Belépés
Fűszeres csirkefasírt
... http://www.nlcafe.hu/cikk/3/26038/2. jpg [/kep]

Hozzávalók:

500 g darált csirkehús
3 újhagyma, finomra vágva
20 g finomra vágott friss korianderlevél
2 fokhagymagerezd, összezúzva
3/4 teáskanál Cayenne-bors
1 tojásfehérje, kissé felverve
1 evőkanál olaj
1 citrom, félbevágva

Elkészítés:

1. Mele...
2008-04-23 09:52:23
Egyben sütött sertéstarja
... olyan lábost választani, amelyik nem sokkal nagyobb, mint a hús, szinte éppen csak hogy jól elférjen benne. Egy hegyes késsel a húst megszurkáljuk, és a lyukakba vékonyra vágott fokhagymagerezdeket dugunk bele. Úgy finom, ha jó vékonyak a fokhagymagerezdek. A húst ezután jól megsózzuk, a maradék zsírt a tetejére tesszük, alufóliával lefedjük, és zsupsz be a sütőbe. A munka nagy ré...
2008-03-11 11:50:44
A köménymag
A köménymag
kiváló aromáját, illatát már a Biblia is megemlíti. Az első évszázadban élő Apiciustól fennmaradt receptben már szerepel a köménymag mint a zöldségek és halak ízesítésére használatos fűszer. Európában a XIII. század óta termesztik.
A középkori konyhában a levesek, babból és káposztából készült ételek ízesítésére használták. Később ez a kellemes aromájú fűszer...
2008-03-06 08:40:21
Zöldséges sült rizs
Hozzávalók (2 személyre):

12 dkg rizs, 25 dkg sárgarépa, 15 dkg póréhagyma, 1-2 fokhagymagerezd, negyed piros húsú paprika, 7 dkg gabonacsíra, 2 tojás, só, bors, 5 ek. olaj, 2-3 ek. szójaszósz.

A rizst megfőzzük és kihűtjük. A sárgarépát és a paprikát vékony szeletekre vágjuk, a hosszában kettémetszett pórét felszeleteljük, a fokhagymát felaprítjuk, a csírát ...
2008-03-02 01:03:02
Feltetek
... 1 órán keresztül süssük, majd vegyük ki a sütőből. 1 cs. Ketchuppal öntsük le és süssük még 15 percig.

Köles fasírt
Hozzávalók:

- 2 fej apróra vágott fokhagymagerezd
- 3-4 ek. olívaolaj
- 1 cs. főtlen köles
- 2 cs. kockázott vöröshagyma
- 1 1/2 cs. vágott zellerszár
- 6 cs. darabolt paradicsom
- 1 tk. bazsalikom
- 1 tk....
2008-02-27 14:44:48
40 fokhagymás csirke
... rozmaring
1 csokor kakukkfű
1 csokor petrezselyem
olívaolaj

1 bagett

Egy felaprított zellerszárat, pár szál rozmaringot, kakukkfüvet, petrezselymet, és 6 fokhagymagerezdet a csirke belsejébe dugjuk. Lábait összekötjük, és a szárnyait behajtjuk.

A csirkét bedörzsöljük olívaolajjal, sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük.

Egy s...
2008-02-11 21:42:05
Bibliai szakácskönyv 5
... a filiszteusok dúlásától (Sámuel II. 23, 11-12.)
Ézsau vöröslencse-szósza
100 g hántolt vörös lencse, 1 ek. olívaolaj vagy főzővaj, 1 felaprított hagyma, 2 összezúzott fokhagymagerezd, 1 maréknyi áztatott csicseriborsó, 1 tk. darált fűszer (koriander, fahéj, kömény), pici szál sáfrány, 0,5 l víz.

A hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, fűszerkeve...
2008-01-27 12:36:41
Zöldfűszeres halfilé
... vágjuk nagyon apró kockákra. Öblítsünk le egy fél csokor petrezselymet, vágjuk finomra.
Villával keverjünk habosra 1 evőkanál citromlevet, 1 csipet sót, 1 kisebb, szétnyomott fokhagymagerezdet, 1 csipet cayenne borsot és 1 teáskanál olívaolajat.
Keverjük hozzá a paradicsomot, a paprikát és a petrezselymet. Öblítsünk le 20 dkg sovány halfilét, majd kenjük be mindkét old...
2008-01-19 20:31:08
Paradicsomos-túrós kenyér
... személyre, 300 kcal

Tisztítsunk meg egy piros húsú paprikát, és kockázzuk fel.
Keverjünk simára 12,5 dkg sovány túrót, 2-3 evőkanál ásványvizet, 1 szétnyomott fokhagymagerezdet, 1 teáskanál mustárt, kevés sót és borsot, majd forgassuk bele a paprikát. Oszlassuk el a túrókrémet két szelet teljes kiőrlésű kenyéren.
Szeleteljünk fel egy paradicsomot, és ra...
2008-01-19 20:27:05
Téli minestrone
... kocka.

Elkészítése:

Vágjuk kisebb darabokra a megtisztított sárgarépát, a zellergumót, a vöröshagymát, majd tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe. Tegyük hozzá a fokhagymagerezdet, majd kapcsoljuk be és aprítsuk finomra. Egy nagy fazékban forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a felaprított zöldségeket, és közepes lángon, állandóan kevergetve pároljuk 5R...
2008-01-11 00:22:38
1 2 3 ..................61 62 .........91 92 .........119 120 121 122 123 
Címkék: Sámuel II, hegyes késsel, húst megszurkáljuk, lyukakba vékonyra, húst ezután, maradék zsírt, tetejére tesszük, munka nagy, első évszázadban, köménymag mint, középkori konyhában, kellemes aromájú, rizst megfőzzük, paprikát vékony, hosszában kettémetszett, fokhagymát felaprítjuk, felaprított zellerszárat, csirke belsejébe, szárnyait behajtjuk, csirkét bedörzsöljük, filiszteusok dúlásától, hagymát üvegesre, piros húsú, megtisztított sárgarépát, konyhai gyorsvágó, nagy fazékban, felaprított zöldségeket, fokhagymagerezd, korianderlevél, felszeleteljük, petrezselymet, megtisztított, megszurkáljuk, csicseriborsó, kettémetszett, olívaolajjal, bedörzsöljük, vöröshagymát, csirkefasírt, tojásfehérje, paradicsomot, paradicsomos, zöldfűszeres, zellerszárat, filiszteusok, szakácskönyv, petrezselyem, szeleteljünk, olívaolajat, káposztából, zellergumót, vöröslencse, fűszerezzük, sertéstarja, összezúzott, gabonacsíra, összekötjük, vöröshagyma, kakukkfüvet, citromlevet, felaprított, rozmaringot, ízesítésére, felaprítjuk, szétnyomott,
© 2013 TVN.HU Kft.