|
|
|
... különlegességek is lesznek, mint a szilvásváradi pisztráng kaviár fürjtojással és uborkasalátával, a bükki kecskesajttal gratinírozott libamáj "tatár", a szőlőlevélben sült szürkeharcsa csomboros káposztával, valamint a konfitált vizibivaly nyak és szürkemarha borjú bélszín duo kéksajtos kukorica prószával és szarvasgombás burgonya habbal. A böjti időszakra való tekintettel böjti ... |
2013-02-21 15:57:42 |
|
|
|
|
|
|
... többfajta dél-balatoni borral.
Ezen a hétvégén a hat szárszói vendéglő étlapjain egyebek közt székely leves, erdélyi fatányéros, lengyel burgonyaleves, zakuszka, erdélyi miccs, tejfölös-csomboros székelykáposzta, cékla-csorba leves, öreghegyi csőszpecsenye, marhapörkölt puliszkával és kolozsvári töltött káposzta is szerepel.
Az összefogás résztvevői az első három gasztr... |
|
2012-07-27 15:35:45 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1,5 kg fejes káposzta
1 evőkanál zsír
20 dkg szalonna
2 db első csülök
3 db disznófarok
30 dkg sertés tarja
1 evőkanál őrölt paprika
1 evőkanál só
1 evőkanál Knorr Delikát8 ételízesítő
4 db babérlevél
1 csokor csombor
2 db Knorr Fokhagymás Ízbomba
1 evőkanál őrölt bors
3 db paprik... |
2012-04-29 16:54:14 |
|
|
|
|
|
|
Csicsóka krémleves csomboros nyúlkolbásszal
Hozzávalók:
Hozzávalók a nyúlkolbászhoz:
1 kg kicsontozott nyúlhús, darálva (én combfilét használtam)
25 dkg sertés szalonna, darálva
12 g só
20 g fokhagyma
3 evőkanál morzsolt,
szárított csombor (a friss még jobb lett volna)
3 g frissen őrölt fekete bors
Hozzáva... |
|
2011-07-30 12:33:09 |
|
|
|
|
|
|
... fűszer: só, bors, csemegepaprika, csombor, kapor.
Elkészítése:
A friss káposztát előzőleg megabáljuk: a torzsáját kivágva addig főzzük sós-kapros-csomboros vízben, míg a levele leválik, majd a leveleket leormozzuk. A töltelékhez a kétféle húst alaposan összedolgozzuk az apróra vágott, megdinsztelt és kihűtött hagymával, a rizzsel,... |
|
2011-01-23 12:27:13 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1,5 kg sertés darált hús
2 fej fehérkáposzta közepes méretű
1 csésze rizs
4 db vöröshagyma
4 evőkanál őrölt pirospaprika
1 kiskanál fehér őrölt bors
4 db fokhagymagerezd
5 kiskanál Knorr Delikát8 ételízesítő
0,5 dl citromlé
2 evőkanál só
2 csokor csombor
2 dl paradicsompüré
4 db paradic... |
2010-11-29 20:43:26 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 60-70 dkg sovány füstölt hús (ebből a levesbe csak 8-10 dekát használunk), fél fej édes káposzta (60 dkg), 1 kisebb vöröshagyma, 1 ág friss (1 mokkáskanál szárított) csombor, vagy szurokfű, 2 dl joghurt, fél citrom leve, 1 mokkáskanál ecet
A füstölt húst megfőzzük, lecsöpögtetve kihűtjük, levét azonban megőrizzük. A káposztát miután kitorzsáztuk, vékony cs... |
2010-11-11 04:59:57 |
|
|
|
|
|
|
...
Juhászné Szunyogh Mária [Mar...
Dobostorta
Hozzávalók:
A piskótához:
15 tojás,
15 evőkanál cukor,
15 evőkanál liszt.
A krémhez:
5 tojás,
30 dkg porcukor,
2 Rama,
pici kakaó
A tetejére kb 20 dkg cukor.
Elkészítés:
Kerek tortaformában 5 lap... |
2010-11-10 16:58:59 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
10 dkg füstölt szalonna
1 nagyobb vöröshagyma
60-70 dkg kicsontozott marhalábszár
1,5 kg fejes káposzta
3 evőkanál árpagyöngy (gersli) vagy rizs
kb. 1 evőkanál só, fél kiskanál őrölt fekete bors
1-1 kis csokor kapor és csombor
1-2 evőkanál 10 %-os ételecet
Elkészítés:
A szalonnát apróra, a megt... |
2010-10-21 13:19:25 |
|
|
|
|
|
|
Csomboros káposztaleves hidegen
Hozzávalók: 60-70 dkg sovány füstölt hús (ebből a levesbe csak 8-10 dekát használunk), fél fej édes káposzta (60 dkg), 1 kisebb vöröshagyma, 1 ág friss (1 mokkáskanál szárított) csombor, vagy szurokfű, 2 dl joghurt, fél citrom leve, 1 mokkáskanál ecet
A füstölt húst megfőzzük, lecsöpögtetve kihűtjük, levét azonban megőrizzük. A káposztát... |
2010-10-08 04:57:55 |
|
|
|
|