, nézz ki tíz percig az ablakon! A természetes fény ugyanis elnyomja az alvást segítő melatonint, így s...
2007-07-01 08:05:29
Csirkesaláta szőlővel
... megszárítjuk, és darabokra tépjük. A húst vékony csíkokra szeleteljük. A sütés után maradt levet összekeverjük a tejfölle...
2007-07-01 00:48:15
Eperkrémes palacsinta
... hozzáteszszük a vajat, a tojásokat, s jól kikeverjük.
2. A vajat 2 dekánként felforrósítjuk a serpenyőn, és 8 db palacsintát sütünk.
3. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A citromlevet és -héjat az édesítővel és az almalével együtt vigyázva felforrósítjuk. A zselatint kivesszük a vízből, kinyomkodjuk, beletesszük a forró almalébe, és feloldjuk. Hozzákeverjük a túrót, és f...
2007-07-01 00:43:18
Édes sütemények bűntudat ....
... perc. Az összes hozzávaló 1-es.

Szilvatorta (2)
15 dkg Delma light-ot fél percig géppel keverek- persze puha volt. Teszek bele két kanál fruktózt, l evőkanál citromlevet, és jól kikeverem, majd egyenként 4 tojássárgáját. Másik edénybe kimérek 20 dkg Graham lisztet, és fél sütőport- elkeverem.A 4 tojás fehérjét 1 ek fruktózzal felverem habbá. A 3at összekever...
2007-06-27 19:58:09
Francia paprikás csirke
... vöröshagyma, 1-1 csokor petrezselyem, 1 dl fehérbor. A páchoz: 3 citrom, 2 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, kakukkfű, só, bors.

Elkészítése:

A csirkét feldaraboljuk. A citromlevet az összepréselt fokhagymával, a kakukkfűvel, sóval, borssal összekeverjük, ebbe a páclébe tesszük a húsdarabokat. Két óráig állni hagyjuk. Közben meghámozzuk, kockákra vágjuk a para...
2007-06-24 00:39:02
Gyors eperleves
... citromlé, egy csipet őrölt fahéj.

Elkészítése:

Az epret lecsumázzuk, alaposan megmossuk. Az 1/3-át apró kockákra vágjuk, rászórjuk a porcukrot és a pár csepp citromlevet, összekeverjük, és tálban állni hagyjuk. Addig a többi epret összeturmixoljuk egy kis joghurttal, a csipet őrölt fahéjjal. Az eperpépet ráöntjük a tálban lévő - és kis levet engedett &...
2007-06-23 01:01:12
1 2 3 ...................243 244 ..........364 365 .........478 479 480 .485 486 487 
Címkék: HASZNOS TUDNIVALÓK, Harrys Barban, utolsó öblítővízbe, citromlétől szép, szeletekere kevés, carpacciot először, hatvanas években, velencei Harrys, apróra vágott, felkockázott füstölt, előkészített paradicsomokat, görögdinnyét kimagozzuk, csésze aljában, vese tevékenysége, nagy pohár, természetes fény, alvást segítő, húst vékony, sütés után, zselatint hideg, almalével együtt, zselatint kivesszük, forró almalébe, összes hozzávaló, csirkét feldaraboljuk, összepréselt fokhagymával, páclébe tesszük, csipet őrölt, epret lecsumázzuk, többi epret, eperpépet ráöntjük, tálban lévő, összeturmixoljuk, görögdinnyeleves, felébresztéséhez, dinnyegolyókkal, hajszálvékonyra, felforrósítjuk, paradicsomokat, fűszerezhetjük, metélőhagymát, összekeverjük, hozzáteszszük, tojássárgáját, feldaraboljuk, hozzákeverjük, felkockázott, fokhagymával, előkészített, petrezselyem, belekeverjük, görögdinnyét, tevékenysége, csirkesaláta, húsdarabokat, összepréselt, parmezánsajt, megszárítjuk, kinyomkodjuk, citromlevet, szeletelnek, sokaságával,
© 2013 TVN.HU Kft.