|
|
|
... fajta datolya létezik. A medjool datolya az egyik legelterjedtebb az Egyesült Államokban. Felismerhető az édes ízéről és a sötét, borostyán-barna színéről.
Felhasználható desszertekhez, fehérje turmixokban vagy akár húsételekhez is. A nagy csonthéjas magot eltávolítva megtölthetjük krémsajttal vagy mogyoróval. Ez a hihetetlenül édes gyümölcs tele van vitaminokkal, ásván... |
2023-01-27 21:39:57 |
|
|
|
|
|
|
... emésztésjavító hatással is rendelkezik. Az ájurvédikus gyógyászatban hagyományosan a máj erősítésére és méregtelenítésére használ... |
|
2021-12-02 09:44:17 |
|
|
|
|
|
|
Ma már egész évben elérhető számunkra a banán, hiszen nem csak télen juthatunk hozzá ehhez a gyümölcshöz. Önmagában is fogyaszthatjuk, de süteményekhez, desszertekhez is adhatjuk, turmixitalnak is kiváló és még banánteát is készíthetünk belőle.
A banán nagyon egészséges, hiszen sok rostot tartalmaz, illetve nagy mennyiségben megtalálható benne a kálium, illetve más ásván... |
2021-06-10 22:25:05 |
|
|
|
|
|
|
... fajta datolya létezik. A medjool datolya az egyik legelterjedtebb az Egyesült Államokban. Felismerhető az édes ízéről és a sötét, borostyán-barna színéről.
Felhasználható desszertekhez, fehérje turmixokban vagy akár húsételekhez is. A nagy csonthéjas magot eltávolítva megtölthetjük krémsajttal vagy mogyoróval. Ez a hihetetlenül édes gyümölcs tele van vitaminokkal, ásván... |
|
2020-05-25 22:08:28 |
|
|
|
|
|
|
... legdrágább fűszer a sáfrány és a vanília mellett. A kardamomot rendszeresen használják ételek ízesítőjeként az indiai konyhában. Nemcsak főételeket ízesítenek meg a segítségével, hanem desszertekhez és italokhoz is hozzáadják, hiszen kellemes, édes ízt kölcsönöz ezeknek.
A kardamon nagyon gazdag vitamin- és ásványianyag-forrás, gazdag kalciumban, káliumban, magnéziumban... |
|
2020-03-03 15:06:57 |
|
|
|
|
|
|
... legdrágább fűszer a sáfrány és a vanília mellett. A kardamomot rendszeresen használják ételek ízesítőjeként az indiai konyhában. Nemcsak főételeket ízesítenek meg a segítségével, hanem desszertekhez és italokhoz is hozzáadják, hiszen kellemes, édes ízt kölcsönöz ezeknek.
A kardamon nagyon gazdag vitamin- és ásványianyag-forrás, gazdag kalciumban, káliumban, magnéziumban... |
2019-03-30 22:12:23 |
|
|
|
|
|
|
... méregtelenítésére.
Mivel ilyen egészséges a citrom, érdemes a bio változatot megvásárolni. Készíthet belőle italokat, turmixokat, ízesíthet vele salátákat, főételeket, de főtt zöldségekhez és desszertekhez is nagyon passzol a citrom kesernyés, semmihez sem hasonlítható ízvilága. A D-limonén nem csak a citromban található meg, kitűnő forrása még a cseresznye, a bogyós gy... |
2018-09-19 20:16:46 |
|
|
|
|
|
|
... a rangsorban. A kardamom magjai fűszeresek és kellemes ízt kölcsönöznek az ételeknek. Az indiai konyha előszeretettel használja, de nemcsak csípős ételekhez adják hozzá, a magokat desszertekhez és italokhoz is társítják, hogy fokozzák azok édes ízét. A kardamomtea nagy népszerűségnek örvend Indiában, ahol a kardamom az ájurvéda egyik kiemelkedő fűszere. Úgy gondolják, hogy segíthe... |
2018-08-08 18:55:11 |
|
|
|
|
|
|
... formában is fogyasztható. Forró nyári napokon készíthetsz belőle jéghideg, főzésmentes sárgadinny... |
2018-07-13 17:29:08 |
|
|
|
|
|
|
... reszeld le az egész gyümölcsöt, beleértve a héját, a húsát, és a magvakat is.
A fagya... |
2018-05-22 08:12:05 |
|
|
|
|