|
|
|
... keresztesvirágúak, káposztafélék családjába tartozik, a karfiol és a kelbimbó legközelebbi rokona, amelynek mintegy harminc fajtája ismert. A karfiolhoz hasonlóan a brokkolinak is a virágát fogyasztjuk, és a virágokat külön tartó szárakat. Kevesebben tudják, hogy a virágzatot körülzáró levelek közül a zsenge, belső levelek is felhasználhatók étkezési célokra, ezekből a kelkáposztá... |
2024-02-15 19:29:45 |
|
|
|
|
|
|
... nátrium tartalommal kombinálva a szív egészségét is javíthatja azáltal, hogy csökkenti a vérnyomást.
Sokféle módon ehetjük a t... |
|
2024-01-08 23:50:11 |
|
|
|
|
|
|
... funkcionál, amely támogathatja a fogyókúrás törekvéseinket.
A kömény nagy mennyiségben tartalmaz A-vitamint, amelyet a szem vitaminjának is szoktak nevezni. Ha rendszeres... |
2023-12-15 22:04:26 |
|
|
|
|
|
|
... egyre többen ismerik hazánkban, amely cukorból és fekete teából készített erjesztett ital.
A szójababból készült tempeh is egy remek erjesztett táplálék. Ha ezt a táplálékot fogyasztjuk, akkor nemcsak probiotikumot, hanem nagy mennyiségű fehérjét is magunkhoz veszünk.
A kimchi őshazája Koreában található. Főleg zöldségek hozzáadásával készül, például káposztá... |
|
2023-12-11 23:59:21 |
|
|
|
|
|
|
... tápanyagoknak, amelyek fokozzák az éberséget. A dió nem mellesleg egy antioxidáns vitaminban, E-vitaminban is bővelkedik, amely védelmet jelenthet az agysejtek számára, így ha rendszeresen fogyasztjuk, akár még az Alzheimer-kór is elkerülhet bennünket.
Az olajos halak - kiváltképp a lazac - omega-3 zsírsavakban bővelkednek, amelyek nagyon jót tesznek az agy ... |
|
2023-12-09 23:41:49 |
|
|
|
|
|
|
... C-vitaminnal. Mivel az ananász gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, így csökkentheti a napégés kockázatait.
A mangó is hűsítő tulajdonsággal bír, nyáron a legjobb, ha lehűtve fogyasztjuk. Tartalmaz A-vitamint, C-vitamint, káliumot, kalciumot, vasat. Segít az immunrendszer erősítésében és megakadályozza a betegségek kialakulását. A mangó segít szabályozni a koleszter... |
2023-12-06 04:20:44 |
|
|
|
|
|
|
... érrendszeri, illetve a rákos megbetegedések. Mindenképpen párolva fogyasszuk ezt a zöldséget, hogy minél több tápanyaga megmaradjon.
A káposzta is egy nagyon hatékony táplálék. Sokan fogyasztják savanyítva, amely kitűnő erjesztett tápláléknak számít. Tele van probiotikumokkal, amelyek jótékonyan hatnak a bél egészségére, mégpedig a táplálékok és tápanyagok emésztésének ... |
2023-12-02 22:10:17 |
|
|
|
|
|
|
... C-vitaminnal. Mivel az ananász gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, így csökkentheti a napégés kockázatait.
A mangó is hűsítő tulajdonsággal bír, nyáron a legjobb, ha lehűtve fogyasztjuk. Tartalmaz A-vitamint, C-vitamint, káliumot, kalciumot, vasat. Segít az immunrendszer erősítésében és megakadályozza a betegségek kialakulását. A mangó segít szabályozni a koleszter... |
2023-12-01 20:51:39 |
|
|
|
|
|
|
... együtt.
A zöld tea segítheti a fogyást, a mentális éberség javítását és a koleszterinszint csökkenését. Azonban akik szívritmuszavarra szednek gyógyszert, jól teszik, ha nem fogyasztják. Mivel K-vitamint is tartalmaz, így megzavarja a vérhígító gyógyszerek hatását. Koffeintartalma pedig a béta-blokkoló gyógyszer hatását zavarja meg.
A gyömbért évszázadok óta ... |
2023-11-16 21:23:44 |
|
|
|
|
|
|
... elősegíti a bélbaktériumok növekedését és egészségét, valamint serkenti a belekben a rövid láncú zsírsavak termelődését.
Legtöbbször főzve, párolva, grillezve vagy pirítva fogyasztják. A kelbimbóból kiváló köreteket lehet készíteni.
Fehérjetartalom: 88 gramm kelbimbó 3 gramm fehérjét tartalmaz. Tehát 100 grammban 3.4 gramm a fehérjetartalom.
10. Karfiol|... |
2023-11-16 20:56:57 |
|
|
|
|