|
|
|
... tejföl
liszt
só, bors
Elkészítés
A konyhakész csirkét megmossuk, kibelezzük, és feldaraboljuk.
Forró zsírban finomra vágott vagy reszelt, középnagyságú vöröshagymát fonnyasztunk, majd meghintjük egy kávéskanál pirospaprikával, és már adjuk is hozzá a feldarabolt csirkét, nehogy a paprika megrozsdásodjék.
A csirkét saját levében egy kissé megpirí... |
2016-01-24 14:32:23 |
|
|
|
|
|
|
... tejföl
liszt
só, bors
Elkészítés
A konyhakész csirkét megmossuk, kibelezzük, és feldaraboljuk.
Forró zsírban finomra vágott vagy reszelt, középnagyságú vöröshagymát fonnyasztunk, majd meghintjük egy kávéskanál pirospaprikával, és már adjuk is hozzá a feldarabolt csirkét, nehogy a paprika megrozsdásodjék.
A csirkét saját levében egy kissé megpirí... |
|
2016-01-24 07:10:30 |
|
|
|
|
|
|
... tejföl
liszt
só, bors
Elkészítés
A konyhakész csirkét megmossuk, kibelezzük, és feldaraboljuk.
Forró zsírban finomra vágott vagy reszelt, középnagyságú vöröshagymát fonnyasztunk, majd meghintjük egy kávéskanál pirospaprikával, és már adjuk is hozzá a feldarabolt csirkét, nehogy a paprika megrozsdásodjék.
A csirkét saját levében egy kissé megpirí... |
2016-01-22 09:28:47 |
|
|
|
|
|
|
... kerülhet só bors,gyömbér egy csipet,esetleg fokhagyma)
A szeleteket lehet rántani,palacsintatésztában sütni.
Eszterházy módra:
Finomra vágott vöröshagymát kevés olajon fonnyasztunk,majd hozzáadjuk a gyufa szál vékonyra vágott répát,petrezselymet.Rövid ideig pároljuk,majd paradicsompürét keverünk hozzá.Felöntjük vízzel,fűszerezzük (babérlevél,majoranna,mustár, pet... |
|
2014-05-28 22:33:50 |
|
|
|
|
|
|
... burgonyával tálaljuk.
Tojásos padlizsán 1.
A tisztított padlizsánt karikára vágjuk, sózzuk, pihentetjük, majd leöblítjük. Ezután kevés zsiradékon finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk, hozzáadjuk a darabolt padlizsánt, kockára vágott paradicsomot és együtt puhára pároljuk. Közben személyenként két tojást két evőkanál tejföllel, sóval, törött borssal felverünk, m... |
|
2011-10-04 16:11:54 |
|
|
|
|
|
|
... burgonyával tálaljuk.
Tojásos padlizsán 1.
A tisztított padlizsánt karikára vágjuk, sózzuk, pihentetjük, majd leöblítjük. Ezután kevés zsiradékon finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk, hozzáadjuk a darabolt padlizsánt, kockára vágott paradicsomot és együtt puhára pároljuk. Közben személyenként két tojást két evőkanál tejföllel, sóval, törött borssal felverünk, m... |
2011-10-03 19:53:25 |
|
|
|
|
|
|
... padlizsán
A padlizsánt karikára vágjuk, sózzuk, lecsepegtetjük. Lisztbe mártjuk, és forró vajban megsütjük. Kiszedjük, majd a zsiradékban reszelt fokhagymát és hámozott paradicsomszeleteket fonnyasztunk. Sóval törött borssal ízesítjük, és tálaláskor a padlizsánra öntjük.
"Ájult imám" 1.- avagy fahéjas töltött padlizsán
Hozzávalók: 4 padlizsán, só, 2 evőkanál o... |
2011-10-03 19:50:56 |
|
|
|
|
|
|
... hústkiverünk, megsózzuk, és felforrósított zsiradékban félig puhára sütjük. Közben szalonnátapró darabokara vágunk, kisütjük. Zsírjában finomra vágott vöröshagymát, majdkockákra vágott gombát fonnyasztunk. Sóval, törött borssal, finomra vágottpetrezselyemmel ízesítjük. Visszahelyezzük a hússzeleteket. Kevés fehérbortöntünk alá. Mikor a hús már majdnem puha, akkor kockákra vágott, ... |
2011-08-03 10:16:31 |
|
|
|
|
|
|
... tálaljuk.
Debreceni tokány
A debrecenit csíkokra vágjuk. A szintén csíkokra vágott füstölt szalonna zsírjában finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk és hozzáadjuk a húst. Piros paprikával megszórjuk, és kevés vízzel felengedjük. Sózzuk, borsozzuk és mellétesszük a kockákra vágott zöld... |
2011-03-17 19:11:12 |
|
|
|
|
|
|
... burgonyát meghámozunk, kis hasábokra vágunk, és forró zsírban megsütünk. Közben kis kockákra vágott füstölt szalonnát zsírjára sütünk, zsírjában egy kis fej finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk. Ezután a sült burgonyát, szalonnát, vöröshagymát négy evőkanál lecsóval összekeverjük, sózzuk.
Tepsibe tesszük, és személyenként 2 db jól felvert tojással leöntjük. Néhány percig ... |
2011-02-22 17:50:51 |
|
|
|
|