Belépés
Magyar Ízek Bálját rendeznek a gödöllői királyi kastélyban
... különlegességek is lesznek, mint a szilvásváradi pisztráng kaviár fürjtojással és uborkasalátával, a bükki kecskesajttal gratinírozott libamáj "tatár", a szőlőlevélben sült szürkeharcsa csomboros káposztával, valamint a konfitált vizibivaly nyak és szürkemarha borjú bélszín duo kéksajtos kukorica prószával és szarvasgombás burgonya habbal. A böjti időszakra való tekintettel böjti ...
2013-02-21 15:57:42
Balatonszárszói "Gasztro hétvégék"
... többfajta dél-balatoni borral.
Ezen a hétvégén a hat szárszói vendéglő étlapjain egyebek közt székely leves, erdélyi fatányéros, lengyel burgonyaleves, zakuszka, erdélyi miccs, tejfölös-csomboros székelykáposzta, cékla-csorba leves, öreghegyi csőszpecsenye, marhapörkölt puliszkával és kolozsvári töltött káposzta is szerepel.
Az összefogás résztvevői az első három gasztr...
2012-07-27 15:35:45
Csomboros húsos káposzta recept
Hozzávalók:

1,5 kg fejes káposzta
1 evőkanál zsír
20 dkg szalonna
2 db első csülök
3 db disznófarok
30 dkg sertés tarja
1 evőkanál őrölt paprika
1 evőkanál só
1 evőkanál Knorr Delikát8 ételízesítő
4 db babérlevél
1 csokor csombor
2 db Knorr Fokhagymás Ízbomba
1 evőkanál őrölt bors
3 db paprik...
2012-04-29 16:54:14
LEVES AJÁNLAT a MAI NAPRA:
Csicsóka krémleves csomboros nyúlkolbásszal

Hozzávalók:

Hozzávalók a nyúlkolbászhoz:

1 kg kicsontozott nyúlhús, darálva (én combfilét használtam)
25 dkg sertés szalonna, darálva
12 g só
20 g fokhagyma
3 evőkanál morzsolt,
szárított csombor (a friss még jobb lett volna)
3 g frissen őrölt fekete bors

Hozzáva...
2011-07-30 12:33:09
töltött káposzta hojvási módra
... fűszer: só, bors, csemegepaprika, csombor, kapor.

Elkészítése:
A friss káposztát előzőleg megabáljuk: a torzsáját kivágva addig főzzük sós-kapros-csomboros vízben, míg a levele leválik, majd a leveleket leormozzuk. A töltelékhez a kétféle húst alaposan összedolgozzuk az apróra vágott, megdinsztelt és kihűtött hagymával, a rizzsel,...
2011-01-23 12:27:13
Csomboros, citromos töltött káposzta recept
Hozzávalók:

1,5 kg sertés darált hús
2 fej fehérkáposzta közepes méretű
1 csésze rizs
4 db vöröshagyma
4 evőkanál őrölt pirospaprika
1 kiskanál fehér őrölt bors
4 db fokhagymagerezd
5 kiskanál Knorr Delikát8 ételízesítő
0,5 dl citromlé
2 evőkanál só
2 csokor csombor
2 dl paradicsompüré
4 db paradic...
2010-11-29 20:43:26
Csomboros káposztaleves hidege
...
Hozzávalók: 60-70 dkg sovány füstölt hús (ebből a levesbe csak 8-10 dekát használunk), fél fej édes káposzta (60 dkg), 1 kisebb vöröshagyma, 1 ág friss (1 mokkáskanál szárított) csombor, vagy szurokfű, 2 dl joghurt, fél citrom leve, 1 mokkáskanál ecet
A füstölt húst megfőzzük, lecsöpögtetve kihűtjük, levét azonban megőrizzük. A káposztát miután kitorzsáztuk, vékony cs...
2010-11-11 04:59:57
x
...





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...


Dobostorta
Hozzávalók:
A piskótához:
15 tojás,
15 evőkanál cukor,
15 evőkanál liszt.
A krémhez:
5 tojás,
30 dkg porcukor,
2 Rama,
pici kakaó
A tetejére kb 20 dkg cukor.
Elkészítés:
Kerek tortaformában 5 lap...
2010-11-10 16:58:59
Csomboros-káposztás marha
...
Hozzávalók:

10 dkg füstölt szalonna
1 nagyobb vöröshagyma
60-70 dkg kicsontozott marhalábszár
1,5 kg fejes káposzta
3 evőkanál árpagyöngy (gersli) vagy rizs
kb. 1 evőkanál só, fél kiskanál őrölt fekete bors
1-1 kis csokor kapor és csombor
1-2 evőkanál 10 %-os ételecet

Elkészítés:

A szalonnát apróra, a megt...
2010-10-21 13:19:25
Csomboros káposztaleves hidege
Csomboros káposztaleves hidegen
Hozzávalók: 60-70 dkg sovány füstölt hús (ebből a levesbe csak 8-10 dekát használunk), fél fej édes káposzta (60 dkg), 1 kisebb vöröshagyma, 1 ág friss (1 mokkáskanál szárított) csombor, vagy szurokfű, 2 dl joghurt, fél citrom leve, 1 mokkáskanál ecet
A füstölt húst megfőzzük, lecsöpögtetve kihűtjük, levét azonban megőrizzük. A káposztát...
2010-10-08 04:57:55
1 2 3 
Címkék: Magyar Ízek Bálját, LEVES AJÁNLAT, Knorr Delikát8, Knorr Fokhagymás Ízbomba, Juhászné Szunyogh Mária, gödöllői királyi, szilvásváradi pisztráng, bükki kecskesajttal, szőlőlevélben sült, konfitált vizibivaly, böjti időszakra, összefogás résztvevői, első három, friss káposztát, torzsáját kivágva, levele leválik, leveleket leormozzuk, kétféle húst, apróra vágott, levesbe csak, füstölt húst, káposztát miután, szalonnát apróra, balatonszárszói, uborkasalátával, különlegességek, fokhagymagerezd, székelykáposzta, paradicsompüré, csemegepaprika, összedolgozzuk, nyúlkolbászhoz, nyúlkolbásszal, csőszpecsenye, burgonyaleves, káposztaleves, szarvasgombás, lecsöpögtetve, kecskesajttal, gratinírozott, szőlőlevélben, szilvásváradi, fehérkáposzta, tortaformában, kitorzsáztuk, pirospaprika, kicsontozott, marhapörkölt, megdinsztelt, marhalábszár, fürjtojással, szürkeharcsa, káposztával, elkészítése, disznófarok, vöröshagyma, ételízesítő, puliszkával, mokkáskanál, töltelékhez, szürkemarha, tekintettel, hozzávalók, megőrizzük, használunk,
© 2013 TVN.HU Kft.