|
|
|
... olajbogyó,
2 evőkanál olívaolaj,
ízlés szerint só és bors.
Elkészítése:
Pároljuk meg a zöldbabot, majd csepegtessük le, rakjuk egy salátástálba. Adjuk hozzá a felszeletelt koktélparadicsomot és a retket. Készítsük el a dresszinget: az olívaolajban keverjük el a sót, a borsot, a feldarabolt olajbogyókat és a felaprított petrezselymet, majd adjuk a salátá... |
2024-04-09 22:21:34 |
|
|
|
|
|
|
... olívaolaj,
fokhagyma,
fél lime,
só és bors.
Elkészítése:
Főzzük puhára a babot, majd csepegtessük le és tegyük egy salátástálba. Adjuk hozzá a megmosott és felszeletelt paradicsomot és paprikát. Reszeljük le a répát, azt is forgassuk a többi hozzávalóhoz. Olívaolajban keverjük el a fokhagymát, a lime frissen facsart levét, a sót és a borsot,... |
|
2024-04-07 22:13:57 |
|
|
|
|
|
|
... szerint só,
1 kávéskanál étkezési keményítő,
1 kávéskanál bors,
1 kávéskanál kakukkfű.
Elkészítése:
Első lépésként dinszteljük meg egy kevés olajon a felszeletelt lila hagymát. Menet közben adjunk hozzá egy kevés sót, majd adjuk hozzá a cukrot és a balzsamecetet is. Ezután keverjük hozzá az összes fűszert és a vörösbort. A hagymának nagyon puhának... |
2024-03-22 22:39:49 |
|
|
|
|
|
|
... magukból, ami ugyan nem túl bizalomgerjesztő, de kifejezetten egészséges, ugyanis oldható rostokat tartalmaz. Sokan ezt azzal minimalizálják, hogy egészben főzik meg a hüvelyeket, nem pedig felszeletelve, de egy rövid pirítással (stir frying) is elkerülhető, hogy túl sok nyálkát eresszenek ki magukból. Egy kevés savas hozzávaló (néhány csepp citromlé, paradicsom, vagy ecet) is seg... |
|
2024-02-15 21:59:16 |
|
|
|
|
|
|
... bors.
Elkészítése:
Mossuk meg a zöldségeket. A póréhagymát karikázzuk fel, majd tegyük egy salátástálba. Adjuk hozzá a megmosott és összetépkedett fejessaláta-leveleket, majd a felszeletelt paprikát és lila hagymát is. Készítsük el a dresszinget: keverjük össze az olívaolajat a balzsamecettel, a sóval és a borssal, majd keverjük a salátához.
Forrás : htt... |
|
2024-01-26 20:58:43 |
|
|
|
|
|
|
... alatt a benne lévő cukor átalakul keményítővé.
Az édesburgonyát csak rozsdamentes késsel szabad vágni, mert a régi vas késektől azonnal feketedik.
A hámozott, ill. felszeletelt batátát felhasználásig tegyük egy tál vízbe. A levegőn hamar oxidálódik.
Gyógyászati felhasználása
Az édesburgonya rendkívül gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban,... |
2024-01-16 22:16:56 |
|
|
|
|
|
|
... közben hogy nős, penicillin kúrán van, vagy kedvel téged, de az öcsédet jobban szereti.
- Egy uborka soha sem akar kis uborkákat.
- Egy uborkát könnyű dobni.
- Egy uborka felszeletelés után is fogyasztható.
- Miért jobb az Alzheimer kór a Parkinson kórnál?
- Inkább felejtsem el kifizetni a sörömet, mint hogy kilötyögtessem.
- Miért jobb eg... |
2023-11-28 20:45:42 |
|
|
|
|
|
|
... vágva, 1 evőkanál cukor.
Az apróra vágott hagymát megfonnyasztottam olívaolajon, majd a két gerezd fokhagymát összezúzva hozzáadtam. 1-2 percig tovább pirítottam, majd a felszeletelt gombával összeforgattam, s addig sütöttem, amíg a leve elpárolgott. Hozzáadtam a citrom levét, a babérlevelet, s összeforgattam vele. Sóztam, borsoztam, hozzákevertem a szárított kakukkfüve... |
2023-08-28 07:20:30 |
|
|
|
|
|
|
... datolyát
Töltött datolya
A száraz vagy puha datolya rögtön a fáról leszedve ehető. Ha kiveszed a magját, megtöltheted krémsajttal, mandulával, pekándióval vagy marcipánnal.
Felszeletelve vagy leturmixolva és fogyasztható édes előételekhez, pikáns húsételekhez, pudingokhoz, müzliben, turmixokban, süteményben, muffinban, kenyérhez és egyéb desszertekhez. K... |
2023-01-27 21:39:57 |
|
|
|
|
|
|
... kis szárított vargánya, vargányapor, s más gomba is.
Egy serpenyőben az olívaolajon megpárolom a hagymát és a fokhagymát, (lehet sima olaj is, zsír nem jó), amire aztán rádobom a felszeletelt gombát. Addig pirítom a gombát, amíg lehetőleg elfő az összes leve, de közben sózom, borsozom ízlésünknek megfelelően.(Egyes recept kakukkfüvet, tárkonyt rozmaringot is említ, én ettől ó... |
2023-01-11 16:15:35 |
|
|
|
|