|
|
|
... sárgabaracklekvár
12 dkg étcsokoládé
12 dkg cukor
1 t.k olaj
4 e.k víz
A vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a megolvasztott étcsokoládét és alaposan elkeverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és tovább keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és kanállal a masszába forgatjuk. Végül beleszitáljk a lisz... |
2011-12-14 19:26:23 |
|
|
|
|
|
|
... sütéshez:
étolaj
Elkészítés:
Előkészítés:A bacont,pórét és a füstölt sajtot apró kockákra vágjuk.A gombát alaposan megmossuk,szárait kiszedjük.
Elkészítés:A bacont kipirítjuk és szűrőn lecsepegtetjük.A túrót elkeverjük a tejföllel,póréhagymával,füstölt sajttal,baconnal,sóval /ha szükséges /és borssal.A túrós krémet a gombafejekbe töltjük... |
|
2011-12-14 07:48:41 |
|
|
|
|
|
|
... 4 darab, 3 tojásos kör alakú (26 cm átmérőjű) piskótalapot: kéket, sárgát, pirosat és zöldet.
Az egész tojásokat a kristálycukorral gépi habverővel előbb lassú fokozaton elkeverjük, majd magas fokozaton sűrű habbá verjük (20 perc), ekkor tesszük bele az ételfestéket is, ha gél állagút használunk, majd beledolgozzuk a lisztet.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra... |
2011-12-12 04:37:00 |
|
|
|
|
|
|
... köménymag
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, áttörjük, hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a juhtúrót, a füstölt sajtot, 1 tojást és 2 kanál tejfölt. A maradék meglangyosított tejfölben elkeverjük a cukrot, az élesztőt és felfuttatjuk. Majd beletesszük a maradék 2 tojást. A margarint felolvasztjuk.
A lisztet (kelesztő) tálba szitálju... |
|
2011-12-09 06:04:48 |
|
|
|
|
|
|
... tejet meglangyosítjuk, cukrot szórunk bele, és elmorzsoljuk benne az élesztőt. Félretesszük, hogy megkeljen.
A tojásokat felütjük, csipetnyi sóval, 2 evőkanál cukorral és a tejföllel elkeverjük.
Tűzálló edényeket kivajazunk, és bőségesen megszórjuk kristálycukorral.
A tojásos tejfölbe beleöntjük a megkelt élesztős tejet, és liszttel finom kalács tésztát dagasztunk b... |
|
2011-12-04 20:02:18 |
|
|
|
|
|
|
... víz
1 citrom héja
1 púpos k kakaó
Elkészítés:
A tojássárgáját a cukorral jó habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet olajat citromhéjat. Ezekkel is jól elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet, is. A tojás fehérjét jó kemény habbá verjük, és ezzel lazítjuk a tésztát. Kivajazott lisztezett kuglófformába öntjük a tészta kétharmadát, a maradékhoz hozzáadjuk ... |
2011-12-03 18:58:16 |
|
|
|
|
|
|
... csokikrémhez a margarint habosra keverjük a cukorral majd belekeverjük a kakaóport.
A sütikből 2-2 darabot összeragasztunk a krémmel.
Az ét csokit gőz felett felolvasztjuk,elkeverjük benne az olajat és a tejszínt majd a sütiket belemártogatjuk,tálcára tesszük és hagyjuk rádermedni a csoki mázat.Fél diókkal,kókuszreszelékkel vagy színes tortadarával díszíthetj... |
2011-12-03 18:55:39 |
|
|
|
|
|
|
... üvegesre pároljuk a megtisztított,felaprózott hagymát.Rádobjuk a zöldbabot, a kicsumázott,felszeletelt paprikát,a meghámozott kockára vágott paradicsomot,néhány percig együtt pirítjuk,elkeverjük a pirospaprikával,majd felöntjük kb. 1 liter vizzel..Ha felforrt,hozzáadjuk a vékony csíkokra szeletelt sonkát, a tarhonyát,megsózzuk,és fedő alatt,éppen csk rotyogtatva,olykor megkeverve ... |
2011-12-03 15:44:26 |
|
|
|
|
|
|
... Klári [Klári n...
Íme egy a Barangolás nagy Magyarországon szakácskönyvből, ami nagyon tetszik:
Alföldi burgonyapogácsa
20 dkg marhapörköltet megdarálunk, és elkeverjük 20 dkg főtt, áttört burgonyával.
Hozzáadunk 1 db nyers tojást, 1 evőkanál paradicsompürét, sót, törött borsot, finomra vágott zöldpetrezselymet, nagyon keveset a pörkölt saját l... |
2011-11-23 05:19:37 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál porcukor
3 teáskanál zselatinpor
0,5 dl narancslé
A banánt a joghurttal simára keverjük. A zselatinport a narancsléhez adjuk és felforralva alaposan elkeverjük, félretesszük hűlni. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük.
A langyos zselatinos narancslét a banánpüréhez adjuk, alaposan elkeverjük végül laza, könnyű mozdulatok... |
2011-11-16 17:40:46 |
|
|
|
|